Hoekschop extra wapen van Ajax: ‘De trainer eist dat wij ideeën aandragen’

De hoekschop was dit seizoen een extra wapen voor Ajax. De Amsterdammers waren in het verleden vrijwel nooit succesvol met corners, maar wisten dit seizoen aardig vaak te scoren uit het dode spelmoment. Ook afgelopen weekend, in de uitwedstrijd bij NAC Breda, was het weer raak. Een corner van Christian Eriksen werd door Siem de Jong via het hoofd van Tim Gillissen verlengd: 0-2.

In de groepsfase van de Champions League maakte Ajax liefst vier van de zes doelpunten die het maakte uit een hoekschop. “Frank de Boer eist dat wij, de spelers, zelf ideeën aandragen”, vertelt De Jong aan het Algemeen Dagblad. De aanvoerder vertelt dat de spelers wedstrijden uit het Europese topvoetbal kijken en worden gestimuleerd om ideeën aan te kaarten.

“Laatst tegen PEC Zwolle deden we een korte corner die was opgepikt uit een wedstrijd van Valencia”, verklapt De Jong. “Corners zijn vaak specifiek afgestemd op de komende tegenstander. Waar laat psv ruimtes vallen? Hoe zit dat bij feyenoord? Elke tegenstander heeft wel een punt waar wij onze aanpak op kunnen richten.” Ajax kan zondag de 32ste landstitel uit de historie binnenslepen, als er wordt gewonnen van hekkensluiter Willem II.

Tekst: Voetbalzone

Related posts