Aissati gaat voor gevoel en lijkt voor Marokko te gaan kiezen

Ismail Aissati is weer helemaal terug. Tegen NAC Breda was de 20-jarige middenvelder, die in Amsterdam langdurig geblesseerd aan de kant stond, de grote uitblinker. Daarmee kwam ook weer de vraag of de oud-PSV’er al een beslissing heeft genomen voor welk nationaal elftal, dat van Nederland of van Marokko, graag wil uitkomen.

‘Ik heb een beslissing genomen, maar hoef die pas in augustus – als ik 21 word – definitief kenbaar te maken. Het is een besluit op gevoel en niet op basis van sportieve gronden’, aldus Aissati tegenover De Telegraaf.

Als Aissati zijn hoge niveau vasthoudt, zal er de Marokkaanse bond veel aan gelegen zijn om Aissati binnen te halen. Eerder communiceerden de Noord-Afrikanen al dat Aissati de knoop had doorgehakt. ‘Maar dat was onzin’, zei de middenvelder, die er verder geen woorden aan vuil wilde maken. ‘Ik heb lang geblesseerd aan de kant gestaan en wil nu alleen aan voetballen denken. Ik zit nu op 92 procent van mijn kunnen’, grapte hij. Na het duel met Marseille had hij gezegd negentig procent fit te zijn.

Related posts