Eredivisie Live wil ook TV-rechten beker en Europees voetbal

Betaalzender Eredivisie Live hoopt in de toekomst niet alleen voetbal uit de Eredivisie, maar ook uit nationale en internationale bekertoernooien uit te zenden. Het kanaal hoopt daarvan de uitzendrechten te kunnen binnenhalen. “We zijn in alle vrijkomende rechten geïnteresseerd. Om Eredivisie Live verder op te tuigen. Naast buitenlandse competities kunnen dat dus ook de KNVB beker en Champions League zijn. Ik zeg niet dat we er al op geboden hebben, maar ik sluit het ook niet uit”, zegt directeur Alex Tielbeke van de Eredivisie CV in De Telegraaf.

Volgens Tielbeke is het voor zijn betaalzender geen goede zaak, dat er veel voetbal te zien is bij de NOS, RTL of regionale omroepen. Europese duels zijn al jaren te zien bij de NOS, terwijl RTL deze week duels uit de KNVB beker uitzendt.

“Het is een wetmatigheid dat bij schaarste mensen kijken naar alternatieven. Al die liveduels op het open net werken contraproductief voor Eredivisie Live, en dus voor de clubs, die als ondernemers achter het initiatief schuilgaan. We zijn over minder live-voetbal op het open net in gesprek met de KNVB. Voor zover de wet het toestaat, want onder andere het Nederlands elftal, Europese finales en eindrondes van EK’s en WK’s moeten volgens de zogenaamde evenementenwet op het open net te zien zijn. Evenals de samenvattingen van de eredivisie”, aldus Tielbeke.

Eredivisie Live heeft inmiddels ruim 300.000 aansluitingen in Nederland.

Related posts