Forse nederlaag Werder Bremen in aanloop naar Ajax

Werder Bremenheeft een slechte generale repetitie achter de rug voor het duel tegen Ajax. De ploeg ging maar liefst met 4-1 onderuit tegen VfB Stuttgart. Vooral verdedigend maakte de komende tegenstander van Ajax veel fouten. Werder Bremen heeft nu zes punten achterstand op Schalke’04. VfB Stuttgart heeft een punt minder op de derde plaats.

VfB Stuttgart legde de zwakte in de defensie van Die Grün-Weisen pijnlijk bloot.
Werder toonde in het Gottlieb-Daimler-Stadion aan dat het weliswaar aanvallende kwaliteit herbergt, maar verdedigend schoten de mannen van trainer Thomas Schaaf ernstig tekort. Binnen een kwartier leidde Stuttgart met 2-0 door goals van Roberto Hilbert en Mario Gomez.

De gasten kwamen nog even terug in de wedstrijd nadat Diego de bal voor zijn voeten kreeg na een actie van Miroslav Klose en snoeihard de 2-1 binnen schoot. Een echte wedstrijd werd het niet meer. Nog voor de rust zorgde Ludovic Magnin voor 3-1 door de bal met rechts in de verre hoek te krullen. Het werd een desastreuze middag voor doelman Tim Wiese, die na een blessure terugkeerde in het doel van Werder. Vlak voor tijd passeerde Stuttgart-invaller Marco Streller hem voor de vierde maal: 4-1.

Door de nederlaag kijkt Werder nu tegen een achterstand van zes punten aan ten opzichte van koploper Schalke 04. Stuttgart staat derde en naderde Werder door de zege in het onderlinge duel tot op een punt. Woensdagavond speelt Ajax in Bremen tegen Werder in het kader van de UEFA-cup.

Related posts