Column Ron Schiltmans: Naar vóren, Peter Bosz!

0707peter_bosz

Het frisse bewind bij Ajax schept nu al hoge verwachtingen. Het is de nieuwe coach Peter Bosz in korte tijd gelukt het verstoppertjesvoetbal van de vorige trainer genadeloos bloot te leggen, door nederlagen tegen onbeduidende oefentegenstanders. Tevreden zag ik de uitslagen. De etterende wond wordt schoongemaakt, zodat de infectie eruit kan. Er hoeft geen zalfje op, dat houdt de genezing alleen maar tegen. Zon en zuurstof zijn voldoende. Dat en verder heel veel trainingsarbeid, anders denken en vertrouwen dat het beter zal worden. Voor mij hoeft dat niet snel. Het kan ook bijna niet.

Te vaak zag ik seizoenenlang nog net tussen mijn wimpers door hoe de bal voor de achtentachtigste keer breed of terug ging. Zelfs een samenvatting was regelmatig slaapverwekkend. We hadden vaak zoveel balbezit dat het logisch was dat alle verdedigers en middenvelders van Ajax een wedstrijdbal mee naar huis mochten nemen. Ze waren eraan gehecht geraakt. ‘De wedstrijd controleren’ was het motto. We konden als geen ander een wedstrijd ‘doodmaken’, maar daarna weer reanimeren lukte vaak niet meer. Dat was dan weer teveel gevraagd.

Natuurlijk verwacht ik niet dat Ajax binnen een aantal weken of zelfs maanden weer swingt. Het afgelopen snurk-EK heeft nog maar weer eens pijnlijk duidelijk gemaakt dat…

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts

47 Comments

  1. marcussboss

    Ik denk ook dat het uiteindelijk wel goed gaat komen en wij ons mooie voetbal weer terugkrijgen. het heeft wel wat tijd nodig en die tijd moeten we Bosz en zijn mannen maar geven…succes en zet m op!

        1. HURBIE

          Er heeft er één gewoon uit de gedachte van Bosz een verhaaltje geschreven wat we allemaal al wisten
          FABELTJESKRANT

      1. De seijs

        Of Bosz de tijd krijgt weet ik niet. V Bronckhorst verloor er 7 achter elkaar en mocht blijven , maar of Bosz mag blijven na 4 of 5 nederlagen? Ik vraag het me af.

        1. HURBIE

          Licht eraan waar ze staan met de winterstop
          Als dat slecht is zie ik het somber voor hem in

          1. HURBIE

            Voor mezelf heb ik het gevoel gehad en nog steeds ,dat VD BROM meer geschikt was voor AJAX

          2. woody79

            niet weer die discussie toch. er is nu eenmaal voor bosz gekozen met zijn stijl. dan moet hij ook de tijd krijgen

        2. Charka53

          Daar hebben ze geen poen om er een uitbte gooien en een andere aan te trekken , maar laten we eerst van uitgaan dat het wel mee zal vallen met Bosz .

          1. ajacied078

            bosz is een prima trainer. alleen de selectie waarmee die het moet doen heb ik mn vraag tekens bij

  2. bloedgroep AFCA

    een zware taak, maar als iedereen zijn schouders eronder zet moet het gaan lukken…en als supporters moeten wij ook niet direct resultaat verwachten, maar op langer termijn kijken….WZAWZDB

    1. BobbyHaarms

      Zo is dat bloedgroep AFCA, eerst zal het angsthazenvoetbal eruit moeten voordat we weer verzorgd aantrekkelijk voetbal kunnen spelen met automatismen. Daar moeten we vertrouwen in hebben en Bosz ook de tijd voor geven. De vraag alleen is of we dat met deze spelersgroep kunnen bewerkstelligen, immers van deze groep zijn er hooguit 4 van Ajax niveau.

      1. bloedgroep AFCA

        ik begrijp je helemaal BobbyHaarms…heb dat ook, maar wil zo graag zien dat Ajax dat anti-voetbal achter zich laat en gewoon weer gaat voetballen…stel dat je dan verliest dat je gewoon met opgeheven hoofd het stadion uit kan lopen en zeggen wat een mooie spannende wedstrijd….maar wel altijd voor winst gaan begrijp me niet verkeerd hoor

        1. BobbyHaarms

          Eens bloedgroep, ALTIJD voor de winst gaan en die kin moet weer omhoog…wij zijn Ajax! Vergeet nooit meer dat beeld van Bobby Haarms met Simon Tahamatha….die hand onder de kin van Simon om zijn hoofd omhoog te houden, prachtig!

          Eerst maar weer aantrekkelijk voetbal op de mat leggen zoals het hoort dan komen die resultaten ook vanzelf weer terug.

  3. hansjmn

    Absoluut wil weer genieten van acties van lekker spannend grillig en vooral snel spel. De voetballerij is verstrikt geraakt in controleren en breedte pasjes heen en weer ach we doen het nog een keer ? Nieuwe man aan het roer gooit het roer om maar het duurt even voordat we op koers liggen!!

    1. HURBIE

      Wat jaren gewoon was krijg je niet zomaar er ff uit
      Dat heb ze tijd nodig
      Maar niet te lang hoop ik

  4. Indojood

    Column naar mijn hart. Bosz moet zeker blijven volhouden. En wij moeten hem steunen want we willen Ajax weer terug.

    1. bloedgroep AFCA

      idd Indojood…soms is dat moeilijk maar Bosz heeft een betere visie voor Ajax dan anti-voetbal en zijn taak die uit te voeren is zwaar dus als wij allemaal achter verandering en Ajax staan is dat 1 strijd minder

      1. Indojood

        Idd, en als dat ten koste gaat van de CL of zelfs de EL dan is dat heel jammer maar helaas. Voor mij is de terugkeer naar onze eigen identiteit het belangrijkst.

  5. ToonHJ

    Een goede collumn! Maar Bosz zit in een spagaat, namelijk het halen van de vooronden CL op zeer korte termijn.

  6. Ajax nr 1

    Dit Is een verhaaltje in opdracht van. Dit denk ik echt om de supporters rustig te krijgen. Ik heb zeker vertrouwen in de werkwijze van Bosz en dat het een tijdje duurt dat het tikkie terug en balletje breed eruit is maar die tijd Is er niet jammer genoeg.

  7. marcussboss

    Ik weet dat dit een beetje afwijkt van dit artikel, maar ik lees net dat sneijder eigenlijk weg moet bij galatassaray en er bijna geen tot geen intresse is van clubs. Hoe mooi zou het wezen als ajax nu zijn slag zou slaan? ik vind dat het bestuur hier zich even hard voor moet gaan maken hoor, want je hebt en je ervaring en een fantastische speler erbij❌❌❌let’s pray?

    1. BobbyHaarms

      Gelijk toeslaan zou ik zeggen. Met Sneijder haal je een brok routine en power binnen, precies wat we nodig hebben!

      1. Ajax nr 1

        Sneijder zou Ajax inderdaad gelijk 2 levels omhoog brengen. Het zo lekker zijn als hij zo komen maar dit zou voor de bobo’s veel weer te duur zijn. Eerst weer een speler verkopen zullen ze zegge.

    2. Indojood

      Ja, als de situatie zo is moeten we dat zeker gaan polsen bij hem, of hij te porren is voor een terugkeer. Kan ie snel beantwoorden en zo ja, er werk van maken.

        1. Indojood

          Het is geen lelijk ding maar ook haar bek laten botoxen. Geef mij maar Anouk Hoogendijk ?

          1. Velibor

            Ik zou het geweldig vinden als ie zou komen want hier kan hij zeker nog een paar jaar mee maar zou die doos van hem niet naar amerika willen dan want daar barst het van die plastische chirurgen en geld is daar ook goed!

  8. Velibor

    Nee ik heb een echte vrouw en ben al 22jr getrouwd en nog geen spijt van gehad dus nee ben niet jaloers haha hooguit op zen voetbaltalent?

  9. Velibor

    En trouwens ik kijk liever naar mooi nep dan naar wanhopig echt maar dat was bij jolanthe volgens mij nog lang niet aan de orde toch?

    1. Ajax nr 1

      😉 Ik vind haar een mooie vrouw. Maar Ik ben blij dat dat het mijn vrouw niet is.

  10. EugAjax

    Van Bosz die De Boer moet doen vergeten naar Yolanthe in slechts 36 reacties hahaha. Heel goed Ajacieden en idd Anouk is vele malen beter!!

    1. BobbyHaarms

      Ik zou geen van beiden uit m’n bed schoppen maar m’n pincode krijgen ze niet (alsof ze daar warm van zouden worden ?)

Comments are closed.