Ajax verliest arbitragezaak en moet nog ton extra betalen aan zaakwaarnemer Tagliafico

Ajax heeft de arbitragezaak tegen Ricardo Schlieper; de voormalig zaakwaarnemer van Nicolás Tagliafico verloren, zo meldt Voetbal International. Schlieper die destijds de belangen behartigde van de Argentijnse linksback, declareerde tussen 2018 en 2022 ruim een miljoen euro bij Ajax. Ajax is door het oordeel van de arbitragecommissie van de KNVB verplicht om ook het laatste gedeelte te betalen.

Schlieper heeft zijn gelijk gekregen van de arbitragecommissie en ontvangt daardoor nog eens 100.000 euro extra van Ajax voor zijn inspanning ten tijde van het dienstverband van Tagliafico in Amsterdam. Waar de Nederlandse recordkampioen dacht dat het door nieuwe overeenkomsten eerdere akkoorden waren komen te vervallen, dacht de arbitragecommissie daar anders over. Zodoende is het totale kostenplaatje van Ajax voor de zaakwaarnemer van Tagliafico opgelopen naar 1.020.000 euro.

Tagliafico streek in januari 2018 neer bij Ajax, dat vier miljoen euro overmaakte aan het Argentijnse Independiente. Schlieper bemiddelde destijds bij deze transfer en werd door Ajax beloond voor zijn werkzaamheden met een vergoeding van 200.000 euro exclusief btw. Daarnaast kwamen Ajax en de zaakwaarnemer overeen dat hij nog eens 100.000 euro mocht declareren als Tagliafico na de zomer van 2019 nog speler in de Johan Cruijff ArenA was en nog eens 70.000 euro als dit het geval was na de zomer van 2020.

In Amsterdam groeide Tagliafico onder Erik ten Hag uit tot vaste waarde, waardoor toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars in 2019 de noodzaak voelde om het contract van de vleugelverdediger open te breken. Tagliafico verlengde zijn verbintenis en ook voor Schlieper lag er een nieuwe deal klaar. De zaakwaarnemer ontving 250.000 euro ten tijde van de contractverlenging en 250.000 euro na het sluiten van de zomerse transfermarkt in 2019.

Related posts