‘Spelersgroep ontevreden over vele vrije dagen en traint op eigen initiatief’

Onder meer ESPN en @KlerryHunstra de voormalige Hamstelaar, die nog altijd goed ingevoerd is bij Ajax melden dat een deel van de selectie van Ajax op eigen initiatief vrijdag is gaan trainen op De Toekomst. De spelersgroep had eigenlijk een vrije dag gekregen van de technische staf, nadat ze op maandag en dinsdag ook al vrij waren. Binnen de spelersgroep is er onbegrip over de vele vrije dagen die worden gegeven en afgelopen week werd aan de staf ook al gevraagd waarom er deze week drie vrije dagen waren. Meerdere spelers besloten daarom om zelf te gaan trainen.

KlerryHunstra start zijn relaas onder een serie beweringen van een collega-Ajax-watcher. De X-gebruiker met de handle @brancobalvers beweert namelijk dat Brian Brobbey nog altijd geen spitsentraining krijgt, maanden nadat hij dat verzoek indiende.

Ook zou de selectie deze week drie dagen vrij hebben: maandag, dinsdag en vrijdag. “Er heerst een totaalgebrek aan topsportcultuur bij ons cluppie…”, luidt @brancobalvers de noodklok.

@KlerryHunstra bevestigt de geruchten, en voegt daar nog het nodige aan toe. “Het klopt als een bus. Spelers klagen dat er te weinig groepstrainingen zijn. Het is een feit dat na een verlies tegen AZ de spelers 2 dagen niet op de club hoefden te komen.”

Wat op soortgelijke wijze onder Maurice Steijn gebeurde, aldus @KlerryHunstra. “Steijn deed dit ook. Dit is het begin van het einde.”

Zondag tegen FC Utrecht hoopt Ajax eindelijk weer eens te winnen. De Domstedelingen zijn echter al vijftien duels op rij geslagen in de Eredivisie.

Related posts