Ajax: ‘Onderzoek naar Sven Mislintat in afrondende fase’

Het onderzoek naar de mogelijke belangenverstrengeling van Sven Mislintat bevind zich in de afrondende fase, zo meldt Ajax via de officiële website bij het bekend maken van de cijfers over de eerste heklft van dit seizoen. De club geeft aan de belangrijkste bevindingen en conclusies uit dit onderzoek zelf openbaar te maken. Ajax zal bovendien ook een buitengewone vergadering van aandeelhouders uitschrijven om alles te kunnen bespreken met de aandeelhouders.

In september van vorig jaar is forensisch accountant KPMG een onderzoek gestart naar specifieke transacties die plaats vonden toen Mislintat bij de club actief was als directeur voetbalzaken onder de uiteindelijke verantwoordelijkheid van de Raad van Commissarissen.

Vooruitlopend op de afronding van het onderzoek is al een Protocol Beoordeling Belangenverstrengeling ingevoerd en is binnen de RvC van Ajax een Integriteitscommissie gevormd. Deze Commissie ziet toe op de naleving van het Protocol en adviseert de RvC bij (potentieel) tegenstrijdig belang bij leden van de directie en/of de RvC.

Related posts