KNVB verplaatst thuisduel Ajax tegen Excelsior van zondag 28 april naar woensdag 24 april (21.00 uur)

De KNVB heeft het thuisduel van Ajax tegen Excelsior verplaatst van zondag 28 april (14.30 uur) naar woensdag 24 april (21.00 uur), zo meldt de KNVB dinsdagmiddag op haar website. Deze wijziging heeft te maken met de mogelijkheid dat de Ajax Vrouwen de halve finale in de UEFA Women’s Champions League op 28 april in de Johan Cruijff ArenA spelen. Ajax geeft aan zelf een  verzoek tot verplaatsing te hebben gedaan bij de KNVB, zo meldt Ajax via Ajax.nl. ‘Na de uitschakeling in de KNVB Beker bleek er in april een langere periode zonder wedstrijden te zijn, wat vanuit de staf niet wenselijk werd geacht. Daarom is het verzoek gedaan om de wedstrijd tegen Excelsior te verplaatsen naar een eerdere datum’, aldus Ajax.

‘Daarnaast geeft de nieuwe speeldatum van de Amsterdamse hoofdmacht de Ajax Vrouwen de ruimte om een eventuele halve finale in de UEFA Women’s Champions League diezelfde week in de Johan Cruijff ArenA te kunnen spelen. Het team van Suzanne Bakker zal eerst nog de kwartfinales tegen Chelsea moeten afwerken”, zo vervolgt Ajax.

De KNVB wacht de wedstrijd van de Ajax vrouwen tegen Chelsea niet af en heeft het verzoek nu al ingewilligd. ‘Een beslissing nemen na die wedstrijden gaat niet, omdat het dan te laat is om het duel tussen Ajax en Excelsior nog te verplaatsen’, zo schrijft de KNVB.

Related posts