Ajax introduceert nieuwe spelregels voor de Future Cup

Ajax zal, net als vorig jaar, tijdens de editie van de Future Cup enkele nieuwe spelregels testen, zo heeft de club dinsdagmiddag bekend gemaakt via de officiële website. De self-pass wordt ingevoerd en ook zuivere speeltijd is, net als de editie van vorig seizoen, van toepassing. Ook zullen er tijdstraffen van 4 minuten uitgedeeld worden in plaats van gele kaarten. Om de snelheid van het spel nog meer te bevorderen, mogen teams ongelimiteerd wisselen. Het spel zal hiervoor niet worden stilgelegd.Er zal ook een VAR aanwezig zijn.

Het prestigieuze toernooi voor O17-teams vind dit jaar plaats op 30 maart, 31 maart en 1 april. Locatie is Sportpark De Toekomst. Naast Ajax O17 doen RSC Anderlecht, Paris Saint-Germain, FC Nordsjaelland, Sporting Portugal, Manchester City, Partizan Belgrado, en Athletico Paranaense mee.

Doordat zuivere speeltijd wordt toegepast waarbij de klok wordt stilgezet zodra de bal niet rolt wordt er nog slechts twee keer twintig minuten gevoetbald, waar dat normaal in de O17 twee keer 40 minuten is. De self-pass houdt in dat een speler een intrap neemt of zelf mag gaan dribbelen in plaats van een inworp en ook bij een vrije trap mag hij zelf gaan dribbelen.

 

Related posts