Telegraaf: ‘Mislintat adviseerde Sosa over te stappen naar zijn zakenpartner Beck’

De beerput rond Sven Mislintat is volledig opengetrokken. Nadat de NOS met het bericht naar buiten kwam over belangenverstrengeling van Mislintat en de officiële verklaring van Ajax dat het een onafhankelijk onderzoek instelt komt De Telegraaf met een aanvulling op de info van de NOS: Volgens de ochtendkrant heeft Mislintat Borna Sosa op de slotdag van de transfermarkt aangeraden om van zaakwaarnemer te wisselen. Eerder was Thies Bliemeister van CAA Stellar de zaakwaarnemer van Sosa, maar Mislintat  raadde hem aan om over te stappen naar Arthur Beck – de man met aandelen in het eigen bedrijf van Mislintat. Alleen op die manier zou de transfer kunnen worden afgerond. Dat gebeurde, via Mislintats zakenrelatie Beck. Sosa stond niet te springen om de overstap van Bliemeister naar Beck, maar wilde graag naar Ajax en besloot het toch te doen.

De bestuurder is medeoprichter van het bedrijf Matchmetrics GmbH. Aanvankelijk deelde hij de aandelen evenredig met vier aandelen, maar kort na zijn aanstelling bij Ajax kreeg hij plots 35 procent van de aandelen in handen. Tegelijkertijd kreeg ook Duits zaakwaarnemerskantoor AKA Global aandelen in de organisatie. AKA Global wordt gerund door Kerim Cerit en de genoemde zaakwaarnemer Beck.

Het grote probleem is het feit dat de handelswijze van Mislintat niet samengaat met de corporate governance van de club. Volgens deze bepaling mag een directeur van Ajax geen besluiten nemen over onderwerpen waarbij deze een tegenstrijdig belang heeft. Gezien de aandelen die Beck heeft, kan het zo worden beoordeeld dat er sprake is van een dergelijk belang.

Related posts