Ajax kondigt in officiele reactie onafhankelijk extern onderzoek aan: ‘Ajax was niet op de hoogte’

Ajax heeft via de officiële website gereageerd op de berichtgeving rond directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Ajax geeft aan dat de club voor de aanstelling van Mislintat door hem was geïnformeerd over zijn aandeelhouderschap in Matchmetrics GmbH. ‘Hierover zijn destijds contractuele afspraken gemaakt tussen de club en Mislintat’, aldus Ajax. ‘De clubleiding kreeg vragen over een aandeelhouderschap dat AKA Global GmbH, een adviesbureau voor professionele sporters, in Matchmetrics zou hebben verkregen. Ajax was hiervan niet op de hoogte.’

Op de slotdag van de zomerse transferperiode haalde Ajax Borna Sosa op bij VfB Stuttgart. De Kroatische linksback blijkt nu via een zaakwaarnemerskantoor – AKA Global – te zijn binnengehaald en dit zaakwaarnemerskantoor zou aandelen hebben in het bedrijf van Mislintat.

‘Aangezien deze zomer een door Ajax aangetrokken speler is bijgestaan door AKA Global, is de club dit nader aan het bekijken en wordt daarbij geassisteerd door externe adviseurs. Ook zal een onafhankelijk extern onderzoek worden uitgevoerd door een forensisch accountant’, aldus Ajax. ‘Sven Mislintat heeft verklaard volledige medewerking te verlenen, waaronder het delen van alle relevante documentatie.’

Related posts