Ajax zoekt met Gruev van Werder Bremen opvolger Álvarez ook in de Bundesliga

Technisch directeur Sven Mislintat heeft er inmiddels een handje van bij Ajax te shoppen in zijn geboorteland Duitsland. Eerder haalde hij Jakov Medic weg bij FC St. Pauli en fronsde hij ieders wenkbrauwen door Diant Ramaj; de reservekeeper van Eintracht Frankfurt, voor maar liefst ruim 8 miljoen euro naar Amsterdam te halen. Ook is Mislintat nog druk bezig om de Japanner Hiroki Ito los te weken bij Mislintat zijn voormalige werkgever VFB Stuttgart. En nu is er weer een nieuwe speler in beeld die in de Bundesliga speelt; Ilia Gruev. Zo weet Kicker te melden. De 23-jarige defensieve middenvelder van Werder Bremen, die daar nog tot medio 2025 vastligt, zou de directe opvolger van Edson Álvarez moeten worden. De Bulgaar was zaterdag al niet meer van de partij in het met 3-2 verloren duel om de DFB-Pokal met Viktoria Köln.

Gruev is geen onbekende naam in de Johan Cruijff ArenA. In mei 2022 waren er al berichten dat Ajax achter de achtvoudig international van Bulgarije aan zat. Een jaar later speelt Gruev nog altijd voor Werde. Naast Ajax hebben ook clubs uit de Bundesliga, Engeland en Italië interesse getoond in Gruev. Ajax lijkt op dit moment echter het meest concreet te zijn.

Gruev zelf liet zich eerder in gesprek met Kicker al uit over de interesse van Ajax, dat toen leek te zijn afgehaakt. “Daar was ik blij om moet ik zeggen. Ajax is een topclub in het Europese voetbal die veel topspelers heeft voortgebracht”, vertelde hij. “Maar dat is verleden tijd.” Ajax heeft zijn interesse in Gruev echter nu nieuw leven ingeblazen.

Bij Ajax zou Gruev de opvolger moeten worden van Álvarez, die de club deze zomer na vier jaar verliet voor een avontuur bij West Ham United. De 1.85 meter lange Gruev, die naast de Bulgaarse ook over de Duitse nationaliteit beschikt, kwam tot op heden tot 61 duels voor de hoofdmacht van Werder Bremen. Eerder doorliep hij daar ook al de jeugdopleiding. De in Sofia geboren middenvelder zou bij Ajax de concurrentiestrijd moeten aangaan met onder meer Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen, die zaterdag tegen Heracles Almelo het blok vormden achter nummer 10 Kenneth Taylor.

De clubcarrière van Gruev is niet bijster lang tot dusverre. De Bulgaar kwam alleen maar uit voor Werder Bremen, maar deed dat met verve. In het seizoen 2020/21 maakte Gruev zijn debuut door maar liefst één minuut mee te spelen tegen FC Augsburg. Nadat Bremen dat seizoen degradeerde naar de 2. Bundesliga en er meerdere spelers vertrokken, kwam er een plek vrij op het middenveld. Gruev had even nodig om zich in de basis te knokken, maar dat lukte uiteindelijk. Aan het eind van het seizoen ging het echter wat minder en zat de Bulgaar vaker op de bank en moest hij het doen met invalbeurten. Promotie werd echter wel afgedwongen waardoor Gruev zich op kon gaan maken voor de Bundesliga.

Afgelopen seizoen kwam Gruev tot 31 optredens in de Bundesliga. Een onbetwiste basisspeler was hij niet aangezien hij slechts achttien keer vanaf de aftrap begon. De Bulgaar kwam voornamelijk uit als defensieve middenvelder, maar kan ook als pure centrale middenvelder uit de voeten.

Related posts