BILD: ‘Ajax meldt zich bij Werder Bremen voor Ilia Gruev’

Ajax is geïnteresseerd in de diensten van Ilia Gruev, zo weet BILD dinsdagavond te melden. Gruev is een Bulgaarse verdedigende middenvelder die speelt bij Werder Bremen, dat promoveerde naar de Bundesliga. Volgens de berichtgeving heeft Ajax wel te maken met forse concurrentie van diverse Bundesliga-clubs in de strijd om de handtekening van de 22-jarige Bulgaar. Er worden geen clubnamen genoemd. Gruev staat nog tot medio 2023 onder contract bij Werder Er wordt geen transferbedrag genoemd. 

Directeur voetbalzaken Frank Baumann gaf in gesprekken met diverse Duitse media aan dat hij hoopt de gewilde Gruev binnenboord te houden. “Het is nog steeds ons doel om met hem te verlengen. We hopen het voor het trainingskamp te kunnen implementeren. Maar er zijn meer gesprekken nodig. Het is duidelijk dat Ili zeker een interessant profiel heeft voor andere clubs. Maar we zijn optimistisch”, aldus Baumann.

Afgelopen voetbaljaargang was Gruev van onderdeel van het succes van Werder, dat op de tweede plek in de 2. Bundesliga eindigde en daarmee promotie naar het hoogste niveau in Duitsland afdwong. De defensieve middenvelder kwam in actie in 26 van de 34 competitieduels, waarin hij eenmaal trefzeker was. Hoewel Gruev al diverse wedstrijden speelde voor Jong Bulgarije, moet de middenvelder nog altijd wachten op zijn debuut bij de A-selectie van Bulgarije. Voor komende interlandperiode is hij overigens niet opgeroepen.

In oktober 2020 deed Ajax voor het laatst zaken met Werder, toen Davy Klaassen voor een bedrag van circa twaalf miljoen werd overgenomen. Mogelijk speelt trainer Alfred Schreuder met de komst van Gruev in op het vertrek van Ryan Gravenberch en de eventuele exit Edson Álvarez.

Related posts