‘Burnley biedt 16 miljoen euro voor ’top target’ Daramy’

Burnley is bereid liefst zestien miljoen euro te betalen voor Mohamed Daramy, zo meldt de Deense sportkrant BTdeze donderdagavond. Eerder meldde Fabrizio Romano via Twitter al dat de Premier League-club de gesprekken is gestart met Ajax over een transfer van de Deens international, maar over een mogelijke transfersom was nog niets bekend.

Manager Vincent Kompany is naar verluidt volledig overtuigd van de kwaliteiten van Daramy. Volgens Romano wil Burnley daarom ook ‘koste wat het kost’ zakendoen met Ajax en de vleugelspits zo snel mogelijk inlijven. Volgens de berichtgeving van Romano wil Ajax Daramy niet zomaar laten gaan, maar Burnley is bereid om ‘ver te gaan’ voor de 21-jarige buitenspeler. Kompany heeft Daramy zelfs gebombardeerd tot top target, zo klinkt het.

Mocht Ajax en Burnley daadwerkelijk een akkoord bereiken over een bedrag van minimaal zestien miljoen euro, dan zou dat een uitstekende deal zijn. In 2021 maakte Ajax namelijk twaalf miljoen euro over naar FC Kopenhagen om de aanvaller in te lijven.

Tot dusver kwam Daramy tot twaalf optredens in de Eredivisie. In die duels kwam hij slechts eenmaal tot scoren en leverde hij drie assists. Wel stond de Deen voornamelijk als invaller binnen de lijnen: in totaal kwam hij tot 196 speelminuten in de competitie. Na een verhuurperiode van een jaar aan Kopenhagen keerde Daramy eind juni weer terug in Amsterdam.

Related posts