Live De Klassieker: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt zondagmiddag om 14:30 uur de Klassieker tegen Feyenoord en daarin zal gewonnen moeten worden om de koppositie te pakken in de Eredivisie. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
De Klassieker in Amsterdam staat voor de 66ste keer op het programma en daarin was Ajax 39 keer te sterk voor de club uit Rotterdam. De laatste keer dat Feyenoord drie punten wist te pakken in de Arena was in 2005. Vorig seizoen kwam Ajax twee keer op achterstand maar het was uiteindelijk Antony die ervoor zorgde dat Ajax met 3-2 won.

Makkelie aangesteld als arbiter
Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze Klassieker. De veertigjarige arbiter wordt in de Johan Cruijff Arena geassisteerd door grensrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. Rob Dieperink is de VAR vanuit Zeist. Ajax staat momenteel drie punten achter koploper Feyenoord, maar met een beter doelsaldo. Bij een overwinning grijpen de Ajacieden zondag de koppositie.

Klassieker live te volgen op ESPN 2.
De Klassieker is zondag in zijn geheel te volgen op ESPN 2. De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 13.30 uur. Na de wedstrijd zijn interviews en analyses te zien. In NOS Studio Sport Eredivisie is vanaf 19.00 uur een uitgebreide samenvatting van De Klassieker. De Ajacieden hebben onder John Heitinga nog maar één wedstrijd verloren, namelijk van Union Berlin in de Europa League. In 2005 verloor Ajax voor het laatst in eigen huis van Feyenoord: dat moet toch eigenlijk wel een makkie kunnen worden?

Heitinga vol vertrouwen
John Heitinga leeft met veel vertrouwen toe naar zijn eerste Klassieker als trainer van Ajax. De jonge coach wil de rits van zeven zeges doortrekken, ook om de aartsrivaal van de koppositie te stoten. De zwakte van Feyenoord? ‘Dat gaan jullie zondag zien. Ik ga ervanuit dat we er klaar voor zijn, we moeten de beste versie van onszelf laten zien. Met onze eigen fans achter ons, hopelijk geeft dat net die extra 10 procent. We moeten hier thuis gewoon winnen. We bereiden ons goed voor en we weten hoe ze kunnen spelen. Voor de Klassieker hoef je de batterij niet op te laden. Het zijn wedstrijden op zich. Ik heb de Madrileense derby en de Merseyside-derby gespeeld, mooie wedstrijden. Voor de Klassieker ben je niet moe, het is een van de mooiste wedstrijden die er is, een heel speciale’.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts