‘Ajax gaat alsnog voor Wijndal’; Huntelaar bevestigt Brobbey als doelwit

Ajax gaat toch nog werk maken van de komst van Owen Wijndal, zo meldt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. De journalist berichtte afgelopen vrijdag nog over een ‘slapend’ Ajax, dat moest vrezen dat een buitenlandse topclub met Wijndal aan de haal zou gaan. “Maar Ajax is wakker geschrokken”, aldus Verweij, die verderop in de podcast aangeeft dat ook Brian Brobbey en Steven Bergwijn tot de hoofddoelwitten behoren. De naam van Brobbey wordt maandagavond op Ziggo Sport ook bevestigd door Klaas-Jan Huntelaar.

Volgens De Telegraaf is Wijndal voor ‘slechts’ tien miljoen euro op te halen bij AZ. Ajax maakte zijn interesse kenbaar aan de entourage van de 22-jarige linksback, maar treuzelde volgens Verweij. Daarna meldde een ‘buitenlandse topclub’ zich voor Wijndal, waarover de journalist nu meer informatie heeft. “Het is een Italiaanse topclub die hem heel graag wil en het is niet Juventus”, luidt het cryptisch. Vrijdag gaf Verweij weg dat het gaat om een Champions League-deelnemer, waarmee AC Milan, Internazionale en Napoli overblijven als opties.

“Maar Ajax is wakker geschrokken”, vervolgt Verweij. “Het is een publiek geheim dat Alfred Schreuder Wijndal heel graag wil toevoegen aan zijn selectie. Ik denk dat Ajax eindelijk tot actie overgaat. Het is nu de tijd voor Ajax om door te pakken, anders zit hij in het vliegtuig naar Italië.” Wijndal heeft laten doorschemeren oren te hebben naar Ajax, waar Nicolás Tagliafico op de nominatie staat om te vertrekken. Bij Ajax zou Wijndal de concurrentie aan moeten met Daley Blind, dit seizoen de vaste linksback.

Related posts