Nijhuis verklaart opvallend moment: ‘VAR had nog recht om in te breken’

Ajax leek zaterdagmiddag met een 1-1 stand de rust in te gaan tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen maar de VAR bepaalde anders ondanks dat Nijhuis al had gefloten voor het rustsignaal. De VAR riep Nijhuis naar het scherm en volgens de scheidsrechter valt dat binnen de regels.

‘Ik floot af, maar de VAR had nog recht om in te breken. Dat is hier ook gebeurd. Vanuit mijn positie was niet te zien dat de speler de bal met de hand raakte. Toen hij zei dat ik moest gaan kijken, wist ik genoeg. Natuurlijk snap ik de emotie bij FC Groningen maar dit zijn nou eenmaal de regels’. Nijhuis denkt dat hij met een gesprek vlak voor de tweede helft de ergste kou wel uit de lucht heeft gehaald. ‘Ik heb gezegd dat dit de regels zijn en dat ik zijn frustraties begreep. Maar als je dat rustig uitlegt, krijg je ook meer begrip. Dat is denk ik beter dan binnen blijven, elkaar niet opzoeken en die tweede helft gewoon beginnen’. Ajax won uiteindelijk in de Euroborg met 1-3 van Groningen. PSV speelde in Enschede gelijk tegen FC Twente, waardoor de voorsprong van Ajax nu vier punten bedraagt.