Ajax speelt opnieuw moeizaam maar wint in Groningen: 1-3

Ajax heeft drie hele belangrijke punten overgehouden aan de altijd lastige uitwedstrijd bij FC Groningen. De ploeg van Erik ten Hag had in de eerste helft niets te vertellen, maar stond bij rust toch voor. Diep in de tweede helft scoorde Berghuis uiteindelijk de 1-3 in het hoge noorden.

FC Groningen knalde uit de startblokken en al vrij vroeg was het raak. Jørgen Strand Larsen zette de thuisploeg op voorsprong tegen een slap Ajax. André Onana zag er bij de openingstreffer niet echt heel lekker uit. Zonder Edson Alvarez (op de bank), Lisandro Martinez (geblesseerd) en Antony (geschorst) trad Ajax aan met Perr Schuurs, Davy Klaassen en Mohammed Kudus in de basis en dat bleek niet de juiste combinatie. Ajax was zoekende en wist zich geen raad met de dadendrang van de thuisploeg. Op slag van rust kantelde echter de wedstrijd want na de gelijkmaker van Davy Klaassen, uit een assist van Tadic, gebeurde er iets opmerkelijks in het stadion. Scheidsrechter Bas Nijhuis stond op het punt om voor de rust te fluiten toen oud-Ajacied Dankerlui hands maakte in de zestien. Nijhuis wees op zijn klok dat het rust was maar werd door de VAR naar het scherm geroepen. De tukker twijfelde geen moment en gaf Ajax een strafschop. Dusan Tadic wist hier wel raad mee en stuurde Ajax met een 1-2 voorsprong de kleedkamer in. Na rust kreeg Ajax via Kudus (redding Leeuwenburgh) en Steven Berghuis (mislukt schot na prima trekbal van Daley Blind) mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar de thuisclub bleef in de wedstrijd. Het dichtst bij een treffer was nota bene Strand Larsen, die halverwege de tweede helft een voorzet van Mo El Hankouri van dichtbij op de benen van Onana kopte. FC Groningen wist dat het moest komen en dat gaf Ajax ruimte. Het was uiteindelijk Berghuis die daar van profiteerde waardoor Ajax drie belangrijke punten pakt in de strijd om de landstitel.

FC Groningen – Ajax 1-3 (1-2)

’20 Larsen 1-0
’45 Klaassen 1-1
45+7 Tadic 1-2 (pen)
’90 Berghuis 1-3

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 22.525

Opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh, Dankerlui, (/46 Bogarde), Te Wierik, Van Hintum, Meijer, Duarte, El Hankouri, (/76 Ngonge), Kasanwirjo, De Leeuw, (/76 Matuta), Larsen, (/76 Postema), Abraham (/85 D v Kaam)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Perr Schuurs, Daley Blind,  (/71 Nico Tagliafico), Davy Klaassen, (75 Kenneth Taylor), Ryan Gravenberch, Mohammed Kudus, (/61 Edson Alvarez), Steven Berghuis, Sebastien Haller, (/72 Brian Brobbey), Dusan Tadic

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Luctor et Emergo ” ik worstel en kom boven” meer kan ik daar niet van zeggen en maar hopen dat het voetbal weer wat beter gaat succes.

Comments are closed.