Live Sporting – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat vanavond de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League op het programma en daarin is Sporting Portugal de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
De wedstrijd Sporting Portugal – Ajax is pas de derde confrontatie tussen beide clubs. In 1988 troffen Ajax en Sporting elkaar in de Europa League. Beide duels werden gewonnen door de ploeg uit Portugal. Ajax meldt zich woensdag voor het vierde jaar op rij in de Champions League en in de vorige drie edities pakte het vooral in de uitwedstrijden de punten. Tot de wedstrijd op Anfield Road tegen Liverpool vorig seizoen bleef Ajax 16 uitwedstrijden in de Champions League (inclusief voorrondes) ongeslagen. Tegen Benfica, Valencia en Atalanta, vergelijkbare tegenstanders als Sporting Portugal, speelde Ajax uit twee keer gelijk en won het één keer (van Valencia)

Sánchez aangesteld als arbiter
José María Sánchez is door de UEFA aangesteld als scheidsrechter voor de Champions League-wedstrijd van vanavond tussen Sporting Portugal en Ajax in Lissabon. Sánchez zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Raúl Cabañero en Iñigo Prieto. Cesar Soto Grado fungeert als vierde official en Alejandro Hernández wordt ingezet als VAR.

Klaassen mist duel, Stekelenburg en Martinez terug in de basis
Trainer Erik ten Hag moet het in de eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen definitief stellen zonder Davy Klaassen. De middenvelder kampt met liesklachten, waardoor hij de uitwedstrijd van vanavond tegen Sporting Portugal mist. Maarten Stekelenburg keert volgens het AD terug in de basis nadat hij de wedstrijd tegen PEC Zwolle moest missen wegens liesklachten. Martinez keerde laat terug vanwege interlandverplichtingen met Argentinië en kwam daarom niet in actie tegen PEC Zwolle, maar staat tegen Sporting Portugal weer in het centrum van de defensie.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Daley Blind, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Antony, Steven Berghuis, Dusan Tadic, Sebastien Haller

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts