Ajax O18 begint Youth League met gelijkspel tegen Sporting

Ajax Onder 18 is het Youth League-seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Sporting Portugal. En daarmee mochten de jonge Ajacieden niet ontevreden zijn.

Ajax had niets in te brengen in de eerste helft. De ploeg van trainer Dave Vos kon in de openingsfase niets anders doen dan tegenhouden. Sporting schoot uit de startblokken en nam het Ajax-doel onder vuur. Daar stond eigenlijk totaal niets tegenover van Ajax kant. Na tien minuten ging Ajax-keeper Charlie Setford in de fout: een mislukte uittrap schoof hij in de voeten van Mateus Fernandes. De middenvelder van Sporting nam aan en haalde uit: 1-0. Doordat de bal onderweg van richting werd veranderd door Olivier Aertssen was Setford kansloos.

Hoewel Sporting in de eerste helft de bovenliggende partij was, slaagden de Portugezen er niet in om de score verder uit te breiden. Mede door goed verdedigend werk van Aertssen en reddingen van Setford bleef de marge klein. Zodoende bleef de schade voor Ajax bij rust beperkt. Eskild Dall bleef achter in de kleedkamer en Jaydon Banel kwam binnen de lijnen. Ajax O18 zette meer druk naar voren en dat leidde al snel tot de gelijkmaker. Jeppe Kjaer Jensen kon ervandoor op de linkerflank en met enig fortuin belandde de bal tegen de touwen: 1-1.

Sporting bleef in het vervolg de bovenliggende partij maar Ajax had ook het geluk soms aan hun zijde. Twintig minuten voor tijd leek het toch fout te gaan toen de thuisploeg een strafschop kreeg na een vermeende handsbal van Aertssen. Sporting-spits Paulo Agostinho faalde echter vanaf elf meter; hij schoot de bal over. Ajax kaapte tien minuten voor tijd nog bijna de overwinning weg ook toen aanvoerder Amourricho van Axel Dongen op links raak schoot. De assistent-scheidsrechter vlagde echter voor buitenspel en dus ging de treffer niet door. In de uiterste slotfase ging Ajax nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar zover kwam het niet en dus keert het met een punt huiswaarts.

Related posts