Haller begrijpt kritiek van supporters: “Niet alleen doelpunten maken, want het probleem is groter”

Sébastien Haller scoorde zondag tegen FC Twente (1-1) weliswaar voor Ajax maar de kritiek rond zijn matige presteren zwelt steeds meer aan. De statistieken van Haller zijn prima. Hij scoorde in zijn laatste vijftien competitieduels elf doelpunten maar statistieken zeggen niet alles, zo is ook Haller zich bewust. Hij snapt de kritiek op zijn eigen functioneren en begrijpt het.

“Het zijn supporters. Ze hebben terecht bepaalde verwachtingen, net als de trainer en wij zelf ook hebben. Ze willen zichzelf soms gewoon uitdrukken: ze willen laten zien dat ze niet of juist wel gelukkig zijn. Het is een relatie die zo gezond mogelijk moet zijn. Vandaag was niet de beste wedstrijd van Ajax. Het is normaal om dan wat gefluit te horen.” Haller vind ook dat er ‘veel dingen’ beter moeten aan het spel van Ajax. “Niet alleen doelpunten maken, want het probleem is groter.”

“Iedereen in deze ploeg kan doelpunten maken. De combinaties met elkaar zouden misschien sneller kunnen. Dan kunnen we meer scoren. Ik volg sociale media niet heel erg, maar ik hoor wel wat dingen. Iedereen kent het verhaal van ‘de nummer 9’ bij Ajax. Toen ik kwam, wist ik dat ik daarmee geconfronteerd zou worden. Er zijn weinig spitsen die het beter kunnen doen dan de spitsen die Ajax in het verleden heeft gehad. Het enige wat je kunt doen, is het maximale geven en je best te doen om te slagen en zoveel mogelijk prijzen te pakken. Al het andere moet je opzijschuiven.”

Related posts