De Jonge kondigt maatregelen aan: ‘Staantribunes dicht, hossen op een kluitje moet klaar zijn’

CDA-minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge waarschuwde voor het weekend nog: “Als mensen niet gewoon blijven zitten en de stadions niet voor maximaal twee derde zijn gevuld, kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen.’’. De Jonge zag al verbetering. ,,De spreiding van publiek in stadions was echt beter. De toegangsbewijzen werden goed gecontroleerd. Maar je zag ook in een aantal vakken dat hossen op een kluitje soms toch echt voorkwam. En dat moeten we echt niet doen, zover zijn we nog niet”, aldus De Jonge tegenover het Algemeen Dagblad.

Morgen gaan burgemeesters in overleg met de profclubs. Staantribunes (‘die zijn er nog blijkbaar, ik wist dat niet’, aldus de kennelijk slecht geïnformeerde De Jonge) moeten dicht, ook moeten seizoenkaarthouders beter verspreid worden door de stadions, aldus De Jonge. ,,Het kan goed gaan, je wil ook gewoon dat dit mogelijk blijft, ik hoop het ook. Stappen terug zetten is precies niet wat je wil.” Burgemeesters gaan morgen in overleg met de profclubs in hun regio. ‘Dat hossen op een kluitje moet afgelopen zijn’.

Twee derde
Momenteel mogen voetbalclubs twee derde van de totale capaciteit toelaten in het stadion, op voorwaarde van een vaste zitplek en een coronatoegangsbewijs. Maar in de praktijk zitten veel fans toch op een kluitje. Dit komt ook omdat supporters, bijvoorbeeld op de F-side allemaal seizoenkaarthouder zijn en dit vak dus vol zit. Bij Feyenoord is hetzelfde het geval. Beide clubs laten andere tribunevakken ter compensatie bijna tot volledig leeg.

Related posts