Ajax werkt mee aan vertrek Ekkelenkamp

Als Jurgen Ekkelenkamp wil vetrekken dan zal Ajax daar aan meewerken. Zo laat directeur voetbalzaken Marc Overmars weten in een interview met Voetbal International. ‘Aan een vertrek van Jurgen Ekkelenkamp gaan we meewerken’, zegt Overmars. ‘Hij heeft nog een eenjarig contract en mag verlengen, maar wat kan je die jongen bieden? Het is gewoon een prima speler en in de denkwijze van de club zou je hem misschien wel moeten behouden. Want hij is al een volwassen jongen, sterk geworden, die gaat je nog helpen in wedstrijden.’

Overmars weet ook dat Ajax hem in die rol niet nog een volledig seizoen kan behouden. In de komende weken verwacht Overmars ontwikkelingen rondom Ekkelenkamp. ‘Verlengen en verhuren had aanvankelijk ook zeker gemogen, maar zie ik nu niet meer gebeuren. Jurgen is een rustige jongen en we denken dat het goed voor hem is om een stap te maken naar een club, die serieus met hem verder aan de slag gaat. Volgens mij ligt zijn voorkeur bij een stap naar het buitenland. Hertha BSC is een van de clubs die zich heeft gemeld, hij blijft een interessante speler voor een categorie clubs.’

Related posts