Overmars ‘Al een week niets gehoord van Lyon en vanuit Arsenal helemaal niks vernomen over Onana’

Marc Overmars gaat in een interview met Voetbal International in op de situatie rondom Andre Onana. ‘Veel clubs willen nu profiteren van de situatie. Zijn waarde is laag, dat ze daar gebruik van willen maken. Dat snap ik en dat zou ik andersom misschien ook wel doen’, aldus Overmars’Want als hij langer onder contract staat en niet geschorst is, is hij dertig miljoen waard. Als ik het was, had ik juist snel gehandeld. Je kan zes maanden wachten, dan kan-ie transfervrij tekenen. Maar dan komen ook heel andere clubs en heb je veel meer concurrentie. Moet je dat willen? Een transfervrije keeper zijn die erbij gepakt wordt?’

Overmars zegt niet te weten of Ajax er met Olympique Lyon uit gaat komen. ‘We hebben al een week geen contact gehad. Er heeft zich eerder nog een andere club gemeld, maar die hebben ondertussen al een andere keeper gehaald’, aldus Onana, die geen naam van die club wil noemen. ‘Arsenal werd ook genoemd, maar vanuit hen heb ik helemaal niets vernomen.’

Overmars spreekt in het geval van Onana over een dramatisch dossier. In normale omstandigheden was Onana al lang verkocht, maar nu is de situatie anders. Ajax steunde de goalie in de dopingzaak en bovendien werd de keeper gewoon doorbetaald. ‘Hij zegt dan “nee” op ons voorstel tot verlenging. Dat recht heeft hij, om te zeggen: ik verleng niet. We kwamen er niet uit omdat zij andere eisen hebben. Dat kan. We zetten nooit iemand het mes op de keel. Een speler tekent en als hij jaren later uit zijn contract loopt, heeft hij het recht om te gaan. Maar in dit geval… Maar dan moet je ook de cultuur leren kennen. Andre is ook wel een aparte jongen. We hebben natuurlijk ook tijdig doorgepakt met het aantrekken van keepers.’

Related posts