BILD: ‘Huntelaar vertrekt naar Schalke’04’

Klaas-Jan Huntelaar vertrekt naar Schalke’04 en de spits zal dat na de Klassieker van vanmiddag bekendmaken, zo weet het Duitse Bild te melden. Volgens het medium zijn Ajax en Schalke al akkoord over de transfer en kan hij vanmiddag in de Klassieker zijn laatste minuten maken voor Ajax.

De geruchten over een terugkeer van de routinier bij de degradatiekandidaat uit Gelsenkirchen doen al enige dagen de ronde, en na afloop van FC Twente – Ajax, waarin Huntelaar twee keer scoorde, liet hij weten nog geen beslissing te hebben genomen en dat het lastig kiezen was. Huntelaar, wiens contract bij Ajax deze zomer afloopt, had al eerder kenbaar gemaakt dat het zijn laatste seizoen zou zijn als speler en de komende maanden gaat hij dat dus doen in het shirt van Schalke’04. De Ajacied speelde tussen 2010 en 2017 ook al voor de laagvlieger en is nog steeds zeer populair bij de aanhang. In zijn eerste periode bij de club kwam Huntelaar tot 126 doelpunten in 240 wedstrijden. ‘Schalke is in de problemen en is iets meer een gevoelskeuze wat dat betreft. Ajax is wat stabieler, misschien een mooier einde. Maar die anderen hebben me misschien wat harder nodig’, zo liet Huntelaar afgelopen week al doorschemeren.

Related posts