There are no ads, please add some


Ajax-talent Julian Rijkhoff vertrekt naar Borussia Dortmund

Ajax Onder 17 spits Julian Rijkhoff vertrekt aan het eind van dit seizoen naar Borussia Dortmund, zo meldt De Telegraaf vandaag. Bronnen rondom de speler bevestigen het bericht tegenover onze AjaxFanzone redactie. De spits tekent volgens de krant zodra hij 25 januari zestien jaar oud wordt een contract voor drie jaar bij Borussia Dortmund. Rijkhoff werd als DE toekomstige spits van Ajax gezien. Hij speelde de laatste jaren steeds in een leeftijdsklasse hoger en dat ging hem goed af getuige zijn doelpunten productie. Het leverde hem de afgelopen jaren steevast een uitnodiging voor de Nationale jeugdteams op en ook daar presteerde hij voortreffelijk. Afgelopen september was Rijkhoff nog de eerste winnaar van de For the Future trophy hetgeen ook een mooi interview opleverde.

Rijkhoff was in gesprek met Ajax over een eerste contract, maar de aanbieding van Ajax kon de talentvolle spits niet bekoren. Hij hoorde daarna lange tijd niets meer en zodoende greep Borussia Dortmund zijn kans. De Duitse club hoeft nu alleen een opleidingsvergoeding over te maken aan Ajax voor de spits.

De Telegraaf tekent op dat Patrick Kluivert, door het aanstaande vertrek van Rijkhoff, nu de laatste zelf geknede spits blijft die furore maakte in de Ajax-aanval. Donyell Malen (21) – nu PSV – verruilde in 2015 de Ajax-jeugdopleiding voor Arsenal. Brian Brobbey (18) heeft nog altijd niet bijgetekend en lijkt op weg naar de uitgang.

Gerelateerde posts