Live De Klassieker: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

De topwedstrijden volgen elkaar in rap tempo op en zondag zal in de Johan Cruijff Arena de Klassieker worden gespeeld. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
De Klassieker staat zondag voor de 65ste keer op het programma en daarvan wist Ajax er 37 te winnen, maar dat is logisch. Feyenoord wist 11 keer de drie puntjes te pakken en de laatste keer dat zoiets gebeurde was in 2005. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 4-0 overwinning voor Ajax door doelpunten van Ziyech, Tagliafico, Neres en Van de Beek.

Makkelie aangesteld als arbiter
Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als arbiter. Makkelie zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Steegstra en De Vries. Vierde official is Van den Kerkhof en Kamphuis zal fungeren als VAR. Ajax – Feyenoord begint aanstaande zondag om 16:45 uur.

Ondanks coronacrisis sfeeractie op komst……
De Klassieker zonder publiek, het is een vreselijke gedachte want ondanks de uitgestelde topwedstrijden is het nog steeds niet mogelijk om ons aller Ajax toe te juichen in een volle Johan Cruijff Arena. Toch staat er iets te gebeuren want dat hoort nou eenmaal bij De Klassieker. Fabian Nagtzaam, voorzitter van de supportersvereniging, laat weten dat er ondanks alle beperkingen toch iets gaat gebeuren voorafgaand aan deze wedstrijd maar mag er nog niks over zeggen. ‘ Ik kijk er reikhalzend naar uit, ondanks dat er helaas geen publiek bij mag zijn. Uiteraard zullen ook de spelers worden ondersteund. Ik weet wat er gaat gebeuren, maar mag er helaas nog niets over zeggen’, aldus Nagtzaam.

Neres afwezig, Kudus invaller
David Neres leek klaar voor zijn rentree maar de kleine Braziliaan is nog steeds niet wedstrijdfit waardoor hij ook deze wedstrijd moet missen. Mohammed Kudus maakte vorige week tegen PSV zijn rentree, sloeg de doordeweekse wedstrijd tegen FC Twente over, en lijkt zondag opnieuw als invaller te worden gebruikt door Erik ten Hag. Perr Schuurs, die tegen FC Twente werd gepasseerd, start zondag weer in de basis zo weet het AD te melden.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Daley Blind, Nico Tagliafico, Davy Klaassen, Quincy Promes, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Marsman, Geertruida, Senesi, Spajic, Malacia, Fer, Toornstra, Diemers, Berghuis, Jörgensen, Haps

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

1 Comment

 1. EugAjax

  Zo dus de club van Peter Bosz komt zondag op visite. De enige echte Klassieker: Ajax – Feyenoord. En hoe mooi eindelijk weer eens de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2. Toch zou het kwaliteitsverschil tussen Ajax en Feyenoord een keer echt tot uitdrukking moeten komen.

  Ajax heeft op werkelijk elke positie een betere speler. Zelfs hun beste speler Berghuis zal niet in de basis bij Ajax staan. Hoe knap is het dus wat Advocaat presteert met dit elftal.

  De beslissing zal moeten komen van individuele acties van spelers als Anthony, Tadic en Gravenberch. Zo ruimte creërend voor de goal en met man meer situatie te komen. Met de echte spits Haller hebben we een afmaker in huis en een voetballer sterk aan de bal. Daar gaat het centrum van Feyenoord moeite mee hebben en dan lopende spelers als Klaassen, Anthony, Promes erom heen.

  Ajax moet zorgen dat ze als eerste scoren dan kunnen we zomaar het rijtje van afgelopen seizoenen volmaken
  2-0, 3-0, 4-0 en dus nu……..

  Succes mannen want bij winst min 4 punten op PSV, 6 op Feyenoord en 7 op AZ.Met onderlinge wedstrijden tussen die drie opvolgend gaat het inmiddels beetje op Bayern van Nederland te lijken. Nu dus laten zien dat we echt te goed zijn voor de Eredivisie

Comments are closed.