Veltman, Van de Beek, Daley Blind en Promes in voorselectie Oranje: Ajax hofleverancier Jong Oranje

Joël Veltman is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorlopige selectie voor de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal uit tegen Duitsland (vrijdag 6 september) en eveneens uit tegen Estland (maandag 9 september). Voor de verdediger is het de eerste keer dat hij (mogelijk) wordt opgeroepen sinds zijn zware knieblessure. Naast Veltman zijn namens Ajax ook Donny van de Beek, Daley Blind en Quincy Promes opgeroepen.

Ook de voormalige Ajacieden Ryan Babel, Jasper Cillessen, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Kenneth Vermeer ontvingen een oproep van Koeman. In de voorselectie staan nu 29 spelers waarvan er richting de definitieve selectie nog enkelen af zullen vallen. De definitieve selectie wordt volgende week vrijdag bekendgemaakt.

De voorlopige selectie:
Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Ryan Babel (Galatasaray), Donny van de Beek (Ajax), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Marco Bizot (AZ), Daley Blind (Ajax), Jasper Cillessen (Valencia), Memphis Depay (Olympique Lyon), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Frenkie de Jong (Barcelona), Luuk de Jong (Sevilla), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Matthijs de Ligt (Juventus), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Joël Veltman (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Tonny Vilhena (Krasnodar), Stefan de Vrij (Inter), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg), Georginio Wijnaldum (Liverpool) en Jeroen Zoet (PSV).

Hofleverancier Jong Oranje
Ajax is hofleverancier voor de voorlopige selectie van Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi heeft vijf Ajacieden hierin opgenomen: Dani de Wit, Perr Schuurs, Noa Lang, Kjell Scherpen en Kik Pierie. In september speelt Jong Oranje een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus. De definitieve selectie wordt op vrijdag 30 augustus bekend gemaakt.

Ook de voorselectie van Jong Oranje kent enkele oud-spelers van Ajax: Justin Kluivert (AS Roma), Azor Matusiwa (FC Groningen), Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen), Kaj Sierhuis (FC Groningen) en Danilho Doekhi (Vitesse).

Related posts

19 Comments

 1. FrankiC

  Ik neem aan dat Ronald gisteren niet heeft gekeken….
  Zijn Ekkelenkamp én Eiting geblesseerd?

  1. Yor2002

   Je weet het nooit NL speelt anders als ajax misschien past die speelwijze beter bij hun en gaan ze beter spelen. Toch had ik gehoopt dat klaas jan huntelaar opgeroepen zou worden. Ik vind hem de laatste paar wedstrijden nog best goed spelen vergeleken de rest.

   1. BobbyHaarms

    Niet alleen de laatste wedstrijden hoor. Maar laat KJ zich maar lekker op Ajax concentreren want we hebben hem juist nu kei en keihard nodig.

  1. -buitenkantje rechts-

   Volgens TH had Promes wellicht een cruciale rol gespeeld in de wedstrijd tegen Apoel..
   Verder vind ik Promes zo slecht niet hoor. Zet Neres in de spits en dan zie ik best een rol voor hem.

 2. Old Ajax

  Veltman had gisteren natuurlijk wel zijn twee-jaarlijkse cross pass. Valt me op dat Koeman Schone niet heeft geselecteerd. Het blok cement van Ajax geweest.

  1. Litmanen

   Na een afgrijselijke anderhalf jaar, speciaal voor zijn revalidatie tijdelijk verhuisd naar Papendal met zijn gezin.
   En weer een kruisbandblessure overleeft. En toch Mazraoui weer uit het elftal gespeeld.
   Wat een karakter!
   Neem nog een harinkie, vieze vette AB. Je toont weer eens geen enkel respect voor een kind van de club.
   Maar ja, jij houdt niet van spelers die een pass laten aankomen.
   Of tussen de palen schieten bij een doelpoging.
   Dinsdag heeft jouw vriend voor het salaris van 4,5 miljoen geen enkele dieptepass van zijn voeten laten rollen die aankwam.

   Best wel knap tegen die Cyprioten.

   1. Old Ajax

    Rood witte stok in je handen? Enne ….. ik weeg 71 kg met een lengte van 1.76 dus dat vette valt best wel mee. Maar ja …… lees nog eens wat statistieken over passes die tot een doelpunt leiden van Ziyech ……… tering staat hij toch maar op de 1e plaats van de ED. En dan zeg jij dat zijn pass niet aankomt ???? Echt ik zou je willen zoenen, zo dom ben je.

     1. Litmanen

      Deze topic gaat over Nederlandse Ajacieden die geselecteerd zijn voor Oranje, niet over Marokkaanse, uit vorm zijnde, mislukte internationals.
      Ik begrijp dat je Hakimpje in bescherming wilt nemen en dat je Nous de beste rechtsback van de wereld vind, maar daar gaan andere topics over.
      Het ging hier over respect tonen voor een kind van de club.
      Geen idee wat dat is zeker.
      En dat je een homo bent wist iedereen al. Heb je net als Hakim en Nous ook een jarretelletje?

 3. Slingertje.

  Gelukkig een voorselectie want er staan genoeg spelers bij die niets bij Oranje te zoeken hebben.

Comments are closed.