Transfer Dolberg wellicht in stroomversnelling door deal van honderd miljoen euro

Vorige week kwam het bericht naar buiten dat de kans groot is dat Kasper Dolberg verkocht wordt aan OGC Nice. Het rondkomen van die transfer zou wel een snel beklonken kunnen gaan worden. OGC Nice gaat in handen komen van de Engelse miljardair Sir Jim Ratcliffe, zo melden diverse Franse media waaronder Football365 woensdag. De overname hing al maanden in de lucht en nu heeft de Franse toezichthouder toestemming gegeven om de deal te beklinken. Naar verluidt is er ongeveer honderd miljoen euro gemoeid met de overname.

Naar verwachting zal Ratcliffe komende vrijdag de Franse club in handen hebben. De Engelsman wil zo snel mogelijk nieuwe spelers verwelkomen, waaronder Kasper Dolberg van Ajax en Adam Ounas van Napoli. “We hebben nog geen deals klaarliggen met spelers of zaakwaarnemers. Het zou vreemd zijn als je eerst meubels koopt en daarna pas een huis. Eerst gaan we de club overnemen, dan komen de spelers wel”, aldus Ratcliffe.

Nice, dat oud-middenvelder Patrick Vieira als hoofdtrainer heeft, staat momenteel op de tweede plek in de Ligue 1.

Dolberg kan ook naar TSG Hoffenheim van trainer Alfred Schreuder. De Bundesliga-club wil de Deense spits huren, terwijl Nice bereid is om circa twintig miljoen euro te betalen voor een definitieve overgang. Dolberg zelf zou een voorkeur hebben voor een definitief vertrek naar Nice, mede omdat hij een gebrek aan vertrouwen voelt bij Ajax.

Related posts

20 Comments

 1. Wenen 1995

  Blijft toch jammer dat het zo eindigt voor Dolberg bij Ajax. Hopelijk ligt er nog een mooie verdere carriere voor hem in het verschiet. Wens hem het beste!

 2. J18

  Gebrek aan vertrouwen? Volgens mij heeft hij juist belachelijk veel vertrouwen gehad. Ach ja, mooi doorverkooppercentage bij toevoegen en lijkt mij een prima deal.

    1. Wijzijnajaxamsterdam

     Denk dat ieder ajax hart nog klopt voor dolberg. Heb zulke mooie wedstrijden van hem gezien. Dolberg heeft ons behoorlijk getrakteerd oo een reeks doelpunten. Ik geloof dat dolberg straks nog veel beter word. Zal hem zeker gaan missen maar goed brobbey is er nog dus de vervanging hebben we sws wel. Alleen is 3 jaar jonger …

 3. Iceman

  Jammer hoor dit maar misschien beter zo. En Ajax kan opzoek gaan naar een nieuwe spits en wat gaan doen aan het spel en de verdedeging want wat wij gisteren hebben kunnen aanschouwen was niet om aan te gluren en TH maar met zijn slappe gebrabbel voor de camera’s iets moois verzinnen. Hij moet de boel snel weer op de reals krijgen anders hoeft Ajax niet naar de EL en CL al helemaal niet. En daar zit je dan met al je poen. Maar ga er van uit dat het goed gaat komen.

 4. Yor2002

  Hoop dat hij toch nog ergens zal schitteren hij heeft het denk sowieso nu lastig bij ajax omdat zijn vrienden Kristenssen en Schöne weg zijn.

 5. Dagrump

  Vertrouwen genoeg gekregen lijkt mij zo! Denkt dat het eerder aan de instelling en mentaliteit ligt!

Comments are closed.