Richard Witschge verlengt contract bij Ajax

Richard Witschge blijft, ook na de reorganisatie in de technische staf van Ajax, behouden voor de club. De 49-jarige oud-international heeft vrijdag zijn aflopende contract verlengd, zo laat hij weten via Instagram. ‘Ik wil de spelers bedanken en natuurlijk mijn staf waar ik met heel veel plezier mee samen heb gewerkt’, laat hij weten. ‘Helaas ook afscheid moeten nemen van topcollega’s waar ik veel aan te danken heb. Veel succes met wat jullie gaan doen!’. 

Witschge doelt vermoedelijk op collega-assistenten Alfred Schreuder en Aron Winter waarvan eerstgenoemde aan de slag gaat bij TSG Hoffenheim als hoofdtrainer en voor Aron Winter gaat men op zoek naar een andere functie binnen Ajax. Christian Poulsen en Michael Reiziger zijn daarop toegevoegd aan de technische staf terwijl Mitchell van der Gaag deze week benoemd is tot nieuwe trainer van Jong Ajax.

Related posts

55 Comments

  1. Prinsengracht

   Nergens voor nodig. Er wordt al veel teveel creativiteit om zeep geholpen met taakomschrijvingen.

 1. -buitenkantje rechts-

  Tenminste 1 voetballer op de bank..
  Ik hoop dat Ten Hag ‘hoog in de concentratie zit als Richard iets te vertellen heeft.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik vind Poulsen geen voetballer.. Anti-Ajax eerlijk gezegd. Een schopper en bikkelaar. Heb niks met Poulsen.. Zet dan Laudrup op de bank..Kijk, dat is Ajax

    1. HURBIE

     Als Laudrup dat zou willen om tweede viool te spelen zie ik ook hem liever op de bank zitten ipv Poulsen
     Jammer van Schreuder

    2. Zlatan4ever

     BR , ik kan mij nog goed voor de geest halen dat Poulsen bij een uitwedstrijd tegen Pisvee vanaf het begin van de wedstrijd
     van Bommel uit de wedstrijd speelde met “mannelijk” voetbal
     van Bommel wist niet waar hij het moest zoeken omdat hij met zijn eigen manier van spelen(hard,medogenloos) werd aangepakt. AJAX heeft altijd spelers er bij gehad die voor het betere “bikkelwerk” zorgden..

     Neeskens
     Wouters
     Poulsen
     Dusbaba
     Suurbier
     Lerby
     Bogarde
     Yakubu
     Enoh
     Davids

     Enz.
     Dus Poulsen is wel degelijk een Ajax-speler

     1. -buitenkantje rechts-

      Als ik aan Ajax denk dan zie ik hoogstaand technisch voetbal in een hoog tempo met exceptionele talenten waarvoor we naar het stadion gaan.
      Poulsen zal best nuttig geweest zijn, maar ik vind het geen Ajaxspeler.. Net als bv Bogarde, Yakubu en Enoh.
      Dit seizoen hebben we ook geen bikkelaars en schoppers in het team gehad, maar alleen pure voetballers met een hoogstaande techniek die met combinatiespel en individuele klasse de tegenstander kapot speelden.. Mannen als Frenkie, Donny, Ziyech, Tadic,de Ligt Neres en Blind.. Dat zijn echte voetballers.. Dan mag Poulsen hun veters strikken.

     2. Indojood

      Met Nico hadden we wel degelijk een speler met een geweldige mentaliteit, met af en toe een schop uitdelend. Nico’s passie is een van de redenen waarom Ajax hem heeft gehaald. Volgens hem gaat het er weleens hard aan toe op de training. Je ziet ook dat zijn mentaliteit overslaat naar anderen, met name Ziyech, die er zelfs lol had. Dat is wat je wilt bereiken. Ook Klaas Jan heeft de nodige inbreng gehad op dat gebied.

      Ik vond Poulsen overigens geen schopper. Zeven gele kaarten, nul rode in twee Ajax in de ED, CL en beker. Deze man heeft in alle grote Europese competities gespeeld, dat kan je van de overigen niet zeggen. Was Schreuder dan wel een Ajax-speler?

     3. Zlatan4ever

      Zo Nico was niet belangrijk dit seizoen BR ? Als er iemand een bikkelaar is dan is Nico het wel.
      Zijn passie en strijd en medegenloos zijn als het moet hoort ook bij AJAX !
      Nico is absolute top !!

  1. Prinsengracht

   Ten Hag heeft ook betaald voetbal gespeeld. En Winter ook. En Schreuder ook. En Reiziger ook. Of bedoel jij: creatieve voetballer?

   1. Finidi

    Denk dattie bedoeld eentje die echt kon voetballen had en nog de ballen had om er eentje op zen ajax uit te spelen

   2. -buitenkantje rechts-

    Als je betaald voetbal hebt gespeeld ben je nog geen voetballer..

 2. Mr Ajax

  Rustige jongen die graag op de achtergrond opereert en dan zinnige dingen roept

 3. BobbyHaarms

  Hopelijk leert ie de jongens hoe je op een treiterende manier de bal 10X hooghoudt als je met 0-3 voorstaat tegen die kakkerlakken ?

 4. AJAXForever61

  Ik ben blij met Richard, hij heeft het AJAX HART op de juiste plaats!!

 5. WZA(b)WZDB

  Toch bijzonder. Witschge treedt totaal niet op de voorgrond maar het merendeel weet hier wat hij doet en zegt en is blij met zijn inbreng. Zelf denk ik dat hij bij JA en O19 beter tot zijn recht (voor wat betreft ervaringen overbrengen) kan komen dan bij het eerste elftal. Ik denk dat hij zaken wel goed kan relativeren.

  1. Litmanen

   Ook jij hebt nog nooit in zijn buurt gestaan, dus ook jouw mening is maar een slag in de lucht.
   Gek genoeg mocht Bosz nog zelfs Spijkerman niet wegsturen nadat hij met een veel mindere selectie de EL finale had gehaald in zijn eerste seizoen.
   Ten Hag heeft wat krediet opgebouwd, maar vliegt er gewoon uit als hij nu weer een half jaar gaat “opbouwen”.
   Wat mij betreft mag hij op de eerste de beste aanbieding ingaan die langskomt. Zou wel eens zijn laatste kans kunnen zijn.
   Zo’n selectie als die hij nu had gaat hij niet meer krijgen.

   1. Zlatan4ever

    Ten Hag afzeiken na wat hij bereikt heeft met dit Ajax kan echt niet meer….
    Hij heeft uiteindelijk iedereen(ook mij) de mond gesnoerd. Lijkt mij dat hij genoeg krediet heeft opgebouwd om komend seizoen met andere spelers weer tot een top prestatie te komen.
    Voordeel van de twijfel !

    1. Litmanen

     Ik zeik Ten Hag niet af. Hij heeft een half jaar minder gepresteerd dan Keizer. Vervolgens mocht hij kopen wie hij wilde en had strontmazzel met supertalenten als De Ligt en Frenkie.
     Toen kreeg hij ook nog de assistenten die hij zelf wilde op Winter na. Die vliegt er bij de eerste de beste mogelijkheid uit.
     Dat betekent dat Ten Hag dus behoorlijk wat in de schoot geworpen krijgt van Overmars c.s.
     Hij mag zichnu niet meer verschuilen achter duizend excuses. Dat betekent direct presteren en anders is hij geen haar beter dan Keizer was en een klasse minder dan Bosz.
     Dat kampioenschap was een vereiste. VdSar had zijn aanblijven er aan opgehangen. Met deze selectie was dat geen kunst en evengoed werd het kampioenschap in de laatste wedstrijdeen feit.

     Wat Bosz presteerde met een veel mindere selectie (kijk naar de basisopstelling tegen Man United) en qua leeftijd volgens mij de jongste finalist ooit, was een grotere prestatie.

     Maar we gaan het zien. Ik hoop het beste, maar Ten Hag heeft mij nogniet overtuigd (zie zijn wisselbeleid).

     1. -buitenkantje rechts-

      Jij hebt liever Hiddink natuurlijk.. Loop je hem nog wel eens toevallig tegen het lijf om een drankje te doen in het Amstel hotel?
      Fantast…

     2. Prinsengracht

      Klitmanen wordt al maanden geweigerd bij het Amstel. Op verzoek van diverse vaste gasten, waaronder Hiddink.

     3. WZA(b)WZDB

      Ik heb hem daar nog nooit gezien. Amstel is ook niet echt rolstoel vriendelijk.

     4. Litmanen

      Hiddink verdient zijn geld in China (niet zo’n beetje ook), dus hij zit niet zo vaak in Nederland. Het is leuk dat jullie allerlei verhalen verzinnen, maar ik ben niet degene die met Amstelhotel verhalen begon. Dat was onze afluisteraar AB. Die wil graag gezien worden aan de tafel naast bekende Nederlanders.
      Ik kom regelmatig in het Amstel voor zaken, maar ik ben Guus Hiddink daar niet tegengekomen.
      Ik ken Hiddink niet heel erg goed, maar ik spreek hem wel eens, net als Gerard van der Lem. Is dat ook zo bijzonder? We zijn toevallig in dezelfde buurt opgegroeid.

      Dus BR, beter opletten.
      Overigens geniet het personeel in het Amstel van die stumperds die daar een appelpuntje komen eten om naast beroemde mensen te zitten. En dan stiekem de gesprekken afluisteren. Tjonge, wat een niveau AB…….

 6. Iamsterdam2015

  Kan ke er goed bij hebben. Snap alleen niet dat Winter weg moet……

  1. Litmanen

   Ik wel. Winter was de enige die TenHag niet zelf had uitgekozen……
   Ben wel benieuwd wie Reiziger naar voren heeft geschoven.

   In elk geval staat er voor Jong weer een trainer die het eerste direct kan overnemen bij een ontslag van Ten Hag. Is geen toeval dat daar een ervaren trainer wordt neergezet.

   1. Moosie

    Die het eerste meteen kan overnemen?
    Wat een gek ben jij zeg.
    Je lult weer alleen maar uit je nek.
    Wat moet jij een zielig bestaan hebben zeg.
    poehamannetje

   2. WZA(b)WZDB

    Van der Gaag is alles behalve een Ajax trainer. Net als een figuur als Stam puur een resultaat trainer. Volkomen fout beleid om hem bij Ajax te halen. Gaat ten koste van de doorstroom bij JA. Je opmerking hierboven over vd Sar is ook niet juist. Vorig seizoen heeft hij gezegd dat hij bij geen prijzen zou vertrekken. Dat heeft hij niet gedaan.

    1. Litmanen

     Dat zei hij voor dit seizoen eikeltje. Naar aanleiding van vorig seizoen moest hij wel.

     1. WZA(b)WZDB

      Mis jongen. Iedereen, op Litmanen na dus, vrieg zich aan het eind van vorig seizoen af waarom vd Sar bleef zitten gezien zijn belofte. Maar ja, als je zoveel leest en TV kijkt als jij zie je niet elk verband meer. Kampioenschap moest afgelopen seizoen al gehaald worden.

     2. WZA(b)WZDB

      O.a. Nico Dijkshoorn, van jouw geliefde VI, gaf dit op 12 april 2018, niet 2019, aan.

     3. WZA(b)WZDB

      Overigensook leuk hoe hij de vloer aanveegt met jouw favoriete analist Kenneth Perez. In één column wordt twee keer jou ongelijk aangegeven. Maar ja, Nico heeft er natuurlijk de ballen verstand van ??

 7. Koning Haarms Wolfs

  Off: wel van Maorijnissen en van Geertje “Bach” Wilders af in de EU….

   1. WZA(b)WZDB

    Kunnen er vast ook wel een paar aardig ballen. Heb je dan voor een koopje.

 8. ajacied078

  alleen al voor die 10 keer hooghouden tegen 010 hoort deze man er al bij ???

 9. Litmanen

  Precies, Perez heeft op hoog niveau gevoetbald en was bovendien een echte nummer tien.
  Dijkshoorn speelde bij Bal op het Dak 9.
  Wie zou er meer voetbalverstand hebben?
  Ten Hag kwam Keizer halverwege vervangen. Sar verklaarde dat Ten Hag prijzen moest gaan pakken. Hij zei niet dat hij dat binnen een half jaar moest gaan doen.
  Iedereen wist dat in het seizoen “Nouri “ prijzen pakken praktisch onmogelijk was.

  Moet jij trouwens niet weer eens een andere nickname nemen? Gaan die stemmetjes in je hoofd niet vreselijk tekeer?

    1. WZA(b)WZDB

     Iets onderbouwen richting jou is volkomen zinloos gebleken. Jij leeft op je eilandje met je eigen waarheid. Ik blijf daar gewoon een beetje tegenaan schoppen. Vind ik leuk en is waarschuwing voor anderen dat jij uit je nek lult. Kijk uit voor de spelersbus he.

 10. Zlatan4ever

  AB, wat kan dit forum voor jou betekenen richting een te lang uitgestelde “abortus” ?

  Er zijn met een grote waarschijnlijkheid veel mensen op dit forum te vindeb die je daar bij een handje willen helpen……?

Comments are closed.