There are no ads, please add some


Ajax komt met reactie op mini-Klassieker

Zaterdagmiddag konden zowel Ajax onder 19 als de leeftijdsgenoten van Feyenoord kampioen worden, maar de mini-Klassieker werd gestaakt wegens ongeregeldheden op de tribune. Algemeen directeur Edwin van der Sar baalt van de ontstane situatie op De Toekomst.

‘De situatie die zich op de tribunes voordeed keuren wij natuurlijk af. Voor de beide clubs en de vele toeschouwers is het daarnaast erg vervelend dat het duel niet is uitgespeeld. De spannende competitie van de O19 verdient een sportief slot en daarover verwachten wij komende week van de KNVB meer te horen’, aldus Van der Sar. Ajax O19 staat één punt achter op de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Er was op het moment dat de ongeregeldheden uitbraken nog niet gescoord.

Gerelateerde posts

41 reacties

 1. J18

  Lijkt mij toch wel uit te zoeken wie het zijn? Die lui gewoon een stadionverbod geven en geen toegang meer geven op De Toekomst, zijn we daar ook weer van af.

  1. De Ajacied

   Idd J18
   Van mij mogen ze deze gasten ook gewoon jaar of 5 opsluiten hoor,
   Gedraag je als je ergens heen gaat,
   Kun je dat niet, gewoon thuis blijven dan
   ❌❌❌

  2. JohnDoe77

   Het is gewoon onbegrijpelijk dat dit nog steeds gebeurt. Zien zij zelf niet in hoeveel schade zij Ajax (hun “eigen” club?) toebrengen? Lekker weer, zijn wij net trots op ons geweldige Ajax en dan is dit de afsluiter van het voetbaljaar…

 2. Vak 120

  Ongelofelijk dit!! Wat zijn ze stoer deze jongens! En weer klagen en spandoeken op hangen met”stop stadionverboden”.sukkeltjes zijn het en maken het juist kapot voor de “echte supporters”! Pak dit tuig aub kei hard aan! Nooit meer toelaten!!

   1. De Ajacied

    “Top”
    Er is daar geen top,
    Gedraag je en anders oprotten
    ❌❌❌

  1. Charka53

   Dit moet maar eens door de politiek opgenomen worden en een wet aannemen zodra deze hufters gestraft kunnen worden omdat we hier altijd de clubs met geld boetes bestraffen maar zij kunnen er niets aan doen dus pak die lui goed aan.

   1. Finidi

    Ach politiek,die zijn allemaal weer geschokt voor de cameras maar doen geen flikker man, als de pers weg is gooien ze de campagneleidster weer op de rug en hoppa valt er nog wat te declareren jongens !?

   2. Prinsengracht

    Politiek???? Serieus???? Die pakken mishandekende en verkrachtende asielzoekers niet eens aan.

    1. Litmanen

     Prinsengracht, iets teveel Telegraaf en Forum.
     Weet je zeker dat je er niet bij was op De Toekomst?

    2. Zlatan4ever

     Dat wil Abu Bilal niet horen PG…
     Wees lief voor de asielzoeker 🌻

   3. Janneman16

    laat de politiek eens naar Engeland kijken. Dat hebben ze het nu tenminste in het stadion goed aangepakt.

 3. Kapstein

  Ik vrees een reglementaire nederlaag van 3-0 of zo. Leuke “fans” hebben we toch.

  1. De Ajacied

   Zo eeg was het ook weer niet
   Gewoon uit spelen zonder publiek lijkt mij rechtvaardig
   ❌❌❌

   1. HURBIE

    Genoeg foto en filmmateriaal om die raddraaiers op te pakken en een levenslang stadion verbod te geven ASO’S

   2. Prinsengracht

    Zo ver zijn jouw normen dus gedaald, als jij dit toch weer niet zo erg vindt. Omdat er geen doden zijn gevallen? Gisteren op internet trouwens wel. Want dezelfde idioten hadden er ook nog lol in om het gerucht te verspreiden dat Dirk Kuyt doodgestoken was.

 4. -buitenkantje rechts-

  Wat een slappe reactie van vd Sar..”We keuren de situatie af”
  Je moet je verdomme schamen dat je gasten niet veilig op de tribune kunnen zitten.. Dat je moeders met kids bang van de tribune jaagt.
  Opsporen en veroordelen deze klootzakken..

  De tekst van vd Sar had moeten zijn: ” We schamen ons diep dat familie van de tegenstanders met vrouwen en kinderen bij ons niet veilig zijn op de tribune. We zullen er alles aan doen de aanstichters te achterhalen. We accepteren hierbij een eventuele reglementaire nederlaag of boete”

  1. Prinsengracht

   Denk niet dat jij wilt ruilen van mailbox met Sar. Het is een maatschappelijk probleem. Sar wordt niet gedekt door het gezag. Als hij teveel zegt, staan ze de avond erop in zijn tuin, met hoodie en al. Als de politie weet dat er bier gegooid gaat worden naar de burgemeester, zorgen ze niet dat niemand het lef heeft om dat te doen, maar instrueren ze Sar om dat bier op de vangen. Het zit structureel mis in de samenleving. Er is maar 1 ding dat daar weer voor jaren verandering in kan brengen. Maar dat is te erg om zelfs maar aan te denken.

   1. Finidi

    Pff niet te gek makenPG, maar minimale ipv maximale straffen opleggen zou al een hele verbetering zijn.

    1. Prinsengracht

     Nee joh. Er wordt niet gehandhaafd. En straffen worden heel vaak niet ten uitvoer gelegd. Er moet iets binnenin mensen veranderen. En zonder grote schok gebeurt dat niet.

     1. Moosie

      Je kunt niet van de onderste laag van de samenleving verwachten dat zij zich iets aantrekken van de rechtstaat als de bovenste laag deze alleen.masr misbruikt voor hun eigen gewin.
      Ik snap dat het heel vervelend is maar bij het justitie in het algemeen hangt een sfeer die ervoor zorgt dat de elite overal mee wegkomt dmv het afkopen van rechtsvervolging en de onderste laag steeds genaaid wordt.
      Zelfde verhaal met het asielvraagstuk.
      Ik de volksbuurten hoopt het op kunnen mensen jaren wachten op een betaalbare woning terwijl ook hier de bovenlaag zich er verder niets van aantrekt.
      Zo creëer je afgunst wat zich vertaald in racisme en daar is dan ineens iedereen verbaast en zogenaamd boos over bij van Nietsnieuwskerk.
      Deze gasten staan op beeld dus levenslang stadion en gebiedsverbod voor de toekomst en JCA.
      Gaan ze voortaan lekker met hun bek in de Ziggodoom zitten.
      Maar er moeten fundamentele dingen gaan veranderen anders heb binnen nu en 10 a 20 jaar de poppen aan het dansen

 5. BobbyHaarms

  Helaas is het zo dat supporters van zowel Ajax als feyenooit elkaar al jaren niet kunnen luchten of zien, en dit wordt met de verharding van de maatschappij alleen maar erger. Logisch dus dat we al jarenlang niet meer welkom zijn bij elkaar.

  Dit is bij beide clubs ook al jarenlang bekend, dus dat je het publiek dan zo door elkaar op de tribune laat zitten is anno 2019 vragen om problemen, ook al betreft het hier ‘slechts’ O-19. En Sar en zijn vrienden weten dit dondersgoed. Aldus geschiedde.

  De tijden dat we elkaar verbaal op de tribune voor rotte vis hebben uitgemaakt tijdens Ajax-Feyenoord zal na gisteren wel voor altijd een mooie herinnering blijven.

  1. Prinsengracht

   Ik heb bij heel veel jeugdwedstrijden op dezelfde tribune gezeten ook met 010 ouders om me heen. Als dat al niet meer kan, hoeft het voor mij niet meer.

   1. BobbyHaarms

    Dan kan je dus beter thuisblijven want het kan dus gewoon niet meer. Als ik daar ergens in 010 zou juichen voor Ajax O19 krijg ik ook een nekschot van dat soort. Enige oplossing is dus tribunes voor het uitpubliek bij wedstrijden tussen deze 2 clubs.

   1. Finidi

    Zou het niet een goed idee zijn om die sociaalwerkers en hulpverleners er eens incognito tussen te zetten en dan het liefst samen met de rechters , lijkt me de beste oplossing en dan kijken wat er gebeurt,uiteraard met hele gezin om te laten zien hoe goed pa of ma zen werk doet……….

 6. Ajax goden

  De mensen die hier verantwoordelijk voor zijn -> schaam je diep.
  Als je je niet normaal kan gedragen blijf dan gewoon thuis.
  Ik ben ‘n vader van 3 kinderen van 5-7 en 9 jaar , het is toch tr gek dat ik dadelijk niet meer naar ‘n potje voetbal kan gaan kijken🤨

 7. Topclub

  Na dit wangedrag komt bij mij een herinnering naar boven. Een thuiswedstrijd tegen Feijenoord in de jaren 70 in het Olympisch Stadion. In het vak waarin ik stond of zat (weet niet meer) waren een groep Ajax- en een groep Feijenoordsupporters. Over en weer werden humoristische opmerkingen over de tegenstander gemaakt. Die werden heerlijk geincasseerd en beantwoord (naar mijn idee gewonnen door de Mokummers). Geweldig sfeertje en veel gelach. Als dat toch weer eens terug kan komen. Zou top zijn!

  1. Finidi

   Ja zou mooi zijn maar er lopen er een hoop bij met het IQ van een dropveter die vroeger met van die speciale busjes kwamen onder begeleiding maar die nu alleen komen onder het mom van verzelfstandiging( psycho-prestige dus )

 8. a.p.

  jammer en erg dat deze wedstrijd door supporters? uit de hand is gelopen. dus voorlopig weer niet naar 010 of 010 naar Amsterdam. Eikels bedankt voor het verpesten van ons Voetbalplezier.

 9. theomar

  Ajax moet zelf keihard optreden. Deze eikels moeten toch ten minste een stadionverbod krijgen van 5 jaar. Dat kan Sar regelen lijkt me. Maar gezien de slappe reactie gaat er helemaal niets gebeuren. En als zo’n wedstrijd niet eens gespeeld kan worden, dan maar reglementair verliezen. Jammer maar helaas, en klootzakken, bedankt voor het verpesten van de wedstrijd. Ook bij de grote jongens kunnen we dus niet samen in een stadion naar de wedstrijd kijken. Conclusie: geen uitsuporters meer bij ajax – 010 en andersom. Heel erg jammer.

Reageren is niet mogelijk.