Veranderingen Eredivisie: Onder andere twee teams degraderen rechtstreeks

De Eredivisie bracht woensdagochtend naar buiten dat de Eredivisie volgend seizoen op de schop gaat. Niet alleen de nummer achttien uit de Eredivisie maar ook de nummer zeventien degradeert rechtstreeks. Naast de kampioen promoveert ook de nummer twee uit de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie. De KNVN meldt nu dat de veranderingen in de Eredivisie nog niet vast staan. “De Eredivisie CV loopt nog enigszins voor de muziek uit”, zegt een woordvoerder van de KNVB.

“Het zou natuurlijk best kunnen dat iedereen elkaar weet te vinden”, aldus de zegsman van de KNVB tegen ANP. “Maar het is nog wel voorbarig. Hier gaat de Eredivisie namelijk niet alleen over. Er zijn nog drie partijen die hier iets over moeten zeggen. De beslissing moet uiteindelijk worden genomen door het bestuur betaald voetbal van de KNVB. De spelersraad CSR moet ook een advies uitbrengen. Zij vertegenwoordigen alle spelers. En het lijkt me ook belangrijk wat FOX Sports ervan vindt. Zij zenden de wedstrijden rechtstreeks uit en hebben afspraken gemaakt.”

Maatregelen Eredivisie per 2019/2020:
– Nummers zeventien én achttien degraderen uit Eredivisie
– Clubs die in Europese groepsfase spelen, stromen pas na winterstop in bij TOTO KNVB-beker
– Meer flexibiliteit in het vaststellen van speeldagen en aanvangstijden
– Eerlijkere verdeling mediagelden (solidariteit neemt met 10 procent toe)
– Clubs die Europees spelen, verdelen een deel van de inkomsten (5 procent bij groepsfase en 3,75 procent bij knock-outfase) onder overige clubs
– Clubs met jeugdopleidingen met internationale status (Ajax, AZ, Feyenoord, PSV, FC Utrecht en Vitesse) mogen geen jeugdspelers meer bij elkaar weghalen
– Deel van solidariteitsgelden die Eredivisie-clubs van UEFA krijgen (15 procent), gaat naar clubs in Keuken Kampioen Divisie

De Eredivisie CV kondigde daarnaast een reeks aanpassingen aan, die door de KNVB nog bevestigd dienen te worden. Bijvoorbeeld clubs die de groepsfase van de Champions League of Europa League bereiken, hoeven minder wedstrijden te spelen in de TOTO KNVB-beker. Zij stromen pas in als nog 32 clubs over zijn, nadat de groepsfase van de Champions League en Europa League zijn afgerond.

In het competitieschema wordt vanaf volgend seizoen nog meer rekening gehouden met clubs die Europese verplichtingen hebben. Afgelopen seizoen zorgden de goede prestaties van Ajax in de Champions League voor veel wijzigingen in de Eredivisie. Verder willen de Eredivisie-clubs de mediagelden evenwichtiger verdelen en clubs motiveren afstand te nemen van kunstgras. Ajax, Feyenoord, PSV, FC Utrecht, Vitesse en AZ hebben ook afgesproken in principe geen jeugdspelers meer van elkaar over te nemen. Gebeurt dat toch, dan moet de standaardvergoeding dubbel worden betaald.

Related posts

49 Comments

 1. Ab’s droom: vanaf 2020/2021 Trio Jonk/Bosz/Schreuder TD Jordi

  Wat heeft het uitzenden van wedstrijden ermee te maken?

     1. HURBIE

      Prinsengracht leer eerst eens Paard te schrijven
      Pssst terug in je Riool ????

   1. Ab’s droom: vanaf 2020/2021 Trio Jonk/Bosz/Schreuder TD Jordi

    ? PG! Klopt als een zwerende vinger ?

   2. Indojood

    Idd, grote muil over verdiende miljoenen als consultant maar te gierig om een abbo bij Fox te nemen wegens principes, haha….

    1. Ab’s droom: vanaf 2020/2021 Trio Jonk/Bosz/Schreuder TD Jordi

     Nee, geen leven voor het voetbal maar een mooi leven naast het voetbal. Voetbal neemt slechts een heel klein deel in. Voor je het weet verander je in een Litmanen met 10 tv schermen om al het voetbal te volgen en om alle “analisten” te horen. Dank je de koekoek. Thuiswedstrijden bezoeken en CL uitwedstrijden van Ajax kijken op open net is meer dan genoeg. Overigens wel leuk hoe bepaalde zaken blijven hangen. De kracht van herhalen en dan op social media. Verder en ik zo’n idioot die wanneer hij bijvoorbeeld moet kiezen tussen bijvoorbeeld Ajax-Real Madrid of de verjaardag vieren van mijn vrouw, gewoon dus uit eten gaat en voetbal het voetbal laat. Is dat knap of bijzonder of laf of volgzaam? Nee, dat is gewoon kiezen voor het belangrijkste. Oh ja, en als het thuisfront liever niet ziet dat ik een glibberige gladde weg opga waarop al menig idioot zich voort beweegt, dan blijf ik dus gewoon thuis. Zo Indojood, weer genoeg tekst voor een tegen reactie maar ……… shit ben net ff weggelopen. Oh ja ff voor onze Zlatan: er zijn mensen die mijn bijdragen leuk vinden. Heb zelf ook eens ff gekeken naar mijn aantal likes. Ik heb net een nieuw account en binnen twee dagen al over de 30 likes ??. Gemiddeld gezien hijg ik dus in je nek. Kijk maar uit.een oude nick staat nog in de top 100 trouwens zag ik. Weer een argument minder voor je. Doei.

     1. Ab’s droom: vanaf 2020/2021 Trio Jonk/Bosz/Schreuder TD Jordi

      Volgens de filosofie van Zlatan e.a. wel. Niet mijn mening.

     2. Zlatan4ever

      Jij hebt geen filosofie over wat dan ook Abu Bilal. Je zit op dit forum om anderen te bashen en zielig te doen. In jou enorme lange relaas is in ieder geval op te merken dat je alles behalve een Ajacied bent en dat je onder de ?? zit van je vrouw…
      Nu begrijp ook je frustratie die je hier te pas en on te pas deponeerd…..
      Je blijkt getrouwd te zijn met een “takkewijf” ! Gefeliciteerd !

     3. Indojood

      Eugiaans veel tekst om te zeggen dat je een loser en een fake Ajacied bent. Iemand die roept dat voetbal een klein deel van zijn leven is kan onmogelijk iets over Cruijff zeggen want Jopie was en is het spel.

     4. Ab’s droom: vanaf 2020/2021 Trio Jonk/Bosz/Schreuder TD Jordi

      Dat is jouw mening. Mag.

     5. Ab’s droom: vanaf 2020/2021 Trio Jonk/Bosz/Schreuder TD Jordi

      Wel een domme mening maar dat terzijde.

     6. Zlatan4ever

      Indojood, de loser heeft in zijn eigen domme relaas laten zien wie hij werkelijk is .. Geen Ajacied maar een zielig persoon die thuis niks te vertellen heeft ?

     7. Litmanen

      Zlatan, ik beweer dit al drie jaar. De man mag geen Fox van zijn vrouw. De succesvolle haringkarbezoeker (stiekum).
      Nu blijkt hij ook al kwartfinale CL van Ajax te laten lopen omdat zijn vrouw jarig is. Een etentje kun je verzetten, de CL helaas niet. Wat een zielige stumper met zijn grote bek tegen iedereen hier.
      Lachwekkend.

     8. WZA(b)WZDB

      Ach …… ik heb tenminste een vrouw en heb ik de kwartfinale laten lopen? Goh ….. wistik niet. Volgens mij was het hypothetisch maar ja, Limanen he.

     9. Bakkie

      Als voetbal slechts een heel klein deel van jouw leventje inneemt, AB’tje.. waarom post je dan zo fucking veel op deze site? 30 likes is niet zoveel hoor, als je dagelijks 30 reacties plaatst

     10. Ab’s droom: vanaf 2020/2021 Trio Jonk/Bosz/Schreuder TD Jordi

      En dan zeggen de heren dat Litmanen een draaikont is. ?. Dank voor al deze bijdragen, is een hoop duidelijk geworden en Zlatan …… blijven sparen jongen. Voor jou aanzien heel belangrijk. Wel jammer dat je op eerder gestelde vragen nooit antwoord hebt gegeven maar ook weer logisch. Vragen waren te inhoudelijk.

  1. Wenen 1995

   Mis nog een belangrijke alinea: Kunstgras wordt m.i.v. seizoen 2010/2021 verboden voor alle clubs die actief zijn in de Eredivisie.

   1. -buitenkantje rechts-

    Helemaal eens Wenen 1995.. Ik hoop dat ook daarover een beslissing genomen gaat worden..

 2. -buitenkantje rechts-

  Valt mij op dat een “eerlijker verdeling” van de televisiebeelden vaak verkeerd wordt gebruikt. Je kan zeggen dat de televisiebeelden ” gelijker worden verdeeld”

  Eerlijk is subjectief.. Kan me voorstellen dat Ajax het bv helemaal niet eerlijker vindt..

  Je ziet dit ook vaak in de politiek.. Linkse partijen die vinden dat de inkomens “eerlijker” moeten worden verdeeld.. Waarmee ze bedoelen dat de inkomensverschillen kleiner moeten worden gemaakt. Zie progressief belastingstelsel en subsidies voor kleine inkomens enz.

  Of dat eerlijk is…

     1. Moosie

      Niks meneer Rechts .
      Sorry meneer Rechts.
      Zal niet meer voorkomen meneer Rechts .

  1. FrankiC

   Helemaal eens @BR
   Sommigen vinden een 50/50 verdeling eerlijk als er 2 wedstrijden uitgezonden. Als 99% naar Ajax-psv kijkt en 1% naar Emmen-Fortuna, dan is dat oneerlijk.
   Verder is het een waardeloos en nieuwsbericht met tegenstrijdigheden en dat louter vragen oproept:
   Eerst staat er dat de KNVB beslist en niet de Eredivisie CV, daarna dat de KNVB alleen de beslissing nog hoeft te bevestigen.
   Dan staat er dat het verboden is dat sommige clubs spelers van elkaar overnemen en vervolgens staat er weer dat dat wel kan maar tegen een anders te berekenen vergoeding.

   Kan er niets mee….

 3. Charka53

  Logische verandering vind ik geen gedoe met promotie/degradatie wedstrijden de stand aan het eind geeft aan of je promoveert of degradeert .
  Nu de clubs die Europees spelen krijgen de ruimte en om geen gezeur van de andere te krijgen geven die clubs wat euro’s weg dus al met al goede verbetering.

 4. Mr Ajax

  Als ze nu maar eens serieus werk gaan maken van het definitief afschaffen van die klote kunstgrasvelden!

 5. Koopman Albert Cuypmarkt

  Nou ik geef Ab groot gelijk je familie gaat voor alles,Ook Ajax het spijt me zeer voor iedereen maar Ajax bestaat langer en zal langer leven dan een fam lid.Het is mooi dat ze kampioen zijn geworden maar fam gaat voor,dat zou iedereen eens moeten doen.Zeer zeker op dit forum doe eens normaal tegen mekaar respect is hier soms ver weg en tezoeken,zijn jullie nou supporters van Ajax of zit ik hier op een haat en nijd forum.Denk niet dat,dat de bedoeling is van dit forum respecteer toch iemands mening,en let nou niet op spel fouten zo kinderachtig iets.Dan kun je op de markt niet meer komen barst ervan.

  1. FrankiC

   Nobele post KAC, maar normaal doen tegen elkaar is een utopie. De meeste forumleden zijn erachter gekomen dat het het beste is er maar niet op te reageren.

  2. Zlatan4ever

   Koopman, allereerst welkom !
   Je komt van een koude kermis thuis als je zegt dat AB groot gelijk heeft.Hij is de narcistische provocateur die iedereen af zeikt en over spelfouten(typefouten) van derden loopt te zeuren …….
   Kijk de geschiedenis nog even na…..Nogmaals welkom by the way ! ??

   1. Zlatan4ever

    P.S

    Je zult hopelijk begrijpen dat voor ieder forumlid ook geld dat familie belangrijk is.
    Maar dat geeft niemand het recht om interresant te doen en irritant te zijn…

    1. Ab’s droom: vanaf 2020/2021 Trio Jonk/Bosz/Schreuder TD Jordi

     En dat schrijf jij? ???

 6. Slingertje.

  Daar zullen ze in 010 wel nerveus van worden want komend seizoen lonkt het rechter rijtje al voor ze.

Comments are closed.