Supporters geven via spandoeken reactie op aanstaande transfer Scherpen naar Ajax

Ajax won van FC Emmen met 2-5. Veel van de schijnwerpers werden voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Emmen gericht op Kjell Scherpen. De Emmen-doelman staat namelijk nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. De 19-jarige Scherpen kreeg een hoop haat over zich heen van Ajax-supporters, omdat hij ooit als 11-jarige via sociale media liet weten voor Feyenoord te zijn. Het zat de fanatieke aanhang van Ajax zelfs zo diep, dat zij tijdens de wedstrijd een spandoek tentoonstelden met de tekst ’Scherpen kakkerlak’.

Het thuispubliek ziet Scherpen ook niet graag vertrekken getuige het spandoek: ’Scherpen is te goed voor 3 XXX niks. Het heeft beide clubs er echter niet van weerhouden om verder te gaan met onderhandelen. Volgens Emmen-directeur Ronald Lubbers komt zijn club er met Ajax hopelijk op korte termijn uit. “Als we eruit gaan komen, dan zal dat eind deze week of begin volgende week zijn.” Ook Scherpen zelf liet na afloop doorschemeren dat een vertrek naar Amsterdam aanstaande lijkt. ‘Ik denk dat ik mij bij Ajax, de beste club van Nederland, het beste kan ontwikkelen. Het zou een goede stap zijn voor mij’, aldus de doelman voor de camera van FoxSports, die wellicht met dit soort uitspraken ook enige goodwill probeert te winnen bij de Amsterdamse aanhang.

Related posts

59 Comments

  1. Sam34

    O kom op boys grow up dat kind was 11 als je de kans hebt voor de beste club van Nederland te spelen pak je die met beide handen. Bosz was btw ook een kakkie en Cruyff heeft ook in rotjeknor gevoetbalt haten we hem daarom ook. Nee scherpen is niet het niveau Cruyff maar een beetje respect. Je kan nou eenmaal een voorkeursclub hebben. Wat ik laf vind is een jorit hendriks die zegt dat hij altijd haat aan Ajax heeft gehad.

    1. AjaxKat

      Ik meen dat ik ooit gelezen heb dat 010 de favoriete club van onze eigen Sar was vóórdat ie naar Ajax ging. Dus jongens #doeslief hij kan maar zo voor de rest van zn leven Ajacied zijn en blijven. Kijk maar naar die keeper die uiteindelijk algemeen directeur van Ajax werd.

    2. Prinsengracht

      Hij heeft zich vorig jaar ook nog in die richting uitgelaten. Niet over JC beginnen. Die was niet voor Feyenooit. Die wou Ton Harmsen een hak zetten. Maar toen was jij er wellicht nog niet echt bij. Deze keeper, die wel lang is, maar geen groot talent, hoeft voor mij echt niet te komen. Hij kan beter naar 010 Zuid gaan.

      1. Zlatan4ever

        100 % eens PG
        Er heeft nog nooit een echte kakkerlak in een ajax-shirt rondgelopen en dat moeten wij zo houden, daarnaast het een kutkeeper !

        1. Litmanen

          Wat een walgelijk en kinderachtige houding ten opzichte van een jonge prof die ook nog eens dit jaar een ramp heeft meegemaakt in zijn familie.
          Cruijff mag hier zogenaamd niet in betrokken worden volgens deze hardliners. Wim Jansen, Jan Wouters, vDuijvenbode, Witschge, Pieters Graafland, Koeman etc, allemaal Europese of wereldtop die mochten allemaal voor beide clubs uitkomen,

          Deze jongen heeft op zijn elfde iets heel vervelend over Ajax gepost op sociale media….
          En wordt vervolgens helemaal afgemaakt door een stelletje randdebielen die zich Ajaxsupporters noemen.
          Gek he, dat veel echte supporters niet meer naar het stadion gaan.

          Ik vond het ook verschrikkelijk dat Ajacieden gisteren niet hun toekomstige ploeggenoot in bescherming namen en dat doek lieten weghalen.

          Scherpen komt naar Ajax, terecht of niet, maar hij komt. Sluit die uiterst sympathieke jongen in onze armen van de mooiste club van het land.
          En schaam je diep als je deze knaap kapot wil maken omdat hij op zijn elfde in een Feijenoord pyjama sliep, net als de razend populaire Wim Jansen zijn hele leven heeft gedaan.

          Ga in Godsnaam eens normaal doen!!!!!

          1. nick-afca95

            Jezus wat sneu dit zeg. Die jongen was 11…. Al komt hij in zijn Ajax tijd niet verder dan invalbeurten voor Jong Ajax. Je hoort gewoon het fatsoen te hebben dit soort dingen niet te roepen. Bijna net zo sneu als die Vermeer-pop. Bah.

          2. Moosie

            Jij komt hier weer ff de moraalridder uithangen zin kotsen.
            Als er nou 1 zijn hypocriete kutkop moet dichthouden over walgelijk gedrag ben jij het wel.
            Het gejank over een tweet is zielig, maar onze Heintje Davids Nietmanen heeft geen enkel recht van spreken.
            Het is hem namelijk alleen maar te doen om zijn eigen frustraties tov de harde kern.
            En iedere keer weer een ander excuus om maar niet te hoeven zeggen dat je geen geld hebt om naar Ajax te gaan.
            Een team wat bezig is om te vechten voor een kampioenschap moet maar ff spandoeken weghalen want dat is politiek correct.
            Wat een bullshit.
            Die keeper kan er echt helemaal niets van, maar slechter dan die tuinkabouter uit Madurodam is nog slechter dus tja.
            Maar een spandoek mag alleen als de hypocriete klootzak Nietmanen er zijn goedkeuring aan geeft anders ben je een randdebiel.
            Natuurlijk wordt ook dit weer anoniem op het net geflikkerd want zo gaat dat met NSB kinderen het zijn net hun ouders,laf en sneaky.
            Nee Nietmanen jij hebt geen recht van spreken met je anonieme achterbakse kutkop net als Eugenaar heb jij dat recht al tijden geleden verspeelt.
            Het staat je vrij om te reageren hoor anders staat die computer alleen stof te happen op zolder.
            Maar je bent en blijft een sukkel een trol met een Übermenschcomplex.
            En wat mij betreft kun je in de gracht vallen.

          3. Fan

            Jij bent niet anoniem Hanski? Overigens een stukje vol gejatte teksten maar dat terzijde. Origineel ben je nooit geweest. Kom maar met je commentaar, laat me lachen meelopertje.

          4. Fan

            Een spandoek een reden dat”echte” supporters niet meer stadion gaan? Er zitten dus 50.000 nep supporters elke keer in het stadion? ???

          5. Zlatan4ever

            Mooie woorden Litmanen.
            Maar dat rijtje spelers die je op noemt waren Feyenoorders geen Kakkerlakken. Blijkbaar zie jij dat verschil niet….
            Maar de hoofdzaak is dat hij een slechte keeper is

          6. Prinsengracht

            Klitmanen…….dramaqueen. Supporters die deze duidelijke Feyenooit supporter en vrij matige keeper om deze redenen niet bij Ajax willen, willen hem niet meteen kapot maken. Opmerkingen over zijn broer mogen wat mij betreft niet gemaakt worden. Maar met dit spandoek was niets mis. Iedereen weet dat wij hen kakkerlakken noemen en zij ons Joden. Gewoon duidelijk en zeker niet vergelijkbaar met die achterlijke pop die Menzo moest voorstellen. Ik ga er van uit dat die keeper die van Benfica kwam ook volgend seizoen blijft. Onana blijft ook. Kotarski is goed genoeg als derde keeper. We hebben er nog een paar achter de hand. Waar moeten die allemaal keepen als deze kakkerlak ook nog komt? Alleen kopen als we het zelf niet hebben of als het uitzonderlijk is. Deze niet kopen dus.

        2. Fan

          Wim Jansen mag je toch echt een ras-Feijenoorder noemen. Wel bij Ajax gespeeld. Hem is zelfs in 2003 een baan binnen de technische staf van Ajax aangeboden. In de historie is er best veel “verkeer” geweest russen Ajax en Feijenoord.

          1. Moosie

            Rep, Ling, Tahamata , Molenaar , Witsche ,en nog een stuk of twintig het maakt mij niet zoveel uit zolang ze maar niet naar pisvee gaan.

        3. vak411

          psies, laat ie lekker weg blijven, zo goed is hij nu ook weer niet. het doek vind ik best meevallen. ach we noemen hem.kakkerlak, schattig toch? ik hoor ergere dingen om mij heen in het stadion? jullie allemaal niet? overigens ben ik de laatste jaren mooiere spandoeken gewend. heel slecht gemaakt en niet echt orgineel. beetje een kakkerlakken doek…

        4. Iedereen heeft een mening

          Zlatan, misschien voor jouw tijd. Wim Jansen ging van Feyenoord naar Ajax. En Jansen was een echte Feijenoorder.

          1. Zlatan4ever

            Beste Iedereen heeft een mening. Zoals reeds eerder gemeld je hebt kakkerlakken en Feynoord-spelers. Het verschil mag hopelijk voor jou ook duidelijk zijn. Wim Jansen was geen kakkerlak en een (voetbal)vriend van JC dus die mocht in een Ajax-shirt rondlopen. Dat vonden ze overigens in 010 niet want daar werd hij in de 1e de beste wedstrijd op een “ijsbal” getrakteerd, die op zijn linkeroog belande waardoor hij direkt het veld af kon vanwege een blessure……
            Om mijn verhaal nog een beetje duidelijker te maken een rijtje met “kakkerlakken” voor jou :

            Joop Hiele
            Henk Fraser
            John de Wolf
            El Hamadhi
            Boateng
            Bosveld
            Van Gastel
            Guidetti
            Kramer
            Lodewijks
            Laseroms
            Obiku
            Tomasson

            Deze heren maakten de meest smerige overtredingen op Ajax-spelers door de jaren heen en waren altijd anti-ajax in de media

            Zo Scherpen valt in het rijtje anti-ajax in de media met “rottige” teksten.
            Zo ??‍♂️Kjel !! Je bent voor het Ajax-shirt niet waardig genoeg en zeker niet goed genoeg ?

          2. Fan

            En je vergeet de geniepigheidjes van Jansen tegen Ajax. Was echt geen lieverdje.

    3. JohnDoe77

      Ach wat een onvolwassen gedrag. Ga lekker een spandoekje maken voor een uitspraak van een jongetje van 11. De gasten die dit spandoek gemaakt hebben, hadden toch beter moeten weten. Helaas!

  2. Emous1978

    Gaat echt niet over zijn clubvoorkeur, maar vooral welke teksten hij schreef, gaan immers ook niet halen toch?

    1. Ajax 1

      Inderdaad, en vervolgens vorig jaar aangeven na doorbreken dat spelen voor feijenooit zijn droom is. Toen was hij geen 11.

      Niet halen, het signaal is duidelijk.

      1. HURBIE

        Lange keepers zijn slechte grondkeepers met lage ballen
        Vindt hem zelf niet goed genoeg op dit moment
        Misschien als hij onderhanden wordt genomen door de keepers trainers van Ajax

        1. FrankiC

          Een goeie keeper had die voorzet wel onderschept, waaruit Neres/kuijpers scoorde. Nu is het een keepersfout omdat hij noet snel genoeg naar de grond kan.
          Ik geen keeper die punten pakt voor zijn team.

        2. Yindi02

          Jij bedoelt de (lage) ballen die ze op hem afschieten of heeft hij zelf ook (lage) ballen?

  3. Charka53

    We gaan ons toch niet druk maken over en uitspraak van een kind laat deze jongen een kans krijgen en of hij een goede keeper wordt moet ik nog zien hij heeft bij mij nog geen goede indruk achter gelaten maar ja Onana heeft ook wel eens een slippertje.

  4. theomar

    Ongelooflijk. Wat een zielige reacties. Ik schaam me dood. Waar kunnen sommige ‘fans’ zich druk over maken.

  5. FrankiC

    Eens @Litmanen @Wenen, behalve het feit dat hij moet komen. Ik vrees dat hij de kwaliteiten niet heeft om een grote (figuurlijk) te worden.

    Het gedrag van deze ‘supporters’ is té zielig voor woorden…

  6. Bert Betondorp

    Een knullige reactie van die zogenaamde Ajax supporters, kinderlijk, niet
    volwassen, zoiets doe je niet, slaat nergens op. Nooit meer doen.

    1. Zlatan4ever

      Bert, je begint toch niet seniel te worden? Heb je ook de teksten gezien van deze “keurige” jongeman ! Opzouten dat gastje van over de 2 mtr

  7. Gido

    Kunnen we deze gestoorden geen “supporters” noemen? Schaam mij kapot.

    Daarnaast is het beoordelen van mogelijke aanwinsten de taak van de scouting en Overmars. Tot op heden hebben die het behoorlijk goed gezien. Ik beoordeel Scherpen wel zodra hij in de basis van Ajax staat. Niet als 18-jarig sluitstuk van een lekke defensie.

    1. Moosie

      wat lul.je nou er is zoiets als vrijheid van meningsuiting maar dan ben je een gestoorde?
      Nou dan ben jij een pannekoek met een gestapocomplex vooral iedereen de mond snoeren gast lekker met jou

  8. Yindi02

    Het zou goed zijn als Ajax op “ De Toekomst” een gedeelte inricht om (een aantal) van zijn supporters op te leiden.

  9. a.p.

    het is maar een spandoek, maar je ziet het net als die reacties toen met de pop van Vermeer. ik vind dat zo iets niet kan.

  10. Ajaxfoort

    Het is natuurlijk belachelijk dat je iemand afrekent op iets dat hij als 11 jarige zegt. Aan de andere kant…. als de liefde voor een club diep zit dan moet je ook voor die club gaan. Als ik prof zou zijn zou ik niet met mijn hart voor een andere club kunnen spelen dan Ajax. Maar de meeste voetballers spelen niet meer met hart en ziel voor een club.

  11. Petje

    Gasten, die gozer was eerst voor de kakkies en wil nu bij ons spelen. Dat heet ontwikkeling.

    1. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

      Voortschrijdend inzicht ?

  12. Sjaak Swart

    Vergeet deze man de keeper van excelsior Adam datis een betere en een jonge die erg goed keept

  13. Sjaak Swart

    Vergeet deze man de keeper van excelsior Adam dat is een betere en een jonge die erg goed keept

  14. Sjaak Swart

    Vergeet deze man de keeper van excelsior Adam dat is een betere en een jonge die erg goed keept geen kapsones een normale jongen die nu bij een club zit waar hij niet hoort te zitten.

    1. AB (back to normal: scherp, analytisch, to the point, fan van zienswijze Johan)

      Neem aan dat je Damen op het oog hebt? Adam is een pupil bij Excelsior (wel een talent).

Comments are closed.