Ajax wil doelman Scherpen overnemen van FC Emmen

Kjell Scherpen maakt komende zomer zo goed als zeker de overstap van FC Emmen naar Ajax, zo weet VI te melden. De negentienjarige doelman stond ook in de belangstelling van enkele clubs uit de Engelse Premier League, maar nadat Ajax interesse toonde heeft Scherpen zijn voorkeur uitgesproken om naar Amsterdam te verhuizen. Scherpen staat nog tot medio 2020 onder contract bij FC Emmen en wees onlangs een verbeterde aanbieding af. Ajax hoopt hoopt de deal met FC Emmen nog voor hun onderlinge ontmoeting van volgende week woensdag af te ronden.

Bron: VI

Related posts

49 Comments

 1. Ajax XXX

  Op basis van zijn optredens bij Emmen miet Ajax waardig maar neem aan dat ze hem als 3de doelman halen en hij zich vanuit die rol mag ontwikkelen tot een basisspeler voor het 1ste

  1. AFCA my World

   Hij zal de 2e doelman worden waarschijnlijk, Onana vertrekt zeker,belangstelling genoeg van grotere clubs ! ⚽️

  2. JohnDoe77

   Laten we zien hoe hij zich ontwikkeld! Hij is jong, Nederlander en uit de eredivisie; wat willen we nog meer?

   1. Ajax 1

    Zie f-side posts: hij is feijenoorder en niet zo’n klein beetje ook. Met posts over kutjoden die lekker achter staan staan zijn social media accounts vol. hier kan dus een streep doorheen. Opdonderen, ga maar lekker keepen bij die kansloze kakkerlakken club.

    1. Zlatan4ever

     Right U R Ajax 1 !!
     Geen kakkerlakken in een Ajax-shirt…wat een sukkel ?‍♂️

    2. 1434

     De harde kern van Ajax was destijds ook fel tegen de komst van Bosz. Nu wil iedereen hem heel graag terug. Zolang spelers hun werk goed doen maakt het mij niet uit voor wie ze zijn. Ajax spelers roepen ook wel eens niet zulke nette dingen over andere clubs. Verder ….. die gast is net 19.

     1. Zlatan4ever

      Bosz was/is een JC-addept.
      Dit is een gore kakkerlak(net als jij?) alsof als je net 19 bent dan zulke domme teksten op social media kan zetten zonder dat mensen daar een mening over hebben ? Kjell go to hell ? and take AB with you

     2. 1434

      Misschien is Scherpen ook wel een Cruijff ad(!)ept. Verder gaf ik aan hoe de harde kern destijds over Bosz dacht en dat dat flink is bijgedraaid. Maar jij zoekt weer vrolijk de aanval. Volkomen overbodig lijkt me maar je hebt natuurlijk hard duimpjes nodig om de eerste plaats te verdedigen. Leuk dat ik voor dat doel heel belangrijk ben om dat te behouden. Ik lever jou veel duimpjes op dus Zlatan …. go for it boy.

     3. Prinsengracht

      Als het waar is dat hij zo anti- Ajax was/is, hoeft hij van mij niet te komen.

 2. Iamsterdam2015

  Het is (nog) geen Onana maar heeft zeker wel het talent. Ik persoonlijk vind het een goeie en het kan een nog veel betere worden met zijn talent.

  1. Zlatan4ever

   Iamsterdam2015, behalve dat hij de juiste lengte heeft voor een goede keeper is hij echt niet geschikt voor Ajax. Sorry…..
   Het is moeilijk keepen bij een club als Emmen maar ik heb hem nog nooit zien uitblinken…

  1. Zlatan4ever

   Daar hoef je niet voor geleerd te hebben Wenen1995. Met een beetje voetbalverstand is het ook te constateren dat hij niet veel voor stelt (helaas)

 3. -buitenkantje rechts-

  Varela als eerste doelman? Ik verwacht dat Onana richting Barcelona vertrekt als Cillessen daar vertrekt. Scherpen kan dan als 2e doelman functioneren.

  1. FrankiC

   Ik vond Varela onlangs erg goed tegen Leverkusen. Ben niet zo’n voorstander van Scherpen. Hij is vooral groot.

   1. -buitenkantje rechts-

    Groot is in ieder geval al een pré.. ken hem niet goed genoeg..

    1. FrankiC

     60 tegendoelpunten en dat is toch mooi minder dan Van Leer, de Ajax- huurling die de kroon spant en 62 x heeft moeten vissen.
     (Er zit bij ons dus waarschijnlijk geen kantoor achter die louter data statistieken raadpleegt á la moneyball)

 4. AJAXForever61

  Ik denk dat het niveau van deze “ te weinig meevoetballende lijnkeeper” te zwak voor ons Ajax is, goed voor subtop eredivisie maar niet goed genoeg voor top, haal dan Unnerstahl van Vvv

 5. Wijzijnajaxamsterdam

  Snap niet dat mensen hem nu gelijk afschilderen jong ajax en 3de doelman. Je geeft je eigenspelers toch voorang op een huurling dus je zou aanemen 2de keeper. Als ajax hem koopt heeft hij sws wel iets laten merken dat hij talent heeft anders willen engelse clubs hem niet en ajax.

 6. apeldoorn

  haal die keeper van VVV nou gewokn weg met een zak geld!! da’s exht een goede en we naaien pisvee er ook nog mee. Dan meteen Bergwijn halen.

 7. EugAjax

  Talentvolle doelman. Goede aankoop zou het zijn. Jaartje in de luwte van Onana en dan eerste doelman bij ons.

   1. 1434

    Zag vanavond trouwens dat je het thuis best moeilijk hebt. Ook nog eens een grasmaaier die het niet doet.

  1. FrankiC

   Kotarski zit in de fase dat hij elke wedstrijd een fout(je) maar is in potentie veel beter dan die houten klaas.

   1. Momo71

    FrankiC vd Sar was in begin ook een houten klaas met wat foutjes en stukje ouder?

 8. Charka53

  Volgens mij komt hij nog wat te kort voor het eerste mij hij nog jong en kan en moet nog veel ervaring opdoen.

 9. Donderbol

  Cilessen is ook vanuit nec gekomen en heeft zich ook bewezen. Ik denk dat je geen buil kunt vallen aan deze jonge talentvolle keeper, die het dit seizoen ook behoorlijk druk heeft achterin bij emmen!

 10. Ralph

  Onana was ooit een ‘grabbelaar’ in de Jupiler divisie. Nu de beste keeper van Nederland. Kom op Scherpen, hard aan het werk!

 11. Prinsengracht

  NPO 2 een uur lang Koot en Bie? Met onder meer Eug van Putten. Eug wil een lekker blond mokkel. Om mee te rollebollen. Maar Eug heeft geen lekker blond mokkel. Hij heeft alleen zijn moeder. En daar wordt hij voor behandeld……

  1. -buitenkantje rechts-

   Op jouw voorspraak de afleveringen van moeder en Frank nog eens terug gekeken.. ??

 12. a.p.

  Wat mij betreft mag hij komen; Lengte, jong en al wat Ere divisteervaning mooie 2e opvolger na, Onana, Cillesen.

  1. FrankiC

   Hij moet CL waardig ballen kunnen vangen…. Leuk dat ie groot en jong is, maar talent en kunde en perspectief zijn belanrijker.

Comments are closed.