Weghalen door Ajax van toptalent Hillen(16) doorn in het oog van van AZ

Rio Hillen gaat de jeugdopleiding van AZ na dit seizoen inruilen voor die van Ajax. De overstap van Hillen naar Ajax is een doorn in het oog van de club uit Alkmaar. “Clubs met hogere budgetten proberen nog steeds talenten van ons binnen te halen”, aldus Paul Brandenburg, hoofd jeugdopleidingen bij AZ in gesprek met Voetbal International.

Verschillende clubs spraken eerder met elkaar af om niet langer spelers bij elkaar weg te halen. “Dat zou over anderhalf jaar moeten ingaan”, zei Brandenburg vorige maand. “Ik zou het toejuichen als de beste opleidingen van elkaars talenten afblijven. Dan hebben we het over de zes clubs met een internationale opleidingsstatus van de KNVB: AZ, Ajax, Feyenoord, PSV, Vitesse en FC Utrecht. We moeten voorkomen dat de markt kapot gaat. Als clubs met het grootste budget hun jeugdploegen bij elkaar gaan kopen, gaat de weerstand omlaag. Dat is voor niemand goed”, aldus Brandenburg.

De zestienjarige Hillen wordt in Alkmaar gezien als een toptalent. In januari werd de centrumverdediger door hoofdtrainer John van den Brom zelfs met het eerste elftal mee op trainingskamp genomen. De Braziliaanse Nederlander heeft aan de clubleiding van AZ al laten weten dat hij komende zomer wil vertrekken en zijn keuze op Ajax is gevallen.

Ajax was niet de enige partij met interesse in Hillen, want ook Chelsea, Borussia Dortmund en PSV waren in de markt voor de linksbenige verdediger. Komende week gaat hij samen met zijn management met Ajax om de tafelom te praten over een driejarig contract. Hillen vierde op 5 maart zijn zestiende verjaardag en dus mag hij zijn eerste profcontract tekenen voor een maximale periode van drie jaar.

Related posts

29 Comments

  1. 1434

    In dit geval was hij dus sowieso weg gegaan. Was het Ajax niet dan was het het buitenland. Zo’n afspraak heeft weinig zin als spelers vervolgens de grens overgaan. Dan zijn we ze ook kwijt in Nederland. Kortom, een papieren tijger zo’n afspraak en funest voor Nederlandse voetbal.

    1. De Ajacied

      Helemaal met je eens 1434
      En als ze wel in Nederland willen blijven is er maar 1 club voor de grotere talenten en dat is Ajax,
      Wel slimme gast die Hillen, en ook zijn ouders dat die hem hierin steunen, want anders is het héél moeilijk voor deze jonge gasten.
      ❌❌❌

        1. HURBIE

          Ajax haalt talenten uit Nederland
          En als ze nog beter zijn geworden dan halen buitenlandse clubs ze weer bij AJAX weg

        2. Prinsengracht

          Ik heb je even de kans gegeven om als eerste te melden dat Onana een jaar blijft…….

          1. FrankiC

            Dank je @PG, je hebt het toch tegen mij? Echt heel fideel van je, maar bovenal een héle goeie zaak. Wie volgt dit voorbeeld…?

          2. FrankiC

            @PG toch? En dan klopt het.

            Zaakwaarnemer bevestigd tevens dat Ajax volgend jaar zal meewerken aan een transfer in de zomer. Heeft nu verlengd tot 2020.

    1. 1434

      Enige afspraak die werkt is dat het verboden wordt in Europa om spelers onder de 20 jaar uit een ander land te halen. Dan kan je ook intern afspraken maken.

      1. FrankiC

        Leuk idee AB, maar hebt ook nog zoiets als arbeidsrecht, dat dergelijke voetbalafspraken kan overrulen.
        Zie Bosman arrest.

        1. 1434

          Het Bosman arrest heeft zaken gewijzigd, dus ….. wijzigingen kunnen zolang ze maar Europees worden goedgekeurd. Ik weet uiteraard heus wel dat we als Nederland geen eigen regeltjes kunnen opstellen wat dat betreft. Zou je moeten snappen.

          1. FrankiC

            ‘Voetbal Europa’ of de UEFA kan ook geen arbeidsrechtelijke regels opzij zetten. Dat werd toen juist door het arrest van het Europese Hof bevestigd.

          2. Ajax 1

            Je kunt het hoe dan ook niet tegenhouden. Je biedt vader of moeder een baan aan in engeland en kind verhuisd mee. Ja, dan moet je daar ook voetballen natuurlijk…..

          3. 1434

            Ikheb het over Europese regels arbeidsrecht. Niet over Uefa of voetbal europa. Zou je moeten snappen.

  2. FrankiC

    Off: ?? onze supporters mogen naar Turijn. Onverwacht goed nieuws van de Uefa omdat er na Benfica een voorwaardelijke straf open stond van één uitduel zonder publiek wegens trouble.

  3. Mr Ajax

    Blijft een lastig dillema, maar als ajacied ben ik blij dat die voor ons heeft gekozen

  4. Zlatan4ever

    Hillen is van harte welkom !
    Als hij ook naar Chelsea kon is het top dat hij voor Ajax kiest !
    Heel verstandige jongen en dat al op zijn 16e ! ??

  5. Bert Betondorp

    Weer een goed bericht in de verwachting dat Hillen een aanwinst wordt,
    Ik ken hem (nog) niet

  6. Donderbol

    Bij Ajax is hij beter af!
    Speelt met betere spelers, betere training en begeleiding! Kortom goede keuze!

Comments are closed.