Inzetbaarheid De Ligt en Huntelaar race tegen de klok

Het is nog steeds twijfelachtig of Klaas-Jan Huntelaar en Matthijs de Ligt aankomende zondag kunnen spelen in de topper tegen PSV. De Ligt haakte voor het duel tegen AEK Athene af met knieklachten terwijl Huntelaar zich tijdens deze wedstrijd liet vervangen omdat hij last kreeg van zijn hamstrings. Donderdag werkten beide spelers individueel aan hun herstel op sportcomplex de Toekomst. Trainer Erik ten Hag wacht geduldig af en heeft laten weten pas zaterdag knopen te gaan doorhakken betreffende zijn selectie voor het duel van zondag, maar al met al lijkt het een race tegen de klok te worden.

Bron: Fox Sports

Related posts

30 Comments

 1. theomar

  Goed dat ze kunnen trainen. Dat klinkt hoopgevend. Er moet gewonnen worden. Revanche van vorig jaar en winnen met prachtig voetbal. Ik verheug me nu al op de wedstrijd.

   1. De Ajacied

    We hebben ze echt wel nodig, desnoods met wat pijnstilling erin,
    Ze dienen daar in Lampegat te winnen, stuk eerherstel na laatste keer daar, dus Bloed, Zweet en Tranen willen we zien
    ❌❌❌

    1. -buitenkantje rechts-

     Herstel vind ik belangrijker.. Het seizoen is nog lang. Volgens ten Hag hebben we meer dan 11 basisspelers en afgelopen woensdag ging het ook goed zonder de Ligt en Huntelaar.
     Wöber CV met lengte voor LdJong.. Frenkie middenveld. Eiting eruit. Donny valse spits

    2. De Ajacied

     En hopelijk wint Ajax zondag zodat die
     4gever ff zijn mondje houd, wat een triest mannetje geworden sinds hij bij de lampekappen zit zeg, echt te triest voor woorden
     ❌❌❌

     1. AjaxKat

      4wie? Denk dat, als hij de wedstrijd van woensdag heeft gezien, hij wel in de gaten heeft waarom hij niet meer bij Ajax speelt.
      Toch wil ik niet van tevoren teveel dissen richting psv want eerlijk is eerlijk: kampioen worden over de rug van je concurrent en sportieve aartsvijand is wel een prestatie. Heb ik wel respect voor, maar ik hoop wel dat die blammage zsm wordt weggepoetst… doet nog wat pijn.

  1. JohnDoe77

   Hunter was echt om Pisvee op het verkeerde been te zetten; precies na een uur eraf. De Ligt zou wel balen zijn, maar op karakter is hij er zeker klaar voor. Gelukkig hebben we Frenkie als speler die overal goed is!

   1. Mr Ajax

    We moeten ook niet forceren, de selectie is breed genoeg en kampioen word je tegen de kleintjes!

 2. Zlatan4ever

  Achterin tegen AEK pakte het goed uit zonder de Ligt. Het gemis van Huntelaar weegt momenteel zwaarder…..
  Laten wij hopen dat ze beiden op tijd fit zijn

  1. Amoebe

   Grappig ik zie het eerder andersom.

   De ligt is nodig zodat frenky een linie naar voren kan.

   Ik vind de verdediging het aandachtspunt zodat ze juist voorin met vertrouwen kunnen aanvallen.

    1. Bakkie

     Zlatan, de enige verdediger die Luuk de Jong nu kan afstoppen is Matthijs de Ligt. Als je nu met Blind en Frenkie achterin gaat spelen kun je het echt vergeten.

     1. Zlatan4ever

      Bakkie, Luuk de Jong is een speler die je buiten de 16 moet houden en flink op zijn huid moet zitten. Dan is hij zo mak als een lammetje. Zelfs Blind kan deze taak uitvoeren……

     2. Bakkie

      Ze zoeken hem wel constant in de lucht, dus als hij zijn kopduels steeds wint kom je geheid in de problemen

 3. Yor2002

  Snap dat we moeten winnen. Maar ik zou niet al te veel risico nemen. Dalijk liggen ze beide er voor een maand doordat ze deze wedstrijd spelen. Dat wil je natuurlijk ook niet

  1. Ajax 1

   Inderdaad. Ze zijn heel belangrijk, maar we hebben er niets aan als ze er zo langer uit liggen. Dan maar zonder.

 4. Wenen 1995

  Als we gewoon beginnen met dezelfde 11 van na de wissel van Huntelaar afgelopen woensdag, staat er nog steeds een elftal dat moet kunnen winnen tegen Pisvee. Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop.

 5. BobbyHaarms

  Afslachten dat pisvee, met of zonder Mathijs en Klaas! Die nederlaag van afgelopen seizoen doet nog steeds zeer dus tijd voor revanche in dat lampengat, liefst met 0-5 ofzo

   1. BobbyHaarms

    Uiteraard, hoe dan ook winnen daar in dat boerengat Finidi. Niks is er zo lekker om al die boeren daar op de tribune stil te krijgen, liefst met 4 of 5 treffers dat pisvee afslachten ??

    1. Finidi

     Ja zag net op sportjournaal beelden van vorig jaar lampegat uit en dat v Bommel het geweldig vond, nou ik niet en die goof zit ook nog een beetje quasi van Gaal te imiteren, wat een provinciale knuppel! Oke Bobby je hebt gelijk: 0-5 !!

 6. Ptr

  Het is eigenlijk de eerste echte wedstrijd waar we kunnen meten of we nu echt zo goed zijn als we denken. Ook afgelopen woensdag mooi voetbal gezien maar hoe sterk was de tegenstander nou echt? Na de wedstijd tegen pisvee weten we waar we staan. Hoop dat het is wat we denken.

  1. BobbyHaarms

   Zeker, een uitstekende graadmeter om te zien hoe we er voor staan. Maar ben minstens zo nieuwsgierig hoe we het tegen Bayern gaan doen.

   Nagenoeg elke speler van Ajax wordt genoemd bij ‘s werelds grootste clubs, bedragen van 50-80 miljoen vliegen ons om de oren. Dan is het dit seizoen misschien wel nu of nooit om te verrassen.

 7. AJAXForever61

  Niet overhaasten, vocht in de knie bij Matthijs niet ondrschatten , straks lig je er het hele seizoen naast. De basis is breed genoeg om revanche op de lampies te nemen na de nederlaag van vorig jaar. Nu opstaan en laten zien dat wij de Club zijn om kampioen te worden!

Comments are closed.