There are no ads, please add some


Ten Hag tevreden: ‘We hebben een prima wedstrijd op de mat gelegd’

Trainer Erik ten Hag was na afloop van de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Dynamo Kiev goed te spreken over zijn elftal. De oefenmeester zag zijn opstelling met Donny van de Beek goed uitpakken maar baalde uiteindelijk wel van de tegengoal.

‘We wisten van tevoren dat we moesten uitkijken bij balverlies want dan worden zij sterker en kunnen het dan ook goed uitspelen. Dat doelpunt van hun was niet nodig maar uiteindelijk valt hij wel. We moeten gedisciplineerder zijn, onze posities houden en beter schakelen bij balverlies maar uiteindelijk stonden we verdedigend heel goed. Ook aanvallend was het prima. Als je de eerste goal ziet, Tadic werd aangespeeld door Ziyech, waarna Donny er precies op het goede moment onder kwam. De timing was goed’.

Bron: Veronica


Gerelateerde posts

46 reacties

   1. De Ajacied

    Ik was van de 1e onder de indruk, 2e helft helaas zakelijk uitgespeeld.

    Ik word zo vreselijk moe van die gast die teletext opmaakt, weinig of nooit positief over ons Ajax zal wellicht een Boer zijn 😂
    ❌❌❌

 1. Ajax 1

  Ten Hag, ik stond niet achter de keuze om jou trainer te maken. Maar zoals Ajax nu speelt heb ik ze lang niet zien spelen, ook niet onder Bosz. Dus complimenten!

  1. AjaxKat

   Juist! Hoe ze het, onder druk van Dynamo, lange tijd presteerden om ver buiten eigen strafschopgebied te verdedigen is echt een verbetering tov voorgaande jaren.

   1. Ajax 1

    Nee, Bosz had een aantal hele mooie wedstrijden, zeker. Maar we hadden echt mazzel vooral in de EL. Tegen Schalke met mazzel door. Tegen Lyon was heel goed, maar ik vond de eerste helft gisteren echt briljant. De start was fel en Ajax heerste. Vervolgens kleine fase waarin Kiev sterker was, maar Ajax pakte het initiatief weer en joeg alles af met de hele ploeg; echt super mooi om te zien.

     1. AjaxKat

      En PB heeft het van Oranje bij het WK ’74. Zei hij zelf letterlijk. Dus mensen als Michels en JC zijn daarvoor verantwoordelijk. De rest (waaronder PB) mag met hun erfenis werken. #hollandseschool

     2. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

      Bosz is een JC volger dus het is allemaal logisch.

 2. -buitenkantje rechts-

  Het spelen met middenvelders bevalt goed.. Zijn eigenlijk altijd de beste spelers.. Hierdoor vaak betere veldbezetting en zie je betere oplossingen.
  Ziyech wederom genieten.. Frenkie moet zijn acties leren timen.. Achterin kwetsbaar.

  1. Litmanen

   Schone en Blind moeten Frenkie ouderwets op zijn kloten geven tijdens de wedstrijd.
   Te vaak balverlies door niet simpel te spelen.
   Levensgevaarlijk tegen zo’n tegenstander.
   Hij was met afstand de minste gisteravond en ik was verbaasd dat Donny gewisseld werd en Frenkie mocht blijven staan.

   Mijn idool Schone bleek weer eens veel te vroeg afgeschreven door veel fans hier.

   1. -buitenkantje rechts-

    Volgens mij was Donny leeggespeeld..dan nog had ik niet als invaller Dani de Wit gekozen. Frenkie krijgt echt wel op zijn kloten.. Wilde af en toe geforceerd zijn loopacties maken. Als het goed uitpakt prachtig! Nu een aantal keren verkeerd. Leren timen..
    Maar goed.. details. Ben blij met de wedstrijd..het spel..de uitslag en het publiek.

 3. Kevke87

  nou ik sta nog steeds niet achter hem. geen uitstraling en praat teveel nonsens naar mijn mening. maargoed ik blijf hem wel steunen, want hij moet hoe dan ook wel een eerlijke kans krijgen.

  1. Prinsengracht

   Hij zal best blij zijn dat jij niet achter hem staat. Mensen die steunen zoals jij dat doet, steken makkelijk een mes in je rug…,..

 4. Zlatan4ever

  Volgens Ten Hag stond het achterin goed….Op Nico en De Ligt na was het niet best achterin. Het stond zo goed dat bij de goal van Kiev 2 man vrij in de 16 stonden toen de goal viel

  1. nick-afca95

   Vooral Mazraoui vond ik matig spelen. Verdedigend voor de Eredivisie goed genoeg maar komt voor Europa nog echt te kort. Hoe makkelijk hij zn man laat lopen bij die eerste goal kan echt niet.

   1. Iamsterdam2015

    Die tegengoal was gewoon goed uitgevoerd en die gozer van Kiev is sterk en kan gewoon goed en slim spelen. tuurlljk moet hij scherper zijn maar vond hem zeker wel het niveau aan kunnen. Ik vind zijn voorzetten wel voor verbetering vatbaar. Als je dagelijks traint moet je op zn minst een voorzet kunnen geven.

 5. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

  Bijzonder due verschillende meningen over dezelfde wedstrijd.
  In mijn ogen miste ik juit het afjagen vooral in de 2e helft. Dynamo mocht veel te veel voetballen. Langdurig balbezit werd ook flink uitgefloten.
  Frenkie was in mijn ogen gewoon slecht en speelde de super postbode maar vaak voor de tegenstander. Mazraoui kan verdomd leuk voetballen.
  Van Ziyech gewoon weer genoten en wat een pech met die bal op de paal na een wereld actie.
  Ten Hag heeft het verdedigend nog lang niet op orde. Blind is bij lange na niet de leider die je mag verwachten. Maar ……. ik heb gisteren volop genoten in het JC stadion.

 6. Indojood

  Wat een onredelijk gezeik op Nous. Door het kutbeleid van onze club wordt hij in sneltreinvaart misbruikt als RB, dat is zijn positie helemaal niet. En dan nog doet ie het beter dan Veltman, Orejuela en Kristensen.

  1. Ajax 1

   Precies indojood, helemaal eens. Maar hij is snel, durft en knalt erop. Goede voorzet tweede helft die op de lat gekopt werd dus had ook bijna de 4-1 voorgelegd. Voor een speler die zo kort pas basis is en niet op eigen plek heel knap!

  2. Litmanen

   Oneens. Verdedigend te zwak. Zeker ook omdat hij vaak verkeerd positie koos.
   Moet toegeven dat dat ook met Frenkie te maken had gister.
   Maar in de één op één duels is hij zeker nog geen rechtsback.

  3. Cootje Adriaanse

   Mee eens hoor Indojood. Vind het prettig om hem op RB te zien spelen. Gretig, fel. Inderdaad een verbetering t.o.v. de namen die jij noemt.

   Ik vermoed dat Veltman straks niet meer op een basisplaats hoeft te rekenen, hoe vervelend ook voor hem allemaal.

   1. Indojood

    Ik ook en ik houd in gedachte dat dit een noodoplossing is die een permanente oplossing kan worden. Met deze gedachte beoordeel ik hem ook. Hij moet nog veel leren maar hij leert nu ontzettend veel en in sneltreinvaart. Gewoon heel erg knap hoe ie zich staande houdt.

 7. a.p.

  Hoe het kwam ik weet het niet maar gisteravond echt genoten van ons Aller Ajax en nu op naar zaterdag Ajax-Emmen

 8. JohnDoe77

  We hebben overall een sterke wedstrijd van Ajax gezien waarin zij fysiek mee konden komen, ver voor de goal verdedigde en alles hebben gegeven. Natuurlijk heeft iedereen wat dingen die hij/zij anders zou doen als deze trainer, maar hij heeft het met de technische staf goed neergezet en de mannen op het veld hebben het plan goed uitgevoerd. Kortom; laten we Ten Hag en zijn staf gewoon ook eens de tijd en voorkeur van de twijfel geven!

 9. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Ten Hag mijn waardering voor je begint toe te nemen. Ik vind je nog steeds geen Ajax trainer. En je hebt nog steeds rare teksten. Maar
  Je bent door je niet Ajax achtergrond al in nadeel bij vele Ajax supporters, ook bij mij.
  En dan toch op twee vlakken vloeken in de kerk. Dan moet je echt presteren met mooi voetbal anders wordt je binnen de kortste keren met pek en veren weggedragen. Jij speelt met geen enkele buitenspeler (vloek 1). Dan is er hier van nature veel discussie of Ajax met een traditionele 6 of traditionele 10 moet spelen. Maar jij speelt gewoon met 3 (!) 10en….

  Totaal anders dan we bij Ajax gewend zijn. En toegegeven het bevalt me uitstekend. Heb ik me dan toch in je vergist? Ik blijf het volgen. Je gaat iig je eigen weg. Dus als je het al niet redt dan ga je iig onderuit met je eigen visie en niet met een opgelegde! Daar is mijn respect toegenomen naar je.

  Op naar de CL en kammpioenschap😄👍. Het zal wat zijn Erik ten Hag.

 10. Emilio4Ajax

  Zou Neres sparen volgende week en alleen het laatse half uurtje laten spelen…is Kiev moe en kan Neres het uitspelen…

Reageren is niet mogelijk.