Ajax zet grote stap richting Champions League na 3-1 winst op Dynamo Kiev

Ajax heeft woensdagavond zeer goede zaken gedaan in de play-offs van de Champions League door met 3-1 te winnen van Dynamo Kiev. Donny van de Beek, Hakim Ziyech en Dusan Tadic waren trefzeker in een bomvolle Johan Cruijff Arena. 

Daar het in de competitie nogal wat stroef verloopt weet Ajax het publiek op Europese avondjes wel te vermaken en dat was woensdagavond niet anders. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Turpin zocht Ajax gelijk de aanval en na een minuut lag de bal al achter doelman Boyko die opzichtig blunderde na een inzet van Donny van de Beek. Na een kwartier kwam Dynamo alweer op gelijke hoogte. André Onana kon nog redding brengen na een corner, maar rechtsback Denis Kedziora kon ongehinderd de rebound binnenschieten.

De ploeg van trainer Ten Hag leek daarna even de touwtjes uit handen te geven maar een schot van Hakim Ziyech werd van richting veranderd en belandde pardoes in het Dynamo-doel. Nog voor rust werd de voorsprong uitgebouwd naar 3-1 toen Dusan Tadic zeer alert was na een voorzet van Tagliafico. In de tweede helft had Ajax de gasten uit Oekraïne nog meer pijn kunnen doen. Klaas-Jan Huntelaar zag een kopbal op de lat eindigen terwijl Hakim Ziyech na een fraaie actie de paal raakte. Een tegenvaller was de gele kaart van Nico Tagliafico die nu de return van volgende week in Kiev zal moeten missen.

Ajax – Dynamo Kiev 3-1 (3-1)

’02 Van de Beek 1-0
’15 Kedziora 1-1
’35 Ziyech 2-1
’43 Tadic 3-1

Scheidsrechter: Turpin (Fra)
Toeschouwers: 52.706
Gele kaarten: Huntelaar, Tagliafico (Ajax), Kedziora, Garmasj (Dynamo Kiev)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nico Tagliafico, Frenkie de Jong, Lasse Schone, Donny van de Beek, (/87 Dani de Wit), Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar, Dusan Tadic

Opstelling Dynamo Kiev: Boyko, Kedziora, Burda, Kádár, Pivaric, Sydortsjoek,(/77 Tche Tche), Verbic, Garmash, (/46 Sjepelev), Buialskyi, Tsyhankov, Biesiedin

Related posts

63 Comments

    1. Finidi

      Ja mooie pot maar nu niet denken dat alles al binnen is, na volgende week pas halleluja en nog veel meer.

      1. Litmanen

        Zeker, wordt nog spannend. Veel uitblinkers, toch een uitzondering. Ik vond dat Frenkie het wel heel spannend maakte door zijn balverlies.
        Top voor Donny.

          1. beni

            Omdat de tegenstander fysiek sterker was daarom zal het nooit wat worden in top competities veel te licht.

          1. Mr Ajax

            Nou klaarkomen was het niet Hurbie, maar kreeg wel een harde plasser, nu vasthouden en scoren volgende week, dan gaat het goed komen en krijg jij een giga orgasme

          2. Litmanen

            Het niveau daalt weer. Sommige mensen denken dat de hier aanwezige dames dat op prijs stellen.
            Laten we ons nou niet allemaal verlagen tot het niveau Moosie.

        1. Indojood

          Haha Hurbie, vind het wel grappig. Gewoon blijven zeggen, niks aantrekken van die overgevoelige nichten hier. Dit is een supportersforum, geen theekransje.

          1. Daisy

            Supportersforum ja dat zeg je goed. Supporters horen respect naar elkaar te tonen maar ja dat is bij menig supporter hier op het forum niet van toepassing. Jij heb zelfs je naam verkeerd geschreven Indojood het moet volgens mij Idioot zijn want een echte Indo zou wel respect tonen naar zijn of haar medesupporter.

          2. Indojood

            Onzin. Prima als hij het bijna net zo lekker vindt als klaarkomen? Hij beledigt geen mensen of groepen hiermee.

            Leuk dat je me idioot noemt. Dat is zeker ter onderbouwing van je oproep tot meer onderling respect.

          3. Daisy

            Hurbie beledigd zijn medesupporters niet maar dat doe jij. Als Hurbie klaarkomt bij een iedere leuke en gewonnen wedstrijd van Ajax zal hij in ieder geval niets te kort komen en zal het nog wel vaker gebeuren. Ben blij voor Hurbie . Van mij kant zeker respect voor mijn medesupporters.

          4. Indojood

            Je maakt me uit voor idioot en je vindt me geen echte Indo. Ik voel me nu ook zwaar beledigd. Wat een gebrek aan respect voor medesupporters heb jij. Dat is onacceptabel. ?

  1. BobbyHaarms

    Jammer dat er niet nog 1 of 2 ingingen voor ons, dan was het echt klaar geweest. Maar dan bewaren ze die 1 of 2 maar lekker voor de return ?

    Sfeer was trouwens echt geweldig vanavond!

  2. Lilpatje

    Wat een heerlijke wedstrijd, de godenzonen mogen trots zijn op zichzelf. En wat een publiek hè! kon er helaas niet bij zijn vandaag, maar de camping hier in Kroatië heeft het wel degelijk 3x meegekregen. CHAMPIONS LEAGUE HERE WE COME! ❌❌❌

    1. JohnDoe77

      Leuk, geniet ervan! In de ArenA was het wel een beetje anders als tegen Luik. Op het veld ook, maar de winst telt en gelukkig met twee goals verschil.

  3. JohnDoe77

    Fysiek zware wedstrijd geweest. Jammer dat ze dan zaterdagavond spelen en dan dinsdag alweer uit de tweede fysieke wedstrijd krijgen. Zou de KNVB in het belang van het NL voetbal toch anders moeten regelen!

      1. Litmanen

        Belachelijk. Zaterdag en dan dinsdag in Kiev.
        En dan zeuren dat we punten in Europa kwijt raken.
        Vanavond was superzwaar.

        1. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

          Wanneer wil je dan spelen?

          1. Litmanen

            In sommige landen worden competitie wedstrijden uitgesteld.
            Als de Uefa dat blijkbaar goed vind kan de KNVB dat ook.

          2. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

            Kul, als je Europees wil spelen moet dit kunnen. Bijna 3 volle dagen ertussen.
            Bij Sommige sporten speel je de volgende dag alweer voor langere tijd of met één rustdag. Ergens moet je het anders ook weer inhalen en dat lukt niet als je de finale haalt. Competitie eordt een puinhoop met uitstellen.

  4. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

    Net thuis, schor en wel. Mooiepot, prachtige sfeer maar ……. verdedigend staat het nog voor geen meter (laten de tegenstander voetballen) en wat was Frenkie vanavond slecht. Schone verrassend zeer goed en genoten van Zitech (uiteraard).
    Door dit Kiev mag je nooit uitgeschakeld worden dus bij de les blijven dinsdag.

    1. -buitenkantje rechts-

      Ajax verdedigend idd kwetsbaar.. kinderlijk verdedigend bij corners.. Sowieso kwetsbaar bij hoge ballen achterin.
      Ziyech was genieten..

      1. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

        Verdedigend mist het elke felheid. Te laat tot totaal niet vroeg storen. Je laat het gevaar op je afkomen. Dat wordt in officiele CL keihard afgestraft.

    2. Zlatan4ever

      AB , verdedigend inderdaad niet zo geweldig op Nico na. En Frenkie was zwaar onder de maat. Jouw held Ziyech was goed, maar laat hij nu aub ophouden met dat “bel mij gebaartje” was een fucking lucky goal…

      1. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

        Inderdaad niets met telefoon te maken. Gebaar komt bij zijn doelpunt zelfs op het grote scherm in het stadion.

  5. VanDattem

    – het is geen ‘bel mij’ gebaartje. Check your facts.
    – op twee keer balverlies na speelde Frenkie helemaal niet slecht. Dankzij hem braken we juist vaker van achteruit naar voren en was er een snellere omschakeling. Hij is de reden dat we niet als een handbalploeg rondtikken en onze aanvallende middenvelders en spitsen nu juist wel bereiken.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Eens met je VanDattem over Frenky.
      Hij had welsiwaar tweemaal vervelend balverlies maar speelde verder goed. 91% van zijn passes kwamen aan…….en zeer zeker ook op de manier zoals jij omschrijft !

      1. Cootje Adriaanse

        Ja ik lees hier ook van mensen dat Frenky de Jong slecht zou spelen….ja, twee keer balverlies maar verder vond ik hem écht heel erg goed spelen! Durf en de wil naar voren. Dat is wat we willen zien!

        1. Bakkie

          Maak daar maar 5 keer balverlies van… En dat is gewoon teveel als je centraal op het middenveld staat. Geweldige speler hoor, maar had zijn dag niet

      2. beni

        Zijn passes waren over 2 tot 10 in de max of terug spelen. Ziyech die heeft passes en super die de jong te licht als ze doorgaan naar het hoofdtoernooi en de tegenstander word fysiek nog sterker kan het nog weleens een grote kater worden voor menigeen.

  6. Charka53

    Nu we sexuele voorlichting van enkele leden hebben gehad wil ik wel even iedereen feliciteren met de 3-1 en nu maar hopen dat ze het daar met dezelfde inzet spelen dan kan het bijna niet meer mis gaan.

  7. Cootje Adriaanse

    Niet alleen grote complimenten voor de boys in het veld, maar ook de supporters in het stadion!!

    WAT EEN SFEER!!

    Met zo’n entourage kùn je niet verliezen op zo’n avond.

    Heerlijk!!

  8. Cootje Adriaanse

    Ben er overigens nog zeker niet gerust op volgende week:

    – we missen onze geschorste Argentijnse vriend (echt een aderlating)

    – geen heel stadion vol Ajax-supporters (dat maakt echt dat Ajax thuis zó heeft gevoetbald)

    – Dinamo blijft ijzersterk in de omschakeling en bij spelhervattingen.

    Wordt nog spannend volgende week.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Cootje, het gaat zeker niet gemakkelijk worden. En je eerste twee redenen eens. Met derde wat minder. Qua kwaliteit heb je zeker gelijk maar Dynamo zal niet meer kunnen afwachten. Dat had gekund met 1 doelpunt verschil en dan hopen op slimme 1-0 maar nu kan dat niet. Dynamo zal moeten komen en dan is er juist ruimte voor Ajax en de mannen voorin (hopelijk ook weer met Neres) zouden er raad mee moeten weten.

      Komt bij Ajax scoort eigenlijk altijd. Dus na eerste goal gaat alles dubbel tellen voor ons. Zeker niet onderschatten want Dynamo is goede ploeg. Maar voortekenen zijn echt goed.

  9. Bert62

    1 keer scoren daar moet voldoende zijn, maar het zal nog verdomde zwaar worden. Hoop wel dat de Jong niet zo traag is met zijn balcontact, daar valt nog wat te halen voor Dynamo.

  10. Bert Betondorp

    Kortom. De reacties hierboven samengevat. Ajax gaat door!
    Eindelijk weer CL Dit mag niet meer mis gaan.
    Vooraf ff winnen van Emmen in de JC ARENA en dan….Dynamo Kiev verslaan
    Makkie toch?

Comments are closed.