Jong Ajax verslaat NEC en mag blijven dromen van kampioenschap

Jong Ajax heeft vrijdagavond de topper tegen NEC met 2-0 gewonnen. Op sportpark de Toekomst werd het duel in de eerste helft al beslist. Sebastian Pasquali en Mateo Cassierra scoorden de doelpunten en daar kwam in de tweede helft geen verandering meer in. Omdat Fortuna Sittard ook won bij Go Ahead Eagles staat Jong Ajax nu tweede met één puntje achterstand op de Limburgse koploper.

Trainer Reiziger toonde zich zeer tevreden na de mooie overwinning. ‘Het was een wedstrijd die we niet elke week spelen, er stond veel druk op. De ambiance was goed, het leefde en ik heb ook gezegd dat ze moesten genieten. We houden de druk op Fortuna door te winnen. Het is zaak om ook in de volgende wedstrijden die spanning erop te houden’.

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren, Lartey-Sanniez, Doekhi, Bergsma, Bakker (61. Sidoel), Pasquali, Bijleveld, D. de Wit, Nunnely (73. Kühn), Cassierra, Johnsen

Bron: Ajax.nl

Related posts

23 Comments

 1. Ajax 1

  Lekker hoor…..kampioenschap jong ajax minder belangrijk dan dat een par spelers door gaan breken wat mij betreft, maar toch lekker. Come on boys, maak het af!

  1. De Ajacied

   Idd lekker gespeeld kerels,
   Maar ben zeer beniruwd hoe dit afloopt, Bergsma was geschortst maar heeft toch gespeeld, erg dom als dit klopt
   ❌❌❌

 2. Dagrump

  Klasse Boys!! Nu de komende wedstrijden winnen !! Gefeliciteerd en alvast succes met komende wedstrijd !!

 3. JohnDoe77

  Hmmm… ben benieuwd of deze overwinning kan blijven staan. Van Bijlenveld had geschorst moeten zijn door zijn vijfde gele kaart van de vorige wedstrijd. Alleen stond hij niet op de uitsluitingslijst van de KNVB….

   1. EugAjax

    Ik zou het niet weten Ajax1 lijkt me dat je als club ook een verantwoordelijkheid heb. Het zal hopelijk meespelen dat hij niet op lijst van geschorsten stond. Ik vind het wel amateuristisch van zowel KNVB als Ajax

    1. Ajax 1

     Klopt, maar lijkt me dat de knvb de lijst maakt als melding aan de clubs, dus dat ajax dan geen straf zou kunnen krijgen.

 4. Peter kopsterk

  Klasse jongens. Geconcentreerd blijven spelen en hopen op een misstap van Fortuna Sittard.

 5. a.p.

  als n.a.v. JohnDoe77 er niets veranderd. Klasse mannen en weer in opgaande lijn op naar de titel!

 6. Zlatan4ever

  Het ziet er naar uit dat er in ieder geval 1 kampioenschap is te vieren. Maar ik geloof nog steeds dat het 1e kampioen word. Dat zal dit en komend weekend duidelijk moeten worden

  1. Joodst

   Het is knap dat je dat nog geloofd. Ik hoop er ook op maar geloof het niet. Zeker niet als je ziet hoe ze spelen. Er staan belangrijke spelers op scherp vandaag. Als die geschorst zijn tegen een psv thuis dat kampioen wil en kan worden wordt heel heel erg moeilijk.

 7. -buitenkantje rechts-

  Voor de spitsen die achter Huntelaar en Dolberg komen is het uitzichtloze situatie.. Cassierra, maar ook Sierhuis moeten erg veel geduld en vertrouwen hebben.

 8. vak411

  leuk maar het gaat om de spelers die ervaring op doen.. ook fysiek en verliezen hoort daar bij! trots op de jonkies

 9. heinz stuy

  Vrees dat het spel nog verder aangepast gaat worden om het kampioenschap te halen. Vrij-uit spelen is nog altijd de beste methode. Zorg dat die gasten er lol in blijven houden.

 10. AFCA my World

  Nee dat gaat het niet worden , niemand wil kampioen worden ook niet bij jong dus ! ⚽️

 11. Vakje129

  Nauw lekker bezig de KNVB speler was wel geschost dus moet de wedstrijd overgespeeld worden

Comments are closed.