There are no ads, please add some


Driessen: ‘Het ontbreken van empathisch vermogen in de top van Ajax geeft te denken’

Valentijn Driessen haalt in zijn column in De Telegraaf hard uit naar Ajax. De chef sport van De Telegraaf kan zich totaal niet vinden in de woorden dat Ajax een grote familie zou zijn en neemt Amin Younes als voorbeeld. “Younes werd door iedereen binnen Ajax als een geweldig mannetje en dito prof beschouwd. Zijn werkethiek werd als voorbeeld gesteld. Zo iemand verdient bij een ’faux pas’ een arm om de schouder en niet een trap na door hem zelfs in het tweede geen speelminuut te gunnen,” aldus Driessen. “Van voetbaljongens in een directie verwacht je dat ze persoonlijke bedenkingen of rancune opzij zetten in het belang van de speler, en tevens in het belang van Ajax.”

Driessen vervolgt: “Inmiddels speelt zich een diep menselijk drama af voor Younes. Na een geblokkeerde transfer en een betwiste transfer wordt hij de laatste drie maanden van zijn contract als klein individu nog even door het grote Ajax vermorzeld. Het is dezelfde ’warme’ familie die Dennis Bergkamp op non-actief stelde en volledige radiostilte hanteert. Zo’n beeld moet je niet willen uitstralen als Ajax zijnde,” geeft de chef sport aan.

Ook Erik ten Hag moet het ontgelden bij Driessen. “Het onvoldoende ontwikkelde empathisch vermogen bij Van der Sar en Overmars houdt gelijke tred met dat van trainer Erik ten Hag. Hoewel hij prat gaat op zijn benadering volgens het ’totale mens principe’ kan Ten Hag zich nog steeds niet voorstellen dat een beloning in de vorm van een invalbeurt in de 90e minuut, bij een 4-1 voorsprong, als een vernedering wordt beschouwd,” zegt Driessen over Ten Hag. Volgens Driessen is ook de beslissing om Joël Veltman tegen FC Groningen te laten spelen hier een voorbeeld van. “Hij sprak vertrouwen uit in aanvoerder Veltman. Na enkele mentale klappen had hij Veltman beter zondag thuis tegen Heracles een basisplaats kunnen geven dan in de moeilijke uitbeurt bij FC Groningen. Een geforceerd spelende Veltman liep op zijn tenen en pakte rood.”

Driessen sluit als volgt af: “Ten Hags assistent Alfred Schreuder heeft wel empathisch vermogen, maar weet blijkbaar niet door te dringen tot Ten Hag. Het ontbreken van dit aspect in de top bij Ajax geeft te denken.”


Gerelateerde posts

43 reacties

 1. AjaxKat

  Helemaal goed verwoord van Driessen. Zo denk ik er ook over. Ook hier werd Younes voor van alles en nog wat uitgemaakt, maar als je iets meer vanuit zijn positie redeneert dan kun je de conclusie trekken dat dit Ajax echt een hele zakelijke (soms enge) club is geworden. Van het woord club kun je bijna niet meer spreken. Als je de zaak Younes kritisch bekijkt dan heeft de directie de fans precies waar ze het willen hebben: wij kwaad op Younes en directie-stootbuffer Ten Hag. En de directie loopt fluitend weg. Om misselijk van te worden hoe ze daar met mensen omgaan…

  1. De Ajacied

   Driessen gelooft helemaal in zich zelf,
   Nou ik absoluut niet, Younes is gewoon een domme jonge, en Bergkamp was een meeloper met die flapdr… van een Spijkerman.
   Dus schrijf aub niets of iets positiefs klaar
   ❌❌❌

   1. AjaxKat

    Juist de problemen en minder belichte zaken moeten naar voren komen in de media en niet alleen maar de halleluja-verhalen. Anders hadden we al jaren Ten Have als directeur gehad.

    1. Mr Ajax

     Waar bemoeit die gozer zich mee, hij heeft mij teveel aannames en hoort zichzelf wel heel graag praten, wij kunnen jou missen als kiespijn mijnheer driesen!!

   2. Eppie

    Maar hij heeft wel gelijk. Dit is momenteel zelfs al een probleem in de jonge jeugd waar ze niet weten hoe ze spelers moeten motiveren en dus verliezen ze veel goede talenten terwijl die meet een beetje empathy en persoonlijk leiderschap beter hadden kunnen presteren en ook waren gebleven

 2. ajaxpers

  Zijn analyse geldt ook voor sommige supporters hier die alleen goed zijn in het afzeiken, uitfluiten en een strikje eromheen doen en het ergste is dat ze niet hun stoornis onder ogen zien en dit beschouwen als hun recht!!

 3. Litmanen

  Ik ben het volledig eens met Driessen.
  Van vdSar tot Ten Hag, allemaal stoethaspels.
  Ten Hag kan het niveau Ajax helemaal niet aan.

  En van VdSar was dat al jaren bekend.

 4. M800M

  Ik vind dit te makkelijk. Er is hier geen sprake van een onschuldige ‘faux pas’ (iets verkeerd doen door een misverstand). En dat hij niet in het 2e mag spelen komt slechts omdat hij al teveel wedstrijden in het 1e had gespeeld en dan mag je niet meer volgens de jupiler league regels. He hele situatie had misschien wel kunnen worden voorkomen als we een capabel bestuur hadden maar meneer driessen zoekt het wel erg ver hoor..

  1. -buitenkantje rechts-

   Hij moet ook zijn collumn weer vullen.. Vervolgens wordt dat weer overgenomen op allerlei fora en is de toon gezet.

   1. HURBIE

    WAAROM NU?????
    ALTIJD weer het zelfde gezeur en gezeik bij AJAX
    Bij andere Eredivisie clubs hoor je NOOIT wat
    Ga gewoon goed voetballen
    Ook in EUROPA
    Stelletje mieren neukers

 5. Teuntje

  Sluit dus naadloos aan bij hetgeen ik al diverse keren hier heb gedeeld en waarom ik afstand van ons aller Ajax heb genomen.
  Kan, met mijn karakter, totaal niet omgaan met de wijze waarop de mannen aan de top Marcel Keizer a) het trainerschap in zijn maag gedouwd hebben om hem vervolgens B) een selectie te geven die niet op orde is en om vervolgens C) van Ajax een chaos te maken en D) zelf op het zachte pluche te blijven zitten.
  Waanzin!!

  1. nannie1971

   Dus dan neem je afstand van je club, gelukkig is niet iedereen zo anders blijft er weinig over. Zondag ben ik er weer en blijf ik achter ons aller Ajax staan. In voor en tegen spoed Ajacied.

   1. Teuntje

    Iedereen moet daarin zijn eigen gevoel volgen. Dat jij blijft gaan is je goed recht en helemaal prima. Ik heb even afstand genomen en voel me daar goed bij.

 6. a.p.

  ik ben geen Telegraaf man maar wat hier staat geeft toch wel te denken Ajaxtop wordt eens echt volwassen.

 7. Mijn Club

  Dit ‘verhaal’ van Driessen, het belangrijker vinden van zaken doen cq geld verdienen ipv het sportieve voorop te stellen (het kampioenschap moet immers belang nr 1 zijn in mijn ogen), het verslijten van trainers cq assistenten (en/of op non-actief stellen er van). Het veel te snel verkopen van de grootste talenten, waardoor er steeds weer een enorm gat ontstaat, et cetera zijn bij mij al jaren een doorn in het oog. Ik kan nauwelijks nog sympathie opbrengen voor mijn club. De Ligt zal ws zo dadelijk ook weer worden verkocht voor veel te weinig. Immers, na een paar jaar buitenland zal hij het dubbele waard zijn, maar goed …. zo zit de voetbalwereld in elkaar.
  Positieve punten zijn er ook: scouting is vrij goed op orde, aankopen zijn oke … ook qua bedragen. De handelsnelheid hierin is gelukkig enorm verbeterd, waardoor er voor volgend seizoen hopelijk al een goede basis staat(???). Hopelijk blijft de Ligt nog twee jaar! Neres?
  Ten Hag? Is hij een verbetering tov Keizer? Ik geef hem het voordeel van de twijfel, dat gaan we komend seizoen zien. Dit seizoen was helemaal niks! Ajax moet qua budget en selectie eigenlijk jaarlijks de dubbel halen, zoals Bayern dat doet. Ik denk dat de steeds wederkerende onrust er debet aan is, dat dit telkens weer mislukt.
  En dus vestigen we de hoop maar weer op een volgend seizoen. Alweer …

 8. Bert Betondorp

  Helemaal eens met dat artikel in De Telegraaf, Driessen ziet het juist, hoe lang nog ten Hag?

  1. Bakkie

   Ik hoop dat hij volgend seizoen de kans krijgt. Weer een nieuwe trainer zou het stomste zijn wat je kan doen

   1. Koning Haarms Wolfs

    Twn Hag gaat nooit bij Ajax passen. Dit seizoen afmaken en dan opdonderen naar het oosten, waar hij thuishoort. Haal Schip maar….echte Ajacied, echte Ansterdammer en van de Ajax-school. Klaar met boeren.

 9. Charka53

  Driessen heeft een een punt en Ajax is van af het drama Appie helemaal de weg kwijt en worstel op alle fronten en daar is Younes ook de dupe van maar hij heeft zichzelf wel zelf verder in die ellende gestort met zijn gedrag.

 10. -buitenkantje rechts-

  Driessen grijpt de zaak Younes aan om zijn conclusies te trekken.. Younes die naar Napoli zou..daar erg content mee was.. vervolgens toch niet wilde wegen ernstige familieomstandighedendie er niet zijn (leugen).. Daarmee Ajax 10 Milj aan misgelopen transfersom kostte..Vervolgens een blessure faked.. het daarna niet kan zetten dat Kluivert hem in de pukorde voorbij is. Vevolgens niet wil invallen en niet wil meetrainen..
  Ik vind dat Ajax erg coulant met Younes is.. Ik had hem allang de uitgang gewezen!

 11. Koning Haarms Wolfs

  Off topic….Ben geen fan van vrouwenvoetbal, maar wat een mooie 2e goal, topactie van Van de Sanden. Zou zoiets ook bij ons wel weer eens willen zien….een mooie actie en dito pass vanaf de flanken.

 12. heinz stuy

  Driessen vertelt niets nieuws maar zet de zaken gewoon op een rijtje. Dat Bergkamp weg is vind ik prima maar de afhandeling is amateuristisch hoewel, zelfs bij amateurs doen ze het beter. Een miljoenbedrijf wordt geleid door minkukels op dit gebied. Jordi, Jonk, Molenaar, Ling. Een prachtig kwartet en dan van ‘t Schip als trainer. Geef ze drie jaar om te laten zien dat ze weer kunnen bouwen. Vanaf derde jaar resultaten vragen, eerder mag maar moet niet. Gewoon van de grond af.

 13. Emilio4Ajax

  Off topic: jong Ajax met 2-0 voor en weer een goal van Cassierra… Over empathisch vermogen gesproken… wanneer krijgt ie een eerlijke kans in Ajax1…???❌❌❌❤️🍺😎

  1. heinz stuy

   Als Huntelaar, Dolberg, Siem, Sierhuis en de nieuwe Belgische spits geblesseerd zijn.

   1. Ajax 1

    Iedereen heeft het altijd over de nw belgische spits. Dat is een linksbuiten. Overigens wel eens dat cassierra voor siem de jong in de pikorde moet staan.

    1. heinz stuy

     Het was bij wijze van, om aan te geven dat hij helemaal onderaan de pikorde staat naar het schijnt.

 14. EugAjax

  Strekking van verhaal klopt, slaat wel door met Younes, beiden verdienen daar de schoonheidsprijs niet in.

 15. Forever nr14

  Ik sluit me helemaal bij je aan Teuntje, al jaren volg ik de club overal maar hoe de club tot een kil erg kil bedrijf is geworden, kan ik met mijn Ajax hart niet bevatten.

 16. Forever nr14

  Tja Heinz, we moeten het doen met deze sukkels met als hoogtepunt Ten Hag pfffff wat een flapdrol ongelooflijk

 17. Kingkong

  Het empaties vermogen van ajax kan je niet afleiden aan de problemen met younes die is zelf begonnen met rare fratsen en dat ten hag daar niet goed op reageert heeftvhij zelf aangehaald.

 18. Johan

  Driessen kan beter gaan werken met Evert Santegoeds, vaak verkeerde analyses en lullen om het lullen.
  Ben het ook met Heinz eens.

  1. Litmanen

   Als je naar de recente geschiedenis kijkt heeft Driessen helemaal gelijk.
   Kijk naar hoe met Dijks is omgegaan, kijk naar Serrero, kijk naar Keizer.
   Younes had ook héél anders opgelost kunnen worden.
   Nu wordt hij vernederd en hij mocht volgens de regels nog wel degelijk in Jong spelen.

   Ik hoop dat Ten Hag snel ontslagen wordt en nergens meer terecht kan. Koekkie van eigen deeg…..

   Boerenkinkel. Gisteren weer lachwekkend in VI.

 19. Zlatan4ever

  Het is altijd “gelul” van derden over Ajax. Betekend alleen maar dat Ajax altijd de grootste club zal blijven. Bij andere clubs gebeurt ook van alles, maar dat interesseerd niemand

 20. AFCA my World

  Ruimen bij Ajax, alleen Marc mag blijven, opschonen die zooi, begin bij van de Sar en ten hag daarna de groep ! ⚽️

  1. heinz stuy

   Overmars mag zeker niet blijven. Hij maakt er steeds meer een vreemdelingen legioen van. Echt ook opzouten.

 21. ems

  Helemaal eens, strenge doch rechtvaardige trainers zijn er nodig om ambitieuze talenten verder te brengen. Als dat ex Ajax 1 spelers zijn is dat mooi maar geen must

Reageren is niet mogelijk.