There are no ads, please add some


Selectie voor duel met Roda JC, Huntelaar en Younes ontbreken

Marcel Keizer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het thuisduel met Roda JC van aanstaande zondag. Klaas Jan Huntelaar en Amin Younes ontbreken wegens een blessure. Nick Viergever is wel opgenomen in de selectie nadat hij afgelopen week nog lichte klachten had. Tevens heeft Keizer een beroep gedaan op Leon Bergsma. Vrijdagavond was hij aanvoerder van Jong Ajax, dat de topper tegen NEC nipt met 2-1 verloor. De centrale verdediger speelt al vanaf zijn achtste jaar bij Ajax. Verder zijn Vaclav Cerny, Daley Sinkgraven, Mitchell Dijks en Luis Orejuela er niet bij aanstaande zondag.

Selectie:

Andre Onana
Benjamin van Leer
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Max Wöber
Nick Viergever
Deyovaisio Zeefuik
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Carel Eiting
Lasse Schöne
Frenkie de Jong
Siem de Jong
David Neres
Mateo Cassierra
Kasper Dolberg
Justin Kluivert
Dennis Johnsen
Damil Dankerlui
Leon Bergsma


Gerelateerde posts

55 reacties

 1. ajaxpers

  Onana
  Veltman, De Ligt, Wober
  Ziyech, Donny, Frenkie, Schone
  Neres, Dolberg (Chasiera), Kluivert(Johnson)

  1. De Ajacied

   Gewoon spelen,
   En niet te schijterig Keizer vol erop, minimaal 4 doelpunten verschil winnen, klaar
   ❌❌❌

  1. Litmanen

   Ach iedereen weet nu wel wie die “supporter” is. Laat zijn vrouw er maar niet achterkomen!

    1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

     Volgens mij mis jij AB heel erg en dan vooral zijn grove reacties. Jij bent best wel zielig.

     1. Widi

      Ik kan je missen als kiespijn. Het was lekker toen je opgerot was. Maar voor de zoveelste keer hield je het niet vol. Dus kwam je terug als Rijswijkse Ajaxfan. Toen dat meteen doorzien werd, maakte je er snel Rijswijk Gelderland van. Door je nick te wijzigen. Iets wat niemand hier ooit deed, behalve……..🆎. Die deed het bijna dagelijks. En nu hou je tegen beter weten in vol dat je niet bent wie je bent. Maar iedereen weet het. En dan vind je mij zielig. Het is simpel. Jij hebt mij hier zodanig geirriteerd, ook nadat ik je vroeg normaal te doen, dat ik een bloedhekel aan je heb gekregen. En ik ben lang niet de enige. Ik zal je dus te kakken blijven zetten waar ik maar kan. Rot gewoon op of neem een nick waarmee je niet meteen door de mand valt.

     2. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

      Ik snap het niet maar dat zal aan mij liggen. Als je uitgescholden wilt worden zeg het gewoon. Wil ik best even doen maar het is niet mijn stijl. Verre van dat. Verder mag jij blijven leven in je eigen waan van de dag. Oh ja, de toevoeging Gld is inderdaad dankzij de tip van AB. Moet je ook eens proberen. Maak er Wikkie van 😉

 2. -buitenkantje rechts-

  Onana
  Veltman. De Ligt. Viergever
  Schöne. F de Jong
  S de Jong. Vd Beek. Ziyech
  Neres. Dolberg

  1. Jimmy1971

   Mooie opstelling BR !!
   wil jij niet de nieuwe trainer worden !?
   Is tenminste een opstelling met ballen !

   1. -buitenkantje rechts-

    Ach..Hanteer eigenlijk maar 1 regel Jimmy.. De beste spelers moeten in het veld.. En daarbij kies ik voor voetballers met inzicht en techniek. Je zult zien dat die elkaar (bijna) altijd begrijpen in het veld. Daarbij probeer ik altijd driehoekjes te creëren in het veld. Als een speler aan de bal is moet hij minimaal 2 afspeelmogelijkheden hebben. De lange bal als derde.. Verder wil ik altijd een sterk bezet middenveld. Middenvelders zijn vask de beste voetballers. Ze hebben het spel vóór -en achter zich.. moeten kunnen vededigen, opbouwen en aanvallen.. Ik vind dat Ajax prima middenvelders heeft. Alleen wirden er slechts 3 opgesteld. Dan maak je mijns inziens niet gebruik van de kracht van je selectie. Zonde!

 3. Charka53

  Op papier een goede selectie dus als ze gewoon doen waar ze voor betaald worden blijven de drie punten in Amsterdam.

 4. Jari10

  Wellicht een optie om te starten met Siem. Geeft vertrouwen in het team en kan een wedstrijd lezen. Belangrijk na de vorige wedstrijd en nu spelers weg zijn gevallen.

  1. -buitenkantje rechts-

   Zijn maar drie personen hoor.. nemen alleen vervelend veel plek in op dit forum.

  2. Widi

   Jari, het gaat niet over 🆎, maar tegen 🆎. Die heeft het forum geteisterd met narigheid. Dat kun je inderdaad maanden teruglezen. Hij zei steeds dat hij definitief weg zou gaan, maar kwam dan terug onder een andere naam. Nu weer als Rijswijkse Ajaxfan. Hoewel veel mensen hem meteen doorhadden, blijft hij het ontkennen. Sommige mensen heeft hij zodanig getergd, dat ze een bloedhekel aan hem hebben. Maar wie het had willen lezen, heeft inmiddels wel gelezen dat Rijswijkse Ajaxfan niemand meer is dan 🆎. Dus ik zal stoppen met daarop te wijzen. Fijne wedstrijd vanmiddag.

  3. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

   Ach Jari, niet op letten. Zitten ook mensen met dubbele nicks op het forum. Ajaxpers en de Seijs zijn dezelfde. Widi en EugAjax ook. Litmanen is wel uniek. Ik heb qua voetbal dezelfde mening als AB en uit dat ook ongeveer gelijk dus nu denken ze dat ik AB ben. Dit lid is echter de lastste tijd aardig grof bezig geweest (begrijpelijk overigens gezien wat hij over zich heen heeft gehad) en sat is verre van mijn stijl. Gewoon laten gaan allemaal en over Ajax lullen. 👍

   1. Bakkie

    Haha wauw, je blijft me verbazen AB.. Ik dacht niet dat een mens zo diep kon zinken haha maar jij krijgt het voor elkaar. Jezelf verdedigen door net te doen alsof je iemand anders bent, terwijl iedereen gelijk door heeft dat jij het bent.
    Wanneer ga je je nick weer veranderen?

  4. Indojood

   Vind het toch wel jammer dat AB niet meer op dit forum is. Ging vaak wat ver en soms te (doe ik zelf ook wel eens) maar hij had een goede inhoudelijke mening. Ik zal straks naar hem zwaaien vanuit 429 naar 425. Iedereen een prettige wedstrijd toegewenst.

 5. AjaxJay070

  We gaan gewoon winnen vandaag, maar 3 dingen doen elke week weer pijn aan mijn ogen en in mijn ajax hart. Keizer, Spijkerman en Winter op de bank. De jongens hebben kak aan Keizer en iedereen speelt zn eigen wedstrijd met oog op een transfer. Ik ga niet meer roepen dat hij weg moet, maar wat zal ik blij zijn als Van t Schip het volend seizoen overneemt. Wellicht met van Basten en Richard Witsche als aasistent.

 6. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

  Zeefuik staat in de basis en Viergever is niet fitcen afgevallen. Nieuwgierig hoe Keizer het gaat neerzetten. Enige optie volgens mij is: Zeefuik, Veltmanen, de Ligt, Wöber. Ik zie Keizer niet starten met een driemans verdediging. Ik vrees echter dat hij Zeefuik lb gaat zetten.

  1. Widi

   Met 4 verdedigers is jouw opstelling de beste. En omdat Zeefuik volgens jou speelt, worden het ook 4 verdedigers. Bij 3 zou het Veltman, de Ligt en Wöber zijn. Al met al goed genoeg om Roda tegen te houden.

 7. DamianLambrigts

  Geen goede wedstrijd spelen en toch 5-1 winnen is beter dan een goede wedstrijd spelen en een puntje eraan overhouden .. we kunnen klagen over het spel van ajax maar ik denk dat iedereen hier liever de 3 punten heeft , natuurlijk moeten we streven naar 3 punten per wedstrijd met mooi verzorgend voetbal , maar dat zit er met keizer gewoon niet in nu .. we teren op de individuele klasse van sommige spelers…

  1. Bakkie

   Inderdaad, onder andere op de klasse van Ziyech, door velen hier al weken onterecht verguisd.

   1. Rijswijkse (Gld) Ajaxfan

    Bakkie, ff eerlijk zijn ook Ziyech was de eerste helft dramatischslecht vandaag. Pas in de loop van de tweede helft, mede dankzij wat sneller spel door o.m. Frenkie, kwam hij beter uit de verf. Hij moet echter wel tegen kritiek van het publiek kunnen want zijn houding bij corners is not done.

Reageren is niet mogelijk.