Johan Cruijff Arena krijgt steeds meer een rode kleur

De grote verbouwing van de Johan Cruijff Arena is inmiddels in volle gang en vandaag laat de Arena een foto zien op Twitter waarbij het stadion van binnen steeds meer de rode kleur vertoont. Na de eerste ring zuid en noord is nu ook de lange zijde oost helemaal voorzien van rode stoeltjes en voorzien van de witte letters AJAX. Ook buiten het stadion zijn de verbouwingen in volle gang waarbij onder andere de omlopen op de tweede ring verbreed worden. 

Related posts

60 Comments

  1. nick-afca95

   Ajax is de mooiste club van de weereld, het stadion moet nog even wat updates krijgen voor ik het persoonlijk echt bij deze mooie club vind passen. De stoeltjes worden nu gedaan, dat is mooi. Nu de naam nog officieel, de buitenkant zodat het niet meer alleen beton is wat je ziet en misschien iets aan de open hoeken nog doen. Hoewel dat laatste wel een stuk beter is nu er vlaggen voor hangen. Het begint steeds meer als Ajax te voelen, maar op het niveau van de Meer is het nog niet helaas.

   1. Indojood

    Gaat eindelijk een beetje de goede kant op. Op de F-side is dit stadion jarenlang vervloekt.

   2. De seijs

    nick de meer is niet meer. Vroeger had je kuilen nu heb je bulten. En zo kunnen we wel even doorgaan. Je moet koesteren wat je nu hebt. Achterom kijken en stilstaan is voor dromers. De toekomst daar gebeurt het. En je konstant verbeteren. Zoals ajax dat doet. Dan pas kom je verder. Klasse bestuur met de ingeslagen weg om het allemaal mooier en beter te maken .??????

    1. nick-afca95

     Ik vergelijk de Arena met De Meer als thuisbasis. De Meer voelde als een echt thuis. Bij het ontwerpen van de Arena is er te weinig geluisterd naar de fans waardoor vooral de eerste jaren de Arena zeker niet als een echte thuisbasis voelde. Nu de grachten deels dichtgegooid zijn, de stoeltjes de juiste kleur krijgen, de hoeken een soort van dicht zin en de naamsverandering bijna een feit is, lijkt het er steeds meer op. De sfeer in de Arena is jarenlang ook gewoon echt kut geweest. Veel te veel zakenmannen die een paar seizoenskaarten namen om zakenrelaties mee naartoe te nemen. En een hele hoop fans die alleen maar kritisch naar de wedstrijd kijken alsof ze een half uur na de wedstrijd aan moesten schuiven bij een analisten programma. Die mensen zorgen voor 0 sfeer, en dat kwam mede door de slechte sfeer die de Arena zelf uitstaalde. Nu begint het langzaamaan steeds beter te worden. Dat is vooral goed te zien aan het Europese seizoen van afgelopen jaar, fantastische sfeer. Nu moet de lijn doorgetrokken worden en moeten ze bij het bestuur blijven luisteren naar de suporters. Momenteel doen ze dat erg goed vind ik. Voor mij is de Arena het stadion die de club Ajax verdient wanneer het elke thuis wedstrijd sfeervol is, en bij de belangrijke wedstrijden staat te trillen zoals afgelopen seizoen soms het geval was. Ik weet zeker dat dit op korte termijn zo gaat zijn, maar er is nog een hoop werk te doen.

     1. De seijs

      Juist nick. Met andere worden om de echte sfeer weer terug te krijgen , ligt de bal bij ons, de supporters. Het huidige bestuur doet er alles aan (wat mogelijk is) om er een echte voetbal sfeer van te maken. De bal ligt bij de supporters.

     2. nick-afca95

      Klopt, het bestuur moet nog een hoop doen, maar daar zijn ze volgensmij hard mee bezig. Verder moeten wij als suporters nu zorgen voor de sfeer die de Arena verdient. Zou wel iets makkelijker zijn als een hoop nep suporters die hun seizoenkaart 5 keer per jaar gebruiken de deur uit gaan, maar volgensmij word daar ook al wat aan gedaan, in iedergeval wel op de F-side.

     3. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Hoe vaak ben jij in het stadion teletekst supporter. Jij en voor sfeer zorgen, laat me niet lachen.

     4. vak411

      Idd, grappig dat de mensen die hier het hardst lopen te zeiken op de ArenA zelf amper wedstrijden bezoeken.. hier tijdens thuiswedstrijden om de minuut iets posten en als et even niet loopt zeiken zeiken. Sterker nog, ik las na het vertrek van Davy dat we zelfs geen kampioen worden dit jaar.. pfffft.. maar goed prima, laat ze hier lekker zeiken en het hoogste woord hebben dan staan wij met een groot gedeelte anderen achter onze club in het prschtige JC stadion…

      Nou dat dus…

     5. KBouter

      Deels waar, maar ook de f-side heeft zich jarenlang te rustig gehouden, sfeer moest komen eerst van de overkant vak 410 en later zijn ze verhuisd waar ze verder gingen, terwijl de f-side zich rustig hield.

      Maar dat vind ik ook nog steeds met het ontslag van Jonk en hoe ze toen oa met Cruijff omgingen..daar dat de F-Side veel meer stennis moeten maken!

      Dus niet alleen maar zakenmensen die geen sfeer maken!

     6. De seijs

      Vooruit kijken Kbouter. Je lijkt wel een ouwe vandaage. Vroeger ja vroeger was alles beter! De toekomst daar moeten we naar toe. En jonk? Die komt nergens meer aan de bak! Ja bij de Belgen ! Bij de amateurs! Wzawzdb

     7. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

      Jij gaat Ajax waar het voor hoort te staan echt verlochenen he dombo. En …… vandaage ??

  1. Charka53

   Het is mooi en het is ook zo als het hoort , hier moet alles Ajax uitstralen.

  2. De Nees

   Bij ‘Arena’ heb ik nog altijd het plaatje voor ogen van een multi-functie evenementen hal dus….omdopen tot Johan Cruijff Stadion! En als niemand het erg vind wijs ik weer even met het vingertje: Hallo bestuur! nu je toch goed bezig bent, waar blijft dat metershoge STANDBEELD van Johan!

 1. ritchy

  en nu nog de sfeer van het olympisch stadion dan is het helemaal top ✡✡✡❌❌❌?

 2. AFCA my World

  Het belangrijkste vind ik Johan Cruijff Arena aan de buitenzijde, en de Sfeer van de Meer zal het nooit kunnen evenaren,ook niet met stoeltjes en het foei lelijke nieuwste logo ! ⚽️

  1. nick-afca95

   Als de lijn van afgelopen seizoen doorgezet word, gaat die sfeer er zeker weer een keer komen.

  1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

   Nee.

  1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

   Oh ja?

   1. Amoebe

    Jij begint wel echt een zure lul te worden zeg.

    Ik krijg het idee dat iedereen met een andere mening vooral zijn muil moet houden en jij alleen maar ja-knikkers zoekt.

    Als mensen de arena nu als hun stadion beschouwen is dit toch juist mooi?
    Een hoop supporters zijn waarschijnlijk nooit in ‘de meer’ geweest.

    En al ben jij 30 jaar langer supporter van ajax geeft jou dat niet meer spreekrecht of betekent dit dat jij het geweten van de club bent.

    Geef je mening maar graag ff minder zuur en laat anderen ook aan het woord!

    1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

     Sorry, excuses. Het wordt echt een lrachtig stadion mede dankzij de inzet van ons mooie bestuur. Ons TH zorgt voor een waarborg van de Ajax gedachte en gebruikt de gelden van Ajax op goede wijze met diverse aankopen van buitenlandse jonge spelers. Amobe ajb, flikker op met zo’n opmerking. Mij aanspreken en mensen zoals de Seijs niet.? Niet alleen ben ik of mijn familie voor de meest vreselijke dingen uitgemaakt waar hier zelden door anderen op is gereageerd maar zelfs Moosie die longkanker heeft gehad werd een hoestbui toegewenst. Dat werd hier gewoon door 99% van de forumleden zonder commentaar toegestaan. Dan tegen mij zeggen dat ik een zure lul ben, daar kan ik pas echt kwaad om worden. Ik vind het merendeel van jullie een stel hypocriete meelopers die hun kop in het zand steken en wegkijken. Denk daar maar eens over na. Prettige ochtend verder.

     1. Amoebe

      Joh ik ben hier zo nu en dan en jouw gedrag stoort mij het meest….alleen maar zuur!

      Volgens mij ben jij alleen maar kwaad.

      En je hoeft alles niet mooi en prachtig te vinden maar als anderen dat wel vinden laat ze dan….snap je de nuance??

      En wat jij en seijs met elkaar hebben interesseert mij verder totaal niet….alleen ga lekker op whatsapp samen en elkaar daar het leven zuur maken.

     2. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Lees mijn bijdragen niet zou ik zeggen. Ik zie Ajax naar de kloten gaan en dan geef ik aan en dat kan ik niet juichend doen. Het feit dat zaken mbt de Seijs jou niet interesseren geeft aan dat je je kop in het zand steekt. Ik vind dat laf. Verder zal je het met mijn commetaar moeten doen, niets aan te doen. Het stopt pas als ik dat wil. Zolang er geen wedstrijden zijn en alleen belachelijke aankopen zal het commentaar heel zuur zijn en op de club Ajax gericht en iedereen die van mening is dat ze goed week doen. Kwaad ben ik inderdaad, pislink op Ajax en hun oraktijken en dat is mijn goed recht en dat uit ik. Ik krop niets op.

     3. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Jij hebt humor. Ajb geen waarde oordeel over mijn leven als je er niets van af weet. Ik weet dat de inhoud van mijn leven vele malen groter is dan menig forumlid hier. Maar joh, wees blij met je eigen leven en laat mij mijn leven leiden op mijn manier of ……. vraag om forum regels bijvoorbeeld. Mijn voorstel is dan: geen discriminatie, geen gebruik van ziektes, geen dooswensen, geen verwensingen aan forumleden of aan familie hiervan.

     4. Amoebe

      Ik ben blij dat het zo hebt getroffen met jezelf.

      Kun jij vanuit jouw ivorentoren dan geen rechter spelen over het pleps??

      Iedereen die tegengas geeft moet in de linkerrij en de rest rechts….kort rijtje rechts vrees ik ?

     5. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Probeer alles eerst eens begrijpend te lezen en dan met commentaar te komen. Lijkt wel alsof je per definitie dom moet zijn om op een forum te reageren. Slechts een enkeling hier heeft volgens mij een normale dosis intelligentie. Als je hier even afwijkt van het voetbal met een mening dan is de werld te klein voor die mensen. Maar ach, je doet je nickname eer aan. Oh ja, om het even in rijtjes te houden: het rechter rijtje is wat dat betreft inderdaad kort, bedroevend entriest kort en daar zou niemand blij van mogen worden. Het zegt mij heel wat over jou o.a. Gelukkig ben ik niet alleen in mijn leven.

     6. Amoebe

      Je doet de definitie indd eer aan!

      Ik ben juist voorstander van meningen en iedeeen….zelf de ongenuanceerde, ik krijg steeds juist het idee dat juist jij daar slecht tegen kunt.

      Ik observeer en constateer gewoon he! ?

      Je hebt nu al een paar keer gezegd dat ik het jouw reactie moet doen (de indruk wekkend dat je niet meer gaat reageren) maar je kunt het toch slecht laten.

     7. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Volgens mij kan jij erg slecht tegen mijn bijdragen. Zijn toch aardig ongenuanceerd zo af en toe maar je bent er geen voorstander van. Buiten een probleem met begrijpend lezen heb je hetzelfde met begrijpend schrijven.

     8. Amoebe

      Nee ik kan niet tegen mensen die alles roepen en andere meningen overschreeuwen of als achterlijk bestempelen.

      Ik begrijp het indd niet….jij gelukkig allemaal wel 😉

     9. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Ik kan niet tegen mensen die het gedachtengoed van Ajax verkwanselen, ik kan niet tegen mensen die discrimineren of iemands moeder voor hoer uitmaken, ik kan niet tegen mensen die iemand een hoestbui toewensen die longkanker heeftvgehad en ik kan niet tegen mensen die alles wat Ajax doet blindelings goed vinden. Kijk als jij dan niet kan begrijpen dat ik tegen dit soort mensen fel van leer trek, tsja dan houdt het op voor mij.

     10. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Schrijf ik dat? Begrijpend en goed lezen is echt een probleem van jou he. Maar goed, het is duidelijk, je wilt het niet begrijpen puur om mij tegen te willen spreken. Is goed, veel plezier ermee.

     11. Amoebe

      Ik begin indd steeds meer anti-jou te worden!

      Iets zegt mij dat je dit vaker meemaakt!

     12. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

      Ai, anti-mij, nu kom ik wel echt in een dip te zitten. Weet één ding: ik heb een bloedhekel aan meelopers, napraters en ja-knikkers. Waar ik ook een enorme hekel aan heb zijn mensen die wel discussieren maar niet weten waarover.

     13. Amoebe

      Grappig….jij bent in mijn ogen diegene die iedereen met een andere mening overschreeuwd!

      En nog iets….jouw mening is niet per definitie de waarheid!

      Maarrrr….jouw naam is een stuk opgeknapt!

     14. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

      Ik “overschreeuw” mensen die de visie van Johan verloochenen of zeggen de visie te volgen en dat dus juist niet doen. Ik noem dat overigens geen overschreeuwen maar het bewaken van het juiste Ajax gedachtengoed. Verder pak ik iedereen fel aan die aan discriminatie etc doet. Nogmaals, ik noem dat geen overschreeuwen. Diverse mensen hier op het forum verdienen geen podium voor een ziekelijke mening.

     15. Amoebe

      Censureren levert op den duur een averechts effect op!
      En ja dat zeg je wel omdat ze geen podium verdienen.

      Gaan mensen stiekem doen…hier komen vaak nog ergere zaken uit voort….zowel op ‘kleine schaal’ zie besturen van een voerbalclub die elkaar in de rug steken tot complete landen die in oorlog raken.

      Mijn ‘advies’, blijf in gesprek en laat de ruimte voor een ander daarin.

      Dit berichtje meen ik….op het laatst zat ik je ff te stangen maar nu even serieus!

     16. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

      Er zijn hier mensen die zelfs de wet overtreden met hun uitspraken. Die hun anonimiteit misbruiken. Ik vind dat ervwel een verschil is tussen censureren en geen podium geven. Meestal is er sprake van forumregels, hier helaas niet. In jouw optiek zouden er dan ook geen forumregels mogen/moeten zijn?

     17. Amoebe

      Laten we het dan zo stellen dat het een erg fijn lijntje is waarover we dan balanceren.

      Forumregels zou zeker een optie zijn maar zelfs dan heb je te maken met interpetaties….het is niet dicht te spijkeren.

      Tevens zijn de beheerders volgens mij vrijwilligers waarvan je niet kunt verwachten dat die alle teksten gaan nalezen.

      Zie het proces tegen wilders….je hebt het over komma’s….en zelfs dan is onze voorkeur dan hetgeen wat eigenlijk de uitspraak goed of slecht maakt?

      Ik denk dat als het podium je niet aanstaat je een ander podium moet zoeken.
      Er zijn altijd imbicielen die vanuit de anoniemiteit van alles roepen…maar als je dit weg zou halen dan weet ik zeker dat mensen echt bedreigd gaan worden en vervolgens hun mening niet durven geven….dan komen we dus weer op het recht van de sterkste…ook geen optie dus.

      Volgens mij is het een duivels dilemma die je bijna niet zonder persoonlijke voorkeur kunt benaderen.

     18. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

      Ach, de basis kan eenvoudig zijn: geen scheldwoorden, verwensingen of verschil in ras en/of huidskleur. Aan de beheerder/eigenaar om zaken te interpreteren. Dit kan op “algemene” wijze of op “Zwarte kousen kerk” wijze ?. Het is voor mij overduidelijk dat op dit forum wat regels handig zouden zijn. Ik probeer dit mede door mijn gedrag ook uit te lokken. Het feit dat het vrijwilligers zijn is geen argument. Je start een site, dan weet je dat dit tijd kost. Ik zie bij veruit de meeste fora minimaal gedragsregels, hier niets en dat is in mijn ogen niet juist. Je moet verloedering ook geen vrijbrief geven. Maar goed, zoals je zegt, het is ook een dunne lijn. Punt is alleen dat ik bij dit soort zaken juist geen ander podium ga zoeken maar er aandacht voor blijf vragen en blijf ageren. “Weglopen” is nooit een optie geweest voor mij (hier twee keer geprobeerd maar had slecht gevoel daarbij).

     19. Amoebe

      Ik denk dat we niet eens zo ver van elkaar af zitten qua opvattingen!

      Spreek je ergens anders wel weer ?

 3. Marc Overdwars

  Volgens mij krijgt Johan Cruijff een rode kleur van de aankoop van al die buitenlandse jonge gasten

  1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

   !

 4. a.p.

  Wat nu ons Ajax gaat waarschijnlijk samen werken met Chinese Gokbedrijven. Geld en nog eens Geld …..

 5. a.p.

  zie de onderkant van de foto….krijgen wij ook een kunstgrasveld of is het een ijsbaan?

 6. Amoebe

  Ik denk dat we niet eens zo ver van elkaar afzitten qua opvattingen!

  Spreek je ergens anders wel weer ?

Comments are closed.