De Visser looft Ajax: ‘Shoppen in Zuid-Amerika is een goede zaak’

Scout Piet de Visser begrijpt prima waarom Ajax momenteel actief is in Zuid-Amerika om de selectie te versterken. De Visser is al jaren scout en ziet dat Zuid-Amerika een prima jachtgebied is, zo laat hij weten in gesprek met De Telegraaf. ‘Ajax heeft de intentie gehad om het vooral met eigen jeugd te doen. Dat is leuk voor in de Eredivisie maar internationaal red je het niet. Dat ze afgelopen seizoen de finale van de Europa League wisten te bereiken kun je in mijn ogen niet los zien van Davinson Sanchez, wat een geweldige aankoop is. Ajax heeft immers genoeg geld om te handelen. Ik vind het slim koopmanschap van de leiding van Ajax’. Een halfjaar geleden betaalde Ajax miljoenen voor buitenspeler David Neres. Deze week lijkt Richarlison (Fluminense) te volgen.

Bron: De Telegraaf

Related posts

58 Comments

  1. De seijs

   Ja is ook zo Ajacied. Er moeten meer jongens uit dat soort landen gehaald worden. Die gasten weten nog wat werken (mentaliteit ) is. En ze zeuren niet als ze er eens naast staan. Wat dat betreft zijn die jonge Nederlanders maar watjes ( niet allemaal).

   1. Charka53

    Dat is wel zo De seijs , het begint allemaal thuis met de opvoeding ze zijn nog niet de luiers uit en hebben alles al voor het zeggen .

    1. De seijs

     Bijna wel wel ja. De echte oer Hollandse mensen met mentaliteit worden steeds minder, helaas.

     1. HURBIE

      Idd charka en seijs helaas wel ,ze hoeven maar te knippen met hun vingers en ze krijgen het
      Ergens wat voor doen kunnen ze niet
      Begrijp TÊTE en Riedewald wel dat ze niet op de bank willen zitten,maar om dan met zo’n ontevreden kop te zitten is erg

   2. De Nees

    Die mentaliteit kweek je ook echt pas als je de harde kant van het leven hebt meegemaakt: armoede, geweld, sloppenwijken…

  1. Emilio4Ajax

   Wat te laat…!? Hij kan nog steeds aangemeld worden…hopelijk wordt Richarlison nog voor het weekend gepresenteerd en dan mischien ook nog Zeca…☀️??

   1. FrankiC

    Tuurlijk te laat. Of moet ie een directe vlucht naar Nice nemen, zich in het vliegtuig omkleden en maar hopen te weten wie welke club is?

    1. Emilio4Ajax

     Wordt ie vandaag gepresenteerd, vliegt ie zondag naar Amsterdam, maandag trainen en dinsdag mee naar Nice…⚽️☀️??

     1. Emilio4Ajax

      Ja, maar het gaat op zn Braziliaans en door de papiermassa zal het niet lukken, maarw el voor de return denk en hoop ik…⚽️☀️??

   2. fjonkman

    Wie is nou die Zeca? Ik zie zijn naam hier steeds genoemd worden, maar is het ook een goeie verdediger???

 1. Jimmy1971

  Toppers uit Zuid Amerika halen is een goede zaak zolang het aanvulling op onze opleiding is !!
  Er moet wel balans blijven ..

 2. Indojood

  Gelul van deze oude seniele man. Vanwege Sanchez stonden we in de EL finale?

  Zuid-Amerika legt het al jaren af tegen Europa, zowel jeugd als senioren. Portugal en Duitsland laten zien dat het wel mogelijk is met goed opleiden.

  1. nick-afca95

   Deels eens. Vind wel dat meneer De Visser iets meer respect verdient.
   Desondanks vind ik dat het opleiden van grootendeels Nederlandse talenten centraal moet staan. Spelers kopen is een aanvulling op de jeugd voor de posities waar de spoeling dun is, of wanneer er geen eigen jeugd speler klaar is die taak te vervullen in het eerste. Wanneer er spelers gekocht worden is slim scouten de beste optie, en dat is Ajax momenteel aan het doen. Jongens als Van de Beek, de Jong, Eiting, Kluivert, Dolberg, de Ligt en Onana mogen niet in de weg gezeten worden door nieuwe aankopen, dat is mijn enige puntje van kritiek.

   1. FrankiC

    Halen als die jongens nog betaalbaar, een jaar of 16 zijn en een paar jaar in A1 en JA kunnen wennen en zich ontwikkelen. Zoals Dolberg, De Jong en Onana, die je voor het gemak maar ‘eigen jeugd’ noemt. Aan de A1 zijn er de laatste jaren een aantal toegevoegd waar ik verwachtingen van heb.

    1. nick-afca95

     Die drie jongens mag je eigenlijk NOG niet allemaal eigen jeugd noemen. Wanneer een speler voor zijn 21e 3 jaar voor een club heeft gespeeld, spreek je van eigen jeugd. Volgensmij zit Dolberg hier al wel 3 jaar, onana nu 2 geloof ik net zoals Frenkie.

  2. Bakkie

   @Indojood
   Ben het niet met je eens. Zonder Sanchez was je echt niet zover gekomen. En Portugal is juist DE kweekvijver voor Braziliaans talent!

   1. Indojood

    Had het over Portugese spelers. En zonder Ziyech of Dolberg of Bosz hadden we ook niet de finale gehaald.

 3. AFCA my World

  Het is ook pure investering,bijna altijd hou je er nog wat extra aan over ! En ja de echte mannen haal je daar ! ⚽️

 4. KBouter

  Voor ons supporters is dit echter wel een omslagpunt. Waar we jaren het eens over waren dat eigen jeugd Altijd de voorkeur krijgt boven de aankopen, ( nationaal wel leuk) gaat Ajax nu de Internationale markt op om zich te versterken waar we het nodig zijn, en waar we geen directe opvolger in huis hebben. Wat meetelt is natuurlijk de winstpercentage bij doorverkoop.

  Even wennen, maar om internationaal mee te doen wel broodnodig. Anders blijf je jarenlang mee hobbelen in de EL, tenminste als je niet uitgeschakeld word in de voorrondes.

  1. Bakkie

   Juist KBouter, bovendien lopen er met De Ligt, Veltman, Donny, Kluivert nog genoeg zelfopgeleide spelers rond

   1. KBouter

    Nou nee, niet tegen het zere been van AB, AB moppert wel maar heeft deels wel gelijk wat betreft dure aankopen voor de breedte…daar ben ik helemaal mee eens. En supporters moeten ook kritisch zijn wb aankopen..we moeten niet onze cultuur vermoorden. Basis blijft natuurlijk opleiden.

    Ook AB vind Sanches een topaankoop, omdat we dat op dat moment broodnodig hadden in het centrum. Wanneer er op een positie versterking nodig hebben, zoals toen met Sanches kan hij daar ook wel mee leven.

    Wat wel een aderlating is..dat Ajax bv een Neres voor mega veel geld en poespas binnenhaalde, en die nog steeds geen basisspeler is…terwijl de volgende buitenlandse buitenspeler zich alweer aandient voor een hoop centen. Dat moet beter!!

  2. Indojood

   Oneens, wij moeten in staat worden geacht NL voetballers op te leiden zoals we altijd hebben gedaan. En als je dat goed doet kan je ook internationaal meedoen. En een Oranje profiteert daar dan ook weer van. Dat was ook de gedachte van Johan’s plan. NL spelers die het niet gaan redden bij Ajax komen dan i.i.g. met een goede opleiding elders terecht en dit komt het totale NL voetbal ten goede. Zijn visie gaat dus veel verder dan Ajax. Met dit vreemdelingenlegioen is ons voetbal niet geholpen.

   1. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

    Inmiddels snappen en/of willen nog maar zo’n 10% van de supporters dit Indojood. Het hele Ned. voetbal gaat naar de kloten en het merendeel staat erbij te juichen.

   2. KBouter

    Totaal niet mee eens…ja we worden geacht dat zelf te doen maar je hebt altijd en overal een periode waar het iets minder gaat met opleiden en met je club.

    Wat ook meetelt is dat…willen de betere jeugdspeler bij Ajax spelen, er is een tijd geweest dat de betere jeugdspeler Ajax bewust lieten liggen en gingen elders in de opleiding. Verder is van belang hoe de ouders er in staan…krijgen die een vette worst voorgeschoteld als hun kind 15 jaar is uit Engeland, of kiezen ze bewust voor om bij Ajax te blijven.

    We worden geacht ja….maar dat is geen vanzelfsprekendheid!

    1. Indojood

     Dus laten we het maar gewoon lopen? Zo komt het NL voetbal nooit meer terug aan de top als we dit beleid verder gaan uitbouwen. Wat is de volgende stap? Een Spaans/Portugees sprekende coach voor O19? Onze Amsterdamse identiteit gaat helemaal naar de tering zo. Wij zijn Ajax uit Amsterdam, niet uit Rio de Janeiro of Sao Paulo.

     1. KBouter

      Nee niet zo laten lopen, verder gaan met het opleiden en het komt echt wel weer goed met onze talenten. In 1982, 1984, 1986, 2002 waren we ook internationaal overal uitgeschakeld (oranje) en deden we nergens aan een eindronde mee.. dus zo goed ging het niet altijd met het opleiden enof aanwezige talenten.(lichtingen)

      En als jij vind dat ik daar Cruijff mee natrapt, is dat jou eigen pakkie an, maar volgens mij vond Cruijff waar nodig en direct een meerwaarde voor de selectie, buitenlandse aankopen welkom waren. Aankopen die mede helpen aan succes. Wat hem tegenzat was de middelmaat aankopen voor veel geld onder v Basten en die ” kamper” Jol.

      Uitgangspunt móet altijd wezen…eigen jongens, maar als die er op dat moment niet zijn, heb je andere nodig.

     2. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Cruijff bedoelde ervaren oudere spelers als aankoop. Niet dit doorgeslagen aankoop beleid van jonkies voor miljoenen.

     3. KBouter

      Feit blijft dat er waarschijnlijk 019 op dit moment geen talent zit, waarmee je over een jaar of drie- vier nationaal maar ook internationaal mee voor de dag kan komen. Die talenten zitten misschien nog in o15 en dat gat zullen ze wel op willen vullen met relatief ” goedkope” jeugdinternationals uit het buitenland.

      Op de Nederlandse markt is er niet veel, wanneer Ajax aanklopt voor een middelmaat zoals Larson of Haps, kosten die gasten ineens 10 Mio, waar ook geen verkoop winst op de behalen valt.
      Ik ben 100% voor eigen opleiding, maar als die er niet zijn op dit moment, gewoon kopen want je moet en wilt internationaal meedoen in Europa.

     4. KBouter

      Je móet trouwens meedoen in Europa, als je liever met eigen jeugd verder gaat wat het niveau niét aan kan en je haalt 2 of 3 keer geen Europees voetbal, is Ajax ten dode opgeschreven. Je móet mee.

     5. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Niets moet. Ik zou als jeugdspeler nu maken dat ik weg kwam. Ze krijgen weinig tot geen kansen meer. Ajax moet het eigen publiek vermaken, dat is het belangrijkste. Succes zal altijd incidenteel blijven Europees en nooit meer structureel met de huidige sponsoring in het buitenland. Daar kan Nederland nooit aan tippen dus probeer het dan ook niet.

     6. KBouter

      Kwart finale CL zal al heel mooi zijn en financieel zeer goed voor de club. Hoe je het ook wilt…het draait om succes en de doorverkoop van eigen spelers. Kun je niet mee, word het gat Europees alleen maar groter.

      De CL winnen of de finale EL is inderdaad niet structureel en zal het nooit worden, maar zover mogelijk komen in de CL is bijna een must.

      Ajax is bezig zijn selectie zó te versterken dat kampioen worden een must is, omdat CL voetbal ( de miljoenen) een must is voor elke club.

     7. Indojood

      KBouter, velen vinden het prima dat we tientallen miljoenen gaan spenderen aan jonge Braziliaantjes. Niemand houdt je tegen om met dit beleid eens te zijn, ik zie geen enkel raakvlak met de visie van Johan dus ja, een trap na!!!!

     8. De Nees

      Niet mee eens AB. Publiek vermaken is niet het voornaamste doel op zich maar een automatisch gevolg als het plan ging werken. De insteek was de opleiding op de schop nemen, waar nodig gerichte aankopen doen om straks wel structureel aan te haken in europa. Dit zijn helaas grootheden, dus de invulling legt nu iedereen op zijn manier uit. De Grootmeester is niet meer om ons te sturen dus wij lagere adepten blijven voor altijd hierover discusseren.

     9. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Als je het boek van Johan leest geeft hij heel duidelijk de invulling aan volgens mij. Eigen opleiding en daar waar nodig oudere ervaren spelers aankopen waar zij een directe meerwaarde hebben. Incidenteel een jonge speler aantrekken ook maar niet voor die miljoenen van nu en zeker niet als er keus is uit eigen opleiding. Maar goed, we hoeven het niet eens te zijn ?

     10. De Nees

      AB was alleen niet eens met dat vermaak aspect, want dat moet samengaan met resultaat anders kan je net zo goed naar de circus gaan. Dit soort bedragen voor flank -en back spelers is gortig, kan zijn dat in de opleiding iets is gemist, hoewel je een keer een mindere lichting kan hebben, wil daar niet te hard over oordelen. Gerichte aankoop in beginsel alleen voor as-spelers vind ik, daar moet ervaring en meerwaarde staan anders is een elftal pudding. Slechts bij uitzondering aankoop voor de zijkanten, soms is dat toch nodig, je moet daar niet keihard principieel in zijn. Maar bij het lezen van Johans’s boek vraag je je af bij ‘waar nodig’ wat is dat moment? want je kan meestal stellen d’r is ook een talent die dat kan invullen. Niet alles is even zwart-wit uit te leggen, d’r blijft discussie ook doordat de voetbalwereld zo snel veranderd.

     11. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Juist Cruijff kwam er in Amerika avhter dat mensen in eerste instantie vermaakt willen worden na een dag/week van hard werken. Ze willen plezier en spektakel zien. Dat staat bovenaan. Frank was die zienswijze goed kwijt op gegeven moment.

    2. KBouter

     Aanvulling: de wens blijft natuurlijk altijd met eigen jongens, maar helaas nu eenmaal een feit dat je met goede-zeer goede en mindere lichtingen te maken hebt. De wens blijft onze gedachten, maar af en toe heb je een paar jaartjes dat er een iets mindere lichting aankomt, en bij Ajax zal er op de back en buiten posities simpelweg gewoon géén aankomende top aanwezig zijn, zodat je ze elders móet halen.

     1. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

      Ze verkrachten de opleiding momenteel zelf.

     2. Emilio4Ajax

      Wat ik gelezen heb heeft Cruijff het nooit over oudere spelers als aankopen gehad maar altijd over een mooie mix,blz 116; “Als coach heb ik altijd een elftal gewild met een mooie mix van zelf opgeleide spelers, jong gescout talent en wat aankopen die het elftal zouden versterken”. ☀️??

 5. Basisspeler

  Alleen shoppen als je zelf geen jeugd hebt of met exceptionele kwaliteiten. Visser is scout voor Chelsea. Moet je kijken wat daar aan jeugd wordt vernietigd. En dat terwijl ze ook geen CL pakken.

 6. JohnDoe77

  Eerst was er niets mogelijk en nu opeens kopen we toch voor best mooie bedragen spelers!

 7. a.p.

  Ajax is niet alleen geldbelegging maar op de eerste plaats voetbalplezier en succes.

 8. Ajax/Barcelona Johan/Jonk

  Ajax wordt in rap tempo de nek omgedraaid. Ajax is Ajax niet meer. RIP.

 9. Ajax is Ajax niet meer en de supporters dansen op het graf van Johan. Ajax: R.I.P.

  !

 10. EugAjax

  De Visser staat met zijn filosofie volledig haaks op de Ajax filosofie, dus ik had graag liever complimenten gezien van iemand die dichter tegen ons aanstaat. Overigens is er wel een misverstand. Aantrekken van (inter)nationaal (top)talent om jeugdopleiding te versterken en gaten te vullen die niet zelf in te vullen zijn is van allen tijden bij ajax. En vaak gebeurt dat ook op goede manier. Alleen heel goed uitkijken dat we niet gaan doorslaan. En zelfs ik moet gaan toegeven dar begint het naar te neigen. Echter johan en jonk hun eerste actie na revolutie? Juist aannemen van veel (inter)nationaal (top)talent. Ik moet wel zeggen indojood heeft goed punt mbt tot verder kijken dan ajax. Johan had oog voor gehele nederlandse voetbal en niet ajax specifiek. Dus ajax kijk uit ook ik zit niet te wachten op compleet vreemdelingenlegioen. Basis moet ALTIJD eigen jeugd zijn vooral NL eigen jeugd. Overigens maakt Visser opmerking mbt Richarlison en daar heb ik op ander topic geschreven dat ik op eerste oog dit een onnodige aankoop vind en zeker te duur. Tenzij TH al weet dat Younes verkocht gt worden voor tegen 20 dan hebben ze adequaat ingespeeld op dingen die komen. Dat is ook wat we verwachten van ze.

 11. EugAjax

  Klopt Emilio, dat is wat Cruijff altijd heeft nagestreefd in zijn elftallen. Ik vind ook vaak dat er namens Cruijff vaak zwartwit word geoordeeld, terwijl de man dat zelf juist helemaal niet had. Verder las ik laatst biografie van Guardiola, de Cruijff adept bij uitstek. Toen hij en zijn teammaten te maken kregen met Cruijff begrepen ze vaak het eerste jaar helemaal niet eens wat hij bedoelde zo vooruit dacht de man in details. Mensen die hem goed hebben gekend stonden vaak met hun oren te klapperen als hij weer eens wat had uitgelegd. Dus het is bijna niet mogelijk voor ons allen om te oordelen hoe Cruijff dingen had opgelost. We kunnen er naar raden maar weten doen we dat niet. De man was niet alleen op het veld onnavolgbaar van tijd tot tijd?. Mooie verduidelijking van je dus?

  1. Ajax1=60% eigen opleiding+aanvallend spektakel+Amsterdamse bluf=resultaat

   Als mensen Cruijff niet kunnen volgen is het slechtse argument om te zeggen dat iedereen daar moeite mee heeft. De mix klopt: eigen jeugd, klein deel vroeg gescout talent van elders en aangevuld met ervaring. Die ervaring is er alleen bij oudere spelers. De huidige mogelijke buitenlandse aankopen van 19 of 20 jaar voor miljoenen worden hier niet mee bedoeld. Het hele verhaal van Johan is helemaal niet moeilijk te volgen en zeker niet zwart wit. Sanchez is een gelukkige aankoop geweest. Iets dat meer op toeval berust. Daar kan je geen beleid op voeren. Nogmaals, het verhaal van Johan is niet moeilijk je moet het vnl willen snappen.

Comments are closed.