There are no ads, please add some


De Boer wil Veltman toevoegen aan selectie Crystal Palace

JoΓ«l Veltman maakt mogelijk de overstap naar Crystal Palace, de club waar Frank de Boer vandaag of morgen zal worden aangesteld als nieuwe trainer. De Boer zou al hebben gekeken naar mogelijke versterkingen en is daarbij uitgekomen bij Veltman die nog een jaar bij Ajax onder contract staat.Β De trainer heeft tijdens zijn periode bij Ajax veel samengewerkt met Veltman en heeft hier goede herinneringen aan overgehouden.Β Hierdoor moet Ajax rekening houden met het vertrek van twee backs. Ook Kenny Tete wordt veelvuldig in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam.

Bron: Twitter


Gerelateerde posts

71 reacties

 1. LeroyT

  Tottenham of crystal palace lastig kiezen!! Maar een strik er om heen en laten gaan.

 2. AjaxKat

  Zou voor iedereen een mooie oplossing zijn. Naar een mooie club in een mooie stad in een nog betere competitie onder een NL’se trainer met Ajax-hart. Denk dat hij het wel aankan. De finaleplek is ook dankzij hem behaald.
  Als dit doorgaat dan zou dit misschien voor tete wel makkelijker worden om juist niet te gaan bij Ajax.

  1. Litmanen

   AjaxKat het verschil is dat Ajax Veltman wil houden en Tete in de uitverkoop nog niet weggaat….

 3. afcamike

  Qua competitie mooi, maar van Ajax naar CP is toch wel een niveau lager, als je naar de clubs zelf kijkt.

 4. Geroldkohlen

  top van Frank kan je zien dat het een echte Ajacied is, dat hij ons wilt verlossen van veltman! bedankt frank! strik erom heen graag!!!

 5. BobbyHaarms

  Met alle respect, want Veltman heeft ook fantastische wedstrijden gespeeld en heeft onze club nog nooit in een slecht daglicht gezet. Maar als ik moet kiezen dan liever Veltman weg en Tete behouden.

  1. Litmanen

   Ja Bobby, maar Ajax wil van Tete af en zelfs 3 miljoen is nog te duur.
   Laat ze Tete maar cadeau doen aan de Boer.
   Veltman is veel meer waard voor het team.
   Dat bleek vorig seizoen.

   1. BobbyHaarms

    Veltman heeft in een aantal wedstrijden heus wel zijn waarde getoond, zeker. Maar er waren ook weer zat wedstrijden dat het kontknijpen was. Zoals Indojood hieronder al terecht opmerkt, is dat Veltman al enkele jaren stilstaat en niet aantoonbaar beter wordt. Daarentegen heb ik gezien dat de wedstrijden waarin Tete speelde er duidelijk progressie was geboekt, en daarom voor de toekomst van veel meer waarde is dan Veltman. Trouwens, spelers mogen/moeten rond hun 24-ste de stap naar het buitenland zetten. Dat Veltman dat op zijn 25-ste na 6 jaar(!) basis bij Ajax nog steeds niet heeft bereikt is op zijn zachts gezegd veelzeggend.

    1. Litmanen

     Het is geen wet dat spelers op hun 25ste naar het buiten land moeten. Zeker niet voor keepers en verdedigers.
     Verder is Veltman een van de sterkmakers geweest dit seizoen.
     Hoeveel progressie heb je nodig als je in de EL finale de beste Ajacied bent?
     En hoeveel progressie heeft Tete geboekt? Van het A naar het B elftal……

     O ja, Bosz zag het verkeerd. Heerlijk voetbal, sprankelend zoals Ajax hoort te zijn. Nee, dan beter een rechtsback die altijd de weg naar zijn eigen keeper zoekt.

     Ik snap werkelijk niet dat zoveel technische mensen binnen Ajax het allemaal fout zouden hebben omdat hier alle fans van Tete zitten die het beter weten.

     1. BobbyHaarms

      Dat Tete van het A naar het B elftal is “verbannen” doet in mijn ogen helemaal niks af aan de kwaliteiten van Tete, die zijn immers ruimschoots aanwezig en Tete is zeker qua verdedigen ruimschoots beter dan Veltman, sterker daarin is hij zeker 1 van de betere in Nederland. Waarom Bosz steevast voor Veltman koos zullen we misschien wel nooit weten, maar de enige reden die ik kan bedenken is zijn crosspass die mogelijk als wapen kon dienen (als die ΓΌberhaupt al aankwam). Inzicht heeft ie wel, maar op snelheid wordt Veltman er zelfs uitgelopen door een verdediger van IJselmeervogels II. En dat hij goed speelde in de finale tegen Manchester vind ik verder erg matig als je de rest v/h seizoen erbij haalt. Daarin vond ik Veltman wederom niet beter geworden t.o.v. vorig seizoen. En hij zal het ook niet meer worden want hij staat al tijden stil in zijn ontwikkeling. Dus als Ajax de kans krijgt: verkopen.

      Nogmaals, een speler (of dat nou een spits is of verdediger of keeper) die na 6 jaar basis het nog niet voor elkaar heeft gekregen om in de belangstelling te staan van een topclub doet iets goed fout.

     2. Litmanen

      Statistieken, zie onder. Overigens heb ik de wedstrijd tegen IJselmeervogels ll gemist. Je kunt me vast de datum verstrekken. Snelheid (Tete) om je eigen fouten of verkeerde positie te herstellen is volkomem waardeloos.

      Als je ziet hoe Veltman voetbalt in de wedstrijd tegen Luxemburg ( ook Advocaat zette Tete op de bank) dan begrijp je waarom trainers voor Vektman kiezen. Al zijn passes zijn intelligent. Geen dom gedraaf langs de lijn zonder enig nut ( zie Bulgarije-Nederland) en dan helemaal uit positie zijn.

      Kijk, ik heb het over wedstrijden die hebben plaatsgevonden. Trainers van het niveau Bosz en Advocaat hebben bij mij een streepje voor bij de volgers van een cultfiguur.
      Ik volg Veltman al vanaf de jeugd en die jongen is buitengewoon talentvol en veelzijdig.
      Bosz heeft hem rechtsback gezet omdat hij hem na de komst van Sanchez perse in het elftal wilde hebben.

 6. Indojood

  Hoe je ook denkt over Veltman, het is tijd dat we hem verkopen. Is al 25 jaar en wordt niet meer beter.

  1. Deusie

   Dat is de juiste analyse, hij is al jaren op hetzelfde niveau blijven steken dus tijd voor tete πŸ‘Š

   1. Litmanen

    Precies, Veltman is Europese subtop en Tete Nerderlandse subtop.
    Als ze allebei niet beter worden heb je dus meer aan Veltman.
    Tete was zelfs zwak in de Jupiler, vandaar dat niemand die drie miljoen wil ophoesten

    1. Widi

     Litmanen, je maakt jezelf nu belachelijk. Ik hoop dat jij niet religieus bent, want je neigt naar extremisme. Waarom ga je niet lekker met ajaxpers fan van Crystal Palace worden? Hij zijn toptrainer, jij jouw Veltman. Vooral voor de crosspass. Ik zal je hier niet missen denk ik.

  2. Remco425

   Ben ik het op zich wel mee eens, als Tete daardoor blijft. Als ze allebei weggaan hebben we wel een probleem denk ik.

 7. Basisspeler

  Klinkt gek, maar op de backpositie kunnen we hem nu zeker gebruiken.
  Top voor hem! Toch zijn gewilde transfer naar PL

 8. -buitenkantje rechts-

  Denk niet dat FdB hem rechtsback gaat zetten.. Zal denk ik gewoon weer CV worden.

  1. Litmanen

   Maakt niet uit, maar als je in Engeland zit en je wilt nog niet eens 3 miljoen neerleggen voor Tete dan vindt ook De Boer hem niet goed genoeg.

   Geweldige supporters hier dat ze een echte Ajaxman en basisspeler zo graag kwijt willen.
   Heeft Veltman ooit iets negatiefs gezegd over Ajax?
   Kun je van negatieveling Tete niet zeggen…..

   1. Amoebe

    Je kunt ook overdrijven….veltman heeft toch aardig gevalletjes onsportief gedrag op zijn geweten.

    En verder…..verdedigend is tete vele malen beter….voetballend daarin tegen is veltman de meerdere.

    1. Remco425

     Voetballend ook niet meer. Want dat is het verschil tussen Veltman en Tete, Tete leert nog steeds en wordt steeds beter, terwijl Veltman niets meer leert en stilstaat in zijn ontwikeling.

    2. Litmanen

     Statistieken liegen niet. Voor de zoveelste keer:

     Meeste geslaagde tackles,
     Minst scorende tegenstanders
     Minst geslaagde assists van directe tegenstander
     Meest aangekomen passes van ALLE Ajacieden
     Ten opzichte van Tete kopduels: 70% meer gewonnen kopduels.

     Al deze statistieken zijn opzoekbaar bij Paroolsport en Voetbal International.

     Tete is gewoon een heel middelmatige, vrij snelle, rechtsback.

 9. Ajax belg

  Doen FDB……Mooie prijs vragen aan die rijke Englse! Tete je mooie tijd komt eraan

 10. Iamsterdam2015

  Tja. Aan de ene kant is het beter dat hij gaat maar aan de andere kant……. als tete ook vertrekt hebben ineens niks meer….

 11. Widi

  Als Frank dan een mooie prijs betaalt, is iedereen blij en tevreden. Nu nog afwachten of Tete toch nog blijft, al geloof ik dat niet. Die heeft bedragen in zijn hoofd die ze zelfs in Turkije niet voor hem over hebben.

  1. Litmanen

   Hiezo zelfs in Turkije? In elk land buiten Nederland is anderhalf miljoen een minimum inkomen!

   Blijkbaar zit niemand in heel Europa op Tete te wachten en Ajax raakt hem aan de straatstenen of Turken niet kwijt. Zouden de internationale kenners misschien, net als Ajax, ook niks in Tete zien?

   Het is dat Tete een cultfiguur is zonder enige uitstraling anders snap ik dat verlangen naar Tete niet bij de “kenners” hier.
   Hij heeft het afgelopen jaar helemaal niets gepresteerd en is geen stap verder gekomen in zijn carriere. Hij is zelfs achteruit gegaan want ook in Jong heeft hij meer slecht dan goed gespeeld. Bovendien heeft hij en/of zijn zaakwaarnemer steeds geroepen dat er zo verschrikkelijk veel belangstelling in het buitenland was.

   Niemand dus uiteindelijk.

   Als Veltman een mooi aanbod krijgt en Ajax de juiste prijs dan gun ik hem van harte een club met supporters die hem wel steunen ipv afbranden.
   Schandalig zoals er hierover hem gesproken wordt. Terwijl een reserve-rechtsback geeerd wordt als een tweede Messi. Over voetbalvestand gesproken.
   Blijkbaar heeft de technische staf en het bestuur van Ajax en alle kenners in het buitenland onze eigen Kenny helemaal over het hoofd gezien. Goh, hoe zou dat nou komen. Zelfs een contractverlenging komt alleen in zicht als Veltman weggaat. Nou, dan ben je een topper hoor!

    1. Litmanen

     Wat fijn De Nees, dat je zo kunt lachen. Voorlopig heb je tot nog toe alleen onzin verteld. Ik kom met feiten.

     Fijn als Tete blijft, maar dat zou dan zijn bij gebrek aan beter. Hij krijgt tot nog toe geen contractverlenging aangeboden.
     Vraag je je niet af waarom?
     Of kom je nu weer met πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

     Nepfiguur.

     1. De Nees

      Maar Litmanentje toch…ik moet gewoon zo erg lachen! Nu schieten me zelfs de tranen uit de ogen. Ik zit nu met Remco aan een biertje en we hebben samen de slappe lach!

 12. Mijn Club

  Mmmh, ik ben altijd al een Veltman ‘fan’ geweest, al sinds zijn B jeugd tijd. Zeker in de A jeugd, vond ik hem erg goed. Daarnaast was ik sowieso altijd al blij dat hij, in tegenstelling tot vele anderen, wel bij ons is gebleven. En ja, fouten maakt iedereen. Dat gebeurd ook bij SchΓΆne bijv. Dat is inherent aan voetbal. Ik hoop in ieder geval dat 1 van de 2 blijft. Er moet ook echt een nieuwe RB gehaald worden, want ik betwijfel of Zeefuik? het niveau aankan. Hopelijk vinden we een tweede Sanchez.

 13. Mijn Club

  En qua verkoopprijzen: ik mag toch echt hopen dat een Tete niet voor een belachelijk bedrag van 3 mln mag vertrekken. Wat dat betreft, kunnen we nog een hoop leren van Benfica en Porto. Ik houd mijn hart vast voor het komende seizoen …

  1. Litmanen

   Karsdorp voor 20 miljoen en Tete nog niet eens voor 3. En Karsdorp is middelmaat. Tete is gewoon een hele matige voetballer. Met heel veel supporters op deze app, dat dan weer wel.

    1. Litmanen

     De Nees, ik vind Tete een rechtsback waarvan er in Nederland minstens vijf te vinden zijn.
     Ik vind Karsdorp ook niks, maar ja, die is twintig miljoen waard……..

    2. De Nees

     Litmanen…sorry man ik lees niet alles hier even serieus. Maar waarom vind je Tete eigenlijk geen goeie rechtsback?

 14. Ajaxfoort

  Ik vind het toch jammer als Veltman zou gaan. Hij is weliswaar niet altijd op z’n best, maar ik heb ook erg goede momenten van hem gezien. Maar als ie gaat wens ik hem veel succes!!

 15. JohnDoe77

  Als dit zou betekenen dat Tete dan blijft; veel geluk daat Joel! Wel leuk af en toe een Veltmannetje in de premier league! πŸ˜ƒ

 16. RobbyZ

  πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸ½πŸ‘πŸΎπŸ‘πŸΏ. 🎁 inpakken en wegwezen!

 17. Indojood

  Altijd leuk, een artikel over Veltman. Meneer Pavlov heeft het er maar druk mee…

  1. De Nees

   Indo…Remco en ik zitten net aan de bier en lachen ons de ballen uit de broek! Kom langs als je tijd hebt!

 18. AFCA my World

  Nou Tete dan zou ik maar gauw bijtekenen dan kan je over 2 jaar naar grote clubs,inplaats van naar degradatiekandidaten nu ! ⚽️

 19. AB: Vauit Namibie: iedereen heel veel sterkte met mijn debiele broertje Litmanen.

  πŸ‘‹

  1. Litmanen

   Kijk AB zo ken ik je weer. Mij mogen beledigen maar ik jou niks mogen toewensen. Pas op daar , je loopt zomaar tegen een virusje op. Fijn en bedankt voor je weer zo rijk gevuld inhoudelijk commentaar.

   En wat dat virusje betreft: kan mij niet heftig genoeg zijn.

Reageren is niet mogelijk.