There are no ads, please add some


De Boer zo goed als rond met Crystal Palace

Frank de Boer vervolgt zijn loopbaan zo goed als zeker in Engeland. Het AD weet te melden dat De Boer en Crystal Palace bijna overeenstemming hebben bereikt over een driejarig contract bij de Engelse club. Als de laatste details afgerond zijn, zal De Boer aankomende week gepresenteerd worden bij Crystal Palace. De Boer (47) stapte afgelopen zomer over van Ajax naar Inter uit Milaan. Na de succesvolle jaren bij Ajax bleek dat geen gelukkige overgang. Bij de Italiaanse club werd hij al na drie maanden ontslagen. Daarna nam De Boer bewust wat rust om aankomend voetbalseizoen weer aan de slag te gaan. Bij het ambitieuze Crystal Palace gaat hij zijn carrière als trainer zeer waarschijnlijk weer oppakken.

Bron: AD


Gerelateerde posts

48 reacties

  1. HURBIE

   Een wel verdiende baan bij een hele mooie club in Engeland
   Heel veel AJAX succes gewenst Frank
   Het ga je goed man

   1. HURBIE

    nogmaals geweldig dat je daar gaat werken en helemaal dat je ons verlost van Veltman ,maar voor de rest alles wat hier speelt afblijven

 1. De seijs

  En de eerste aankoop van Frank zal (hopelijk) Veltman zijn. Frank succes daar man.

  1. Litmanen

   Ja en daarna Viergever, Sinkgraven, Schone en Younes, want die worden ook wekelijk afgebrand door hun eigen supporters…..

   1. De seijs

    Litmanen ik was hier de eerste die zij dat Veltman niet ajax waardig is/was. Ik kreeg zo’n beetje iedereen hier over mij heen hoe ik het in mijn hoofd haalde on Veltman af te vallen. Nu een seizoen later zijn de meeste het met mij eens. Ik vind veltman nog steeds niet ajax waardig. Het is zeker wel iemand die altijd posetief is. En dat waardeer ik in hem. Dat betreft is hij een echte ajacied. Ik gun die jongen het allerbeste. En ik hoop ook dat Frank de Boer hem mee neemt naar Engeland. Frank heeft altijd in hem gelooft. Viergever heb ik net als van den Hoorn des tijds altijd gezegd dat die wel ajax waardig zijn. Van Den Hoorn is vertrokken en ik denk dat ook wel goed was. Maar in Viergever heb ik altijd gelooft. En samen met Sanchez vond ik hun over het hele seizoen de beste verdedigers van ajax. Hoop ook dat Viergever blijft. Schone vind ik goed voor de competitie, Europees wat minder. Maar van mij mag hij spelen. Hij is een voorbeeld voor iedere speler. En hoop dat hij zijn wedstrijden pakt. Younes is niet verkeerd maar het afgelopen seizoen zeker niet top. Te veel wedstrijden niet ajax waardig. Bosz had hem vaker moeten wisselen, of niet op moeten stellen. Hij had ritme op moeten doen bij jong ajax. Zoals het hoort als je niet in vorm bent. Sinkgraven heeft het nooit laten zien. Een beste jongen maar in mijn ogen te licht. Iedereen die een ajax shirt draagt en speelt verdiend respect. En als hij niet goed genoeg is moet een trainer die speler wisselen. Ook dat moet een trainer optijd doen. Als hij dat niet doet dan krijgt de speler de zwarte piet toe geschoven. En daar moet een trainer voor waken. En ja dat deed Bosz dus niet. En dat heb ik Bosz altijd kwalijk genomen. Kijk dat een speler uit vorm is kan altijd maar dan moet een trainen wel ingrijpen. Nu worden sommige ajax spelers afgebrand en dat hoort niet de bedoeling te zijn. Nogmaals voor elke ajax speler heb ik respect, alleen als ze konstant slecht spelen ja dan laat ik mij hier ook horen. Maar de verantwoording ligt bij de trainer.

 2. Indojood

  Mooi dat Frank in de PL komt te werken. Hopelijk vergaat het hem net zo goed als Koeman bij Southampton, dan kan hij hogerop. Veel succes toegewenst en graag wat avontuurlijker spelen. Dat is goed voor jouw en ons imago.

  1. Litmanen

   Als hij daar wel mag investeren dan komt het wel goed. Gewoon een toptrainer.

   1. Indojood

    Blijft een hardnekkig fabeltje, dat FdB niet mocht investeren. Moisander, Sigthorsson, Vd Hoorn, Sinkgraven, Viergever, Duarte, Gudelj, Milik, Younes, Zivkovic zijn allemaal voor niets gekomen natuurlijk. Sinkgraven kostte nota bene € 7 miljoen.

    Of het een toptrainer is zal nu gaan blijken….

    1. Litmanen

     Indojood, de helft van die spelers kwamen praktisch voor niets en vielen ook niet in de hoogste salarisklasse. Bovendien hebben we het over een periode van vijf jaar en niet zoals Bosz 1 jaar.

     Appels met peten vergelijken dus.
     Onbegrijpelijk, vier schalen en nog wordt door zijn eigen supporters getwijfeld aan zijn kwaliteiten. Alleen iemand van het kaliber Michels was van dezelfde klasse.

     Door heel voetballiefhebbend Nederland wordt hij gezien als een toptrainer. Alleen de azijnzeikerds hier moeten weer negatief lopen doen.

     1. Indojood

      Jij beweert dat FdB niet mocht investeren. Feitelijk onjuist.

      Ik beperk me even tot het laatste jaar, 2015. Toen werden Sinkgraven (7), Gudelj (6), Milik (2,8) en Younes (2,5) gekocht, totaal € 18,3 miljoen. In datzelfde jaar werden Kishna en Sigthorsson beiden voor € 3 miijoen verkocht. Dus per saldo is er € 12,3 miljoen geïnvesteerd.

      Je kunt dat best praktisch voor niets noemen. Ik zie dat toch anders.

      Een toptrainer is FdB (nog) niet. Hij kan het misschien worden en ik hoop het van ganser harte.

   2. beni

    Een top trainer????? Alleen maar armoe voetbal laten zien. En kom niet met die vier schalen aan, kampioen van de armoe. Kijk naar wat hij heeft laten zien in europa, niks, helemaal niks.

    1. Litmanen

     Ongelooflijke nepsupporter. Dus niet staan juichen bij die kampioenschappen maar staan zeiken omdat het niet leuk was.
     Een Ajaxsupporter die niet blij is met vier schalen. Hie veel gekker gaat het hier nog worden?

     1. beni

      Liever niks, maar een mooie tweede seizoen helft gezien met top voetbal. Dan die vier schalen die werden gepakt met armoede voetbal en mazzel dat PSV 16 punten verspeelde. En zo was het ook met die andere drie. Mazzel schalen.

 3. Charka53

  Een mooie club in een prima competitie kan hij lekker aanvallend voetvoetbal spelen dus geen balletjes breed en tikkie terug Frank
  Veel succes daar.

 4. Jimmy1971

  Hoop dat het zijn jaar wordt daar !
  Met mooi voetbal , en een goede notering ( ook met zijn nieuwe rap plaat trouwens , 😜)
  Want het blijft een pracht Ajacied !!

 5. Brokamp

  Mooie club voor Frank, succes gewenst. Ik verwacht dat hij Tete en Riedewald mee neemt naar deze club. Niet Veltman. 2 voor Engelse begrippen absolute koopjes.

 6. -buitenkantje rechts-

  Frank is garantie voor succes.. Zwaar ondergewaardeerd en geschoffeerd door supporters die 4 x stonden te juichen na ieder kampioenschap.. Succes kerel!

  1. AFCA my World

   Zeker geen garantie voor succes,hij put de mogelijkheden van spelers uit,maar maakt ze niet beter,dat zal hem daar ook opbreken,de kampioenschappen waren kadootjes van de andere clubs die nog slechter waren, het was een topverdediger maar zeker geen toptrainer ! ⚽️

  2. Indojood

   Is dat zo? De laatste twee jaar bij Ajax en bij Inter was het nou niet bepaald een succes. En is FdB echt ondergewaardeerd? Hij kreeg een staande ovatie tijdens de rust van Ajax-psv. Zoals ik al eerder heb aangegeven was hij t/m 2012-2013 goed bezig, daarna is de klad erin gekomen. Heb jou ook wel eens je frustratie de vrije loop zien laten nadat hij voor de zoveelste keer aangaf dat het beter moet en kan. Een beetje zelfreflectie kan geen kwaad, BR. Mensen hebben nogal de neiging zaken te romantiseren nadat deze verder in het verleden komen te liggen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Als je kijkt naar de lijst van trainers bij Inter dna zie je dat vanaf 2010 (Mourinho) geen enkele trainer het seizoen heeft volgemaakt. Na FdB is Inter nu alweer aan de derde trainer bezig. Inter vind ik geen maatstaf.
    FdB moest het stokje in 2011 overnemen van Jol die er een complete anarchie van gemaakt had met een dubbele kleedkamer aan vage contractspelers. Zijn tactiek was alle ballen op Suarez.. Ajax werd in die tijd FC Suarez genoemd. Ook Cruijff ergerde zich enorm aan de speelwijze van Jol en startte mede daarom de fluwelen revolutie die Jol ook dwong ontslag te nemen. Onder Jol ondanks spelers als Suarez en Pantelic geen kampioenschap. Volgens de visie Cruijff moesten oud-spelers het voor het zeggen hebben en zodoende werd de onervaren FdB aangesteld. Hij hield het hoofd koel ondanks alle interne ruzies en wrijvingen binnen de club..
    Hij zag als taak eerst weer de organisatie die geheel verdwenen was in het veld weer op te bouwen. Dus met positiespel en balbezit. Die omslag heeft ervoor gezorgd dat Ajax wel kampioen werd. Ajax eindelijk weer eens kampioen. Wat waren we met z’n allen blij.. Tweede seizoen bouwde hij de succesvolle speelstijl met positiespel en balbezit verder uit. Wederom met succes! Het derde en vierde seizoen keerde het systeem dat hij in het begin zo succesvol had geïntroduceerd tegen hem. Balbezit en positiespel was heilig geworden en daaronder leed het frivole Ajaxspel dat we allemaal willen zien. Toch werd hij in die jaren wel kampioen. FdB zag ook wel dat het spel sprankelender en aanvallender mocht. Hij zocht het meer in opportunisme.. Gooi de bal maar eens naar voren..schiet maar eens van sfstand.. Hij was echter niet bij machte om het spel nog te veranderen. Wat ook logisch is als je een aantal jaren elke dag hebt gehamerd op hetvinslpen van een systeem. Het vijfde seizoen het dramatische slot, maar ook daar had Ajax gewoon kampioen moeten worden.
    Deze man heeft Ajax weer op de rails gezet en ons 4 kampioenschappen bezorgd. Dat verdient veel meer respect dan wat hij hier krijgt van sommige supporters.
    Bosz werd bewierookt.. Maar Bosz was geen oud-Ajaxspeler heeft geen enkele prijs gepakt en is na 1 seizoen vertrokken voor het grote geld na een paar prikkelende evaluatiegesprekken aan het einde vh seizoen.
    Bosz die ervoor heeft gezorgd dat Ajaxjeugd noodgedwongen vertrok. Bazoer en El Ghazi zijn we definitief kwijt. Bosz die van onze middenvelders marathonlopers maakte. Falende spelers week in week uit bleef opstellen.
    Was hij dan de Verlosser?
    Wat ik wil aangeven is dat ik de kritiek op FdB buitenproportioneel vind evenals de waardering voor Bosz..

 7. Iedereen heeft een mening

  Hoop dat hij het daar waar gaat maken. Zag elders al staan dat Veltman zijn eerste aankoop moet worden. Vallen alle puzzelstukjes straks zomaar in elkaar.

 8. AFCA my World

  Wat mij betreft gaat het je goed,maar toch denk ik dat hij het daar niet red ! ⚽️

 9. JohnDoe77

  Leuk voor hem! Gun hem als echte Ajaxied een succesvol vervolg aan zijn trainersloopbaan! Laten we Inter wissen, dit past vele malen beter!

 10. Dagrump

  Gefeliciteerd Frank!! Laat maar zien hoe goed je bent en hopelijk met aanvallend voetbal !! Succes maak er wat van !! Leuk voor Frank !!

 11. De Nees

  Do or die voor FdB. En hij is zeker niet ondergewaardeerd, speelwijze was gewoonweg triest en taktisch erg matig vooral europees. We vergeten wel heel snel hoeveel europese wedstrijden absoluut Ajax-onwaardig waren. Als speler was het een van mijn favorieten maar als trainer….nee. Maar ik wens hem wel het allerbeste toe, want karakter en persoonlijkheid heeft ie. Hoop dat hij mss via Koeman en Guardiola wat Cruijff-inspiratie opdoet en speeltechnisch snel stappen maakt.

  1. -buitenkantje rechts-

   Dankzij Cruijff is FdB aangesteld. Voor het overige..zie boven.

  2. De Nees

   De punten die je noemt BR heeft hij idd voor elkaar gekregen en daarvoor verdient hij alle waardering. Hij heeft idd rust gebracht bij zijn aantreden in nov 2010, behoudend spel, geen gekke dingen gedaan en de schaal gepakt 2011, da’s mooi en dat had Ajax EVEN nodig na een lange tijd zonder schaal en een roerige periode. Maar moet je ook niet verder met de ontwikkeling van je elftal? Dus in speelwijze, druk zetten, diepte in het spel, attractief voetbal spelen, oog voor juiste aankopen, zorgen voor een mix met GOEIE ervaren spelers. Mijn mening is dat het daarin echt ontbroken heeft bij FdB. Iedereen vloekte en schold over het spel, maar na een kampioenschap waren ze weer gekke henkie en vergaten waarover ze zo erg hadden zitten kankeren. We zaten echt te wachten op de ontwikkeling naar beter spel met de nodige versterkingen. De meesten waren niet gek en begrepen echt wel dat dat zijn tijd nodig had, maar wees eerlijk, die contouren zag je echt niet ontwikkelen in het elftal. Seizoen 2011-12 begon en je zag het behoudende spel vaste vorm aannemen, breed en terug om zogenaamd te domineren. Ook europees hield je iedere keer je hart vast voor een afstraffing.

  3. De Nees

   Ik begon toen al in 2011 mijn bedenkingen te krijgen over FdB, ik zag nml geen ontwikkeling naar ons oude gewaardeerde ajax spel. Zomer 2012 denk je nu komt ie met versterkingen, maar nee, weer niks gekocht wat echt iets toevoegde en het seizoen begonnen we weer met dat anti-voetbal met dezelfde zwaktes als het jaar daarvoor, nog maar te zwijgen europees waarvan je gewoonweg het schaamrood op de kaken kreeg. Dit verhaal is precies hetzelfde voor ook de jaren 2013-2016. Fdb is gewoon een behoudende trainer, bouwt te vele zekerheidjes in, praat wel over aanvallen en druk zetten, maar we zijn toch niet blind, op het veld zie je vooral tikkies breed, terug en heel weinig diepte. Vooral dat gebrek aan diepte, amper acties om tegenstander te verrassen kon ik me zo aan ergeren. En in eredivisie kwam hij er telkens mee weg vanwege de slappe tegenstand, DAAROM werd het niet afgestraft en stonden we in mei welgeteld 4 keer met de schaal, en niet vanwege zijn grote trainerscapaciteiten, daar geloof ik niks van. Europees kwamen al zijn zwaktes naar boven en kreeg je een ajax te zien, werkelijk om te huilen. Maar goed hij kan nog veel leren, hij heeft toch ook een aantal juiste eigenschappen, alleen nog speelwijze en gevoel voor aankopen verbeteren, dan ja wie weet komt hij op het niveau Koeman terecht. Ik hoop het voor hem.

   1. Litmanen

    Overmars gaf toe dat De Boer niks MOCHT kopen.
    Laatst bij een interview zei De Boer ” niks ten nadele van Bosz, maar als je ziet hoeveel budget hij bij het begin kreeg om te halen, dan had ik ook leuker voetbal kunnen laten zien”

    De altijd fatsoenlijke De Boer geeft daarin precies aan wat het verschil was.

    1. AB: Vauit Namibie: iedereen heel veel sterkte met mijn debiele broertje Litmanen.

     👋

    2. De Nees

     AB je nieuwe titel kwam op tijd langs, thanks. Want het licht in mijn hoofd ging ff uit over dat Overmans verbod.

Reageren is niet mogelijk.