There are no ads, please add some


Veltman: ‘Discussie is prima als ik maar speel’

1204ajax-groningen_veltman

Joël Veltman staat wekelijks in de basis bij Ajax en de van origine centrale verdediger staat veelal op de positie van rechtsback. Dat er redelijk wat kritiek is snapt Veltman heel goed daar Ajax met Kenny Tete een waardige rechtsback in huis heeft. Toch laat Veltman zich niet uit het veld slaan, zo laat hij weten tegenover Ajaxlife.

‘Er is best veel kritiek op mij, dat klopt. Ik heb niet echt een ding waarin ik uitblink. Ik sta mijn mannetje, probeer zoveel mogelijk vooruit te voetballen. Ik zet het neer voor me, daardoor komen we minder in de problemen. We hielden tegen FC Groningen weer de nul. Ik heb alleen geen goeie tackle en ren ook niet telkens langs de zijlijn. Ik heb geen specifiek ding, ik ben meer een allroundertje. Natuurlijk snap ik dat men roept om Kenny want hij doet het goed en traint ook goed. Maar Kenny was goed tegen Panathinaikos en dan wordt zo’n discussie gevoed. Ik vind discussie prima, als ik maar speel. Ik sta momenteel naast Sanchez en die help ik wekelijks. Niet voor niks speelt hij heel goed de laatste weken, het hele seizoen eigenlijk wel. Daar heb ik ook mijn aandeel in’.

Bron: Ajaxlife

Gerelateerde posts

77 reacties

    1. HURBIE

     Fijn dat je weet wat je tekortkomingen zijn
     Je zegt het nu zelf en wij al langer
     Daarom willen wij TÊTE
     SNAP JE

     1. Litmanen

      Je schreeuwt het bijna. Maar hij heeft gelijk. Zoals vdHoorn steeds geholpen werd door Veltman, zo doet hij dat nu ook met Sanchez, zeker bij standaardsituaties.
      Ik vind het tactisch slim om drie allround verdedigers achterin te hebben.
      Verder is Tete gewoon niet iemand die vooruit wil voetballen.

     2. vak411

      Juist Litmanen.. helemaal
      Mee eens. Veldman is voetballend veel beter. Ik begrijp dat mensen tete qua tackles enzo willen zien maar ik krijg niet het idee dat veldman erg objectief beoordeeld wordt. Terwijl ik hem steeds beter vind. Tegen groningen zelfs een van de beteren.

     3. Widi

      Zeker toen Tete uit vorm was, was ik het er mee eens om Veltman op te stellen, onder meer omdat hij voetballend beter zou zijn. Maar na de afgelopen maanden vraag ik mij af of hij voetballend wel beter is. Ik zie geen voorzetten van Veltman. Ik zie hem net zo vaak paniek veroorzaken als rust brengen. Daarom zou ik graag Tete zien spelen

     4. Litmanen

      Waar is dan de paniek? Je kunt elke actie onder een vergrootglas leggen, maar zoals ik al eerder zei, vooruit voetballend ben je risico’s aan het nemen. Onder De Boer was het opdracht om achterin de bal vijftien keer rond te spelen voordat een middenvelder aangespeeld werd.
      Onder Bosz moeten ze vooruit spelen, dan maar iets meer risico.
      Veltman vult dat nu prima in.

      Er wordt nu gedaan alsof Tete tegen de Grieken een wereldpartij speelde, maar hij had geen tegenstander. In Jong heeft hij een aantal draken van wedstrijden gespeeld, maar of niemand kijkt daar naar, of men wil dat niet zien.

     5. Widi

      Litmanen, ik gaf al aan dat ik objectief ben. Ik noem het paniek. Anderen noemen het “een Veltmannetje”. Ik vind dat Veltman het gewoon niet zo goed doet. En in alle objectiviteit zie ik nu liever Tete. Daar heb ik geen vergrootglas voor nodig. En ik hoef ook niemand te overtuigen. Ik vind het gewoon. En jij vindt wat anders.

     6. Litmanen

      Widi, iedereen zijn eigen mening, maar waarom heeft niemand het over de dramatische wedstrijden van Tete in Jong? Veltman scoort elke week een ruime voldoende en het enige wat ik hier lees is over de waardeloze Veltman die elke week drie keer vreselijk in de fout gaat.
      Vorig jaar bleef vdHoorn op de been door Veltman. Daar hoor je dan niemand over. Sanchez zegt zelf dat hij veel leert van Veltman, wat er dan raar aan als Veltman dat zelf ook bevestigt?

      Iedereen mag zijn voorkeur hebben, ik zie zelf liever Riedewald dan Viergever, maar ja, Viergever maakt geen fouten, dus blijft staan. En dan ben ik ook supporter van Viergever, want hij speelt voor Ajax.
      Is dat nou zo raar?
      Als Tete straks de voorkeur krijgt op rechts en hij doet het goed, dan is hij mijn man. Maar iedereen is vergeten waarom hij vorig seizoen gepasseerd is.

     7. Amsterdamse Hagenees

      Hij helpt hem waarschijnlijk met zijn Nederlands maar qua spel steekt hij toch echt met kop en schouders boven Veltman uit. Daar hoef je niet voor naar Specsavers, Pearl of Hans. Ik heb Veltman tijdens de wedstrijd zelden of nooit Sanchez sturnd zien coachen. Wat ik wel zie is dat Sanchez zich af en toe de tandjes moet lopen omdat Veltman een mislukte sliding heeft en de tegenstander vrije doorgang heeft. Veltman is gewoon een middelmatige verdediger die zijn waarde heft voor de selectie maar in principe niet voor de basis. Het is raar om te stellen dat iedereen die in de basis staat jouw man is. Dan men je een persoon zonedr eigen mening, een schaapje. Volgens mij ben je dat niet echt Litmanen.

     8. Litmanen

      Dus AH, jij zou balen als Veltman tegen PSV de winnende maakt?
      Tja, dan ga ik toch aan je verstand twijfelen…. Ach, eigenlijk twijfel ik niet bij jou, jij met je vijf nicknames.

      Ik vind dat iedereen zijn voorkeur mag hebben, maar blijkbaar geldt dat niet voor de fans van Veltman.
      Hetzelfde geldt voor Zivco. Ik vind dat een geweldig talent wat hij nu elke week laat zien bij Utrecht. Mag niet hier, want dan heb je geen verstand van voetbal.

      Helaas, ik blijf mijn mening geven.

     9. Amsterdamse Hagenees

      Noem die 5 nicknames ff, hebben we dat ook gehad en weet ik ook weer meer. Waar staat trouwens dat ik zou balen wanneer Veltman zou scoren? Een hoop onzin weer in een stukje tekst.

     10. Widi

      Litmanen, ik zou nog juichen als jij de winnende maakt tegen PSV. Wat zeg ik, ik zou nog juichen als Gudelj die maakte.

     11. Widi

      Maar nu niet meer. En daarom zou een aantal van ons hem graag weer in de basis zien als rb.

     12. dickst14

      Gelijk na de winterstop Ajax- Vitesse. Geheugenstoornis of verdraai je gewoon graag de feiten.

     13. dickst14

      Ik heb daarstraks al op Litmanen gereageerd. Wanneer was Tete uit vorm dan. Afgelopen jaar na de winterstop zwaar geblesseerd geraakt tegen Vitesse en in het nieuwe seizoen heeft Bosz voor Veltman gekozen, wat ik trouwens betreur.

     14. Litmanen

      Toen Tete terugkwam was hij totaal uit vorm. De wedstrijden in Jong bebestigde dat. Jezus, je kan dit toch allemaal teruglezen?
      Iedereen heeft er verstand van. Vorige week meldde ik dat Cerny zou soelen voor Traore, maar nee hoor alle grote bekken hier wisten het zeker, El Ghazi zou spelen……

      En dat was alleen maar logisch nadenken, want Bosz koos eerder al voor Cerny ipv Ghazi.

     15. dickst14

      Wie verwoordt je nou Bosz of jezelf? Of ben jij de enige die Bosz doorheeft? Dat je huisarts je nog nooit doorverwezen heeft. Het gaat inderdaad heel slecht met de zorg in Nederland.

     16. Amsterdamse Hagenees

      Er was en voorkeur voor El Ghazi bij een aantal. Jezus, je kan dit toch wel teruglezen. Iedreen heeft er verstand van behalve …….. Litmanen, die is als een kind zo blij met zijn Veltman en zijn ene goede voorspelling. Jij hebt weer plezier vanavond. Heb je ook een Veltman condoompje? Zet Veltman je toch voor lul hoor.

     17. Litmanen

      AH lees even terug vorige week!!!!! Al die grootbekken die nu over mij heenvalken wisten zeker dat Ghazi zou spelen.
      Toen ik reageerde dat Cerny waarschijnlijk eerste keus was reageerde niemand.

      Jezelf overschreeuwen hier en met een clubje van een man of vijf jezelf en de anderen steeds herhalen geeft je nog geen gelijk.
      De discussie ocer Veltman stop ik, net al over Sinkgraven.
      Beiden uitstekende keuzes van Bosz, zoals hij na een moeilijk begin steeds de juiste keuzes lijkt te maken.
      Of is dat ranglijst journalistiek?
      Ajax speelt heerlijk voetbal, ga gvd eens genieten ipv steeds opnieuw spelers die deel uitmaken van dat team afbranden.
      Wat zijn jullie voor supporters, pas tevreden als de CL binnen is? Keep dreaming.

   1. dickst14

    van Rhijn was het idool van Litmanen en na zijn eerste goede jaar verschrikkelijk slecht. Citaat van Rhijn, dit jaar heb ik gewoon heel slecht gespeeld, maar aankomend seizoen neem ik revanche. Goed die revanche kwam er niet en wederom speelde hij zeer slecht waarop Tete hem passeerde.

  1. Charka53

   Wel erg veel praatjes , maar ja zolang Bosz voor hem kiest zal hij volgens hem het goed doen op die plek maar als echte verdediger heb ik een beter gevoel bij Tete.

 1. KBouter

  Hoor hem zeggen….ik help Sanches wekelijks…wat een overschatting komt er uit die gozer, iemand die al zo lang in Ajax1 staat, zal eigenlijk een status moeten hebben als vast lid van Oranje. Daar komt hij domweg te kort voor en is die knakker van Feyenoorder hem ook allang voorbij gestreefd. Tete is simpelweg de betere verdediger en kan uitgroeien tot een vaste waarde voor Oranje. Iers wat Veltman Never nóóit gaat bereiken.

  …..ik help Sanches…!!!

 2. Geroldkohlen

  Sanchez verdedigt beter dan dat hij ooit heeft gedaan! en zowiezo is tete veel beter. enige reden wat ik me kan bedenken waarom veltman speelt is ,omdat ze hem willen verkopen aan het einde van het seizoen en zo in de kijker kan spelen.

  1. Reservewissel

   Helemaal mee eens. Ik vind dat alleen niet eerlijk naar zowel Tete als de supporters toe als de reden om Veltman op te stellen commercieel is. De beste moet gewoon spelen en dan vangen we maar iets minder voor Veltman. Rijk zullen we toch niet worden van die gast.

 3. Indojood

  Veltman bedoelt dat Sanchez heeft moeten ingrijpen op een paar Veltmannetjes. Hiermee helpt hij Sanchez nog meer verdedigende acties te maken.

  1. Remco425

   Hij helpt Sanchez uit te kúnnen blinken inderdaad. Zo kan je het ook intepreteren haha

 4. Frip

  Eruit met deze jongen en dan gewoon tete een paar wedstrijden laten spelen en fan kijjen wie er het beste op deze posite is ik vind veltman weer beter als viergever

   1. 11Younes11

    Ja, gewoon Viergever er eens uit halen. Tete en Sinkie op de backs, Sanchez (op de man) en Veltman (vrije rol) centraal

 5. Amsterdamse Hagenees

  Ik heb niet het hele artikel gelezen en hem zelf uiteraard ook niet gehoord maar als hij echt, zonder glimlach maar serieus, heeft gezegd “als ik maar speel” dan rest Bosz maar één actie: banken. Geen enkele speler bepaald zelf of hij wel of niet speelt.

  Verder uiteraard uitermate lachwekkend om te zeggen dat hij Sanchez helpt. Die Colombiaan loopt zich te pletter achterin vanwege de gaatjes die Veltman laat vallen en spelers die hij laat lopen. Hij is wel eerlijk, hij blinkt inderdaad nergens in uit en Tete doet dat dus wel. Hij geeft Bosz dus eigenlijk zelf argumenten genoeg om het te wisselen.

  Maar ja, Litmanen heeft natuurlijk wel het laatste woord in deze zaak,

 6. Iamsterdam2015

  Tja, hij heeft wel een punt. Zo dramatisch speekt hij nou ook weer niet. Als we daar vanuit gaan kunnen youness klaassen traore en sinkgraven ook gaan zitten.

 7. Jimmy1971

  Zou hij zichzelf niet afvragen wat voetballers die nergens echt in uitblinken , bij Ajax te zoeken hebben ..

 8. -buitenkantje rechts-

  Veltman vond ik goed spelen centraal achterin. Dat zou dus kunnen naast Sanchez.. ware het niet dat Viergever het daar nu gewoon goed doet. Hij blinkt nergens in uit.. wel eerlijk! 👍😜
  Vervolgens somt hij al zijn tekortkomingen op en zegt als klap op de vuurpijl dat hij een aandeel heeft in het goede spel van Sanchez😄.. Wie zet deze man even met zijn pootjes op de grond?

   1. Litmanen

    Je doet je naam eer aan. Je ziet het beste Ajax sinds jaren en jij wilt je geld terug.

    Zo zielig.
    Niet meer juichen hoor bij weer een doelpunt waar het hele team bij betrokken was. En zeker niet als Veltman via weer zo’n prachtige crosspass rechtstreeks betrokken is.
    Weet je wat? Ga lekker naar 010 kijken, daar lopen acht Tete’s rond….

    1. Widi

     Hoeveel van die crosspasses heeft hij gegeven dit seizoen? En hoeveel doelpunten kwamen er uit voort? Ik lees steeds wat Veltman goed kan. Maar ik zie het hem niet of nauwelijks doen.

    2. Indojood

     Je domheid blijft me verbazen, Litmanen. Denk je dat ik werkelijk miijn geld terug wil of zit ik misschien te refereren aan een bepaald iemand die de helft van zijn geld terugwilde omdat er veel Jong Ajax spelers werden opgesteld tegen Panathinaikos. M.a.w. ik zit hier jouw eigen uitspraak aan jou uit te leggen omdat je deze niet begrijpt of op zijn minst herkent.

     Echt een hopeloos geval ben jij…😂😂😂😂

     1. Litmanen

      Ik had en heb gelijk dat als ik naar Jong Ajax ga geen 35 euro hoef te betalen…….
      Dus ook niet als de tegenstander toevallig bestaat uit elf griekse krukken.
      Maar ik ben blij dat jij zo intelligent bent dat je een betere trainer denkt te zijn dan Bosz, de man die Ajax weer doet spetteren.
      Want Indojood heeft meer verstand van wie er opgesteld moet worden dan de trainer van Ajax.

      Wie is er hier arrogant?
      Wie is er hier echt heel dom?

      Juist ons aller Indioot…..

     2. Indojood

      Jij nam de reactie over Veltman en 50 % restitutie serieus terwijl een klein kind nog wel begrijpt dat ik naar jou refereer. Komisch dat je feitelijk in je eigen opmerking trapt en ongelooflijk dat ik dit moet uitleggen. Dus wie is er hier echt heel dom? Juist ja. 🤓🤓🤓🤓

     3. Amsterdamse Hagenees

      Ik wist niet dat jong Ajax zich had geplaatst voor de EL. Dat is nieuws voor mij. Aan het begin van het seizoen worden namen doorgegeven van spelers die in het eerste in de EL mogen uitkomen. Volgens mij stuk of 30 maar weet het aantal ff niet precies. Als zijn het er 23 dan zijn dat er nog meer dan de basiself met een paar reserves. Dus beste Litmanen, al deze spelers behoren tijdens het spelletje in de EL tot Ajax 1. Dus beste Litmanen moet je daar gewoon € 35,00 voor betalen. Wie is hier nu arrogant en wie is er nu echt heel erd dom? Juist de Seijs, oh sorry (macht der gewoon) ons kindeke Litmanen. Doei doei.

     4. Widi

      Ik lees al de hele dag over half geld. We spelen uit. En ik zou nog niet gratis naar Luik gaan.

 9. Slingertje.

  Veel praatjes voor iemand die al jarenlang dezelfde stomme fouten blijft maken.
  Sanchez leert van hem alleen maar hoe het niet moet want die jongen is stukken beter dan Veltman.

 10. Indojood

  Het duurt te lang, vooruit dan maar: “Veltman is de beste rechtsback van Nederland, hij kan zo mee bij Barcelona. Jullie moeten allemaal langs Hans Anders. Wat een azijnzeikerds, pffff, hrmpfff, spuug, stotter, snot, werkster krijgt klappen, etc.”

  1. dickst14

   Ja ik doe met je mee indojood. Veltman is met afstand de best Ajaccied sinds van Rhijn. En Litmanen is op deze site uniek met zijn voetbalverstand. Ik ben alleen blij dat de echte Litmanen de onzin niet leest die in zijn naam gepubliceerd wordt.

   1. Indojood

    Hoe is het met je? Tijd geleden. Je leest wel mee met al die onzin hier, neem ik aan? 😆

 11. JohnDoe77

  Hahahahahaha! Hij heeft een aandeel in Sanchez zijn goede spel? Spreekt hij vloeiend Spaans of is hij familie van Louis?

 12. Ajax1958

  ‘Er is best veel kritiek op mij, dat klopt. Ik heb niet echt een ding waarin ik uitblink. Ik sta mijn mannetje, probeer zoveel mogelijk vooruit te voetballen. Ik zet het neer voor me, daardoor komen we minder in de problemen. Dat laatste klopt niet helemaal, maar valt niet zo op. Ik dek regelmatig aan de verkeerde kant, laat me vaak verrassen en/of aan de kant zetten door mijn tegenstander. Ondanks dat ik al een aantal jaren in het 1e speel, kan ik nog steeds geen leiding geven aan de defensie.”

Reageren is niet mogelijk.