Ajax loot FK Rostov als laatste horde op weg naar Champions League

0805rostov-ajax_logos

Ajax heeft FK Rostov geloot in de play-offs van de Champions League. Als Ajax de Russen over twee duels weet te verslaan dan is de groepsfase van het miljoenenbal een feit. Bij een uitschakeling wacht de poulefase van de Europa League. Ajax had een geplaatste status en ontliep in de loting daarom de grote namen: Manchester City, FC Porto, Villarreal en Borussia Mönchengladbach.

De volledige loting voor de play-offs:
Steaua Boekarest (Roe) – Manchester City (Eng)
FC Porto (Por) – AS Roma (Ita)
Ajax (Ned) – FK Rostov (Rus)
Young Boys (Zwi) – Borussia Mönchengladbach (Dui)
Villarreal (Spa) – AS Monaco (Fra)

De wedstrijden worden gespeeld op 16/17 en 23/24 augustus.

Related posts

81 Comments

    1. De seijs

      Zeker woody79 een hele mooie loting. Hier zijn kansen voor ajax . Maar dan moet het wel zeker beter dan de laatste wedstrijd tegen PAOK

      1. De Ajacied

        Ga ervan uit dat Ajax ze verslaat maar het zijn geen kleine jongens hoor die russen
        Winnen in Brussel met
        2-0 das toch niet nix hoor
        Ga ervoor gasten
        ❌❌❌

      2. Niels1983

        De seijs valt me wel op dat je altijd reageert op de bovenste reactie ? zeg gewoon iets goed dan like we het echt wel

    1. HURBIE

      Als dat zo is ,dan is AJAX gewaarschuwd met deze tegenstander
      Moeten de scouting maar het Russische
      Kapotje Plof maar ff een paar keer goed gaan bestuderen
      Wij denken meteen ó nooit van gehoord dus dat word appeltje eitje

      1. Litmanen

        Eens. Onbekend is gevaarlijk. Lijkt me dat de tc wel videobeelden heeft.
        Maar we komen nu geen eitjes meer tegen.

      2. Charka53

        HURBIE volgens mij is elke tegenstander zwaar voor dit Ajax dus laten we maar niet te hard van stapel lopen.

          1. BobbyHaarms

            We mogen over geen enkele tegenstander makkelijk denken, groot of klein hebben we al jaren zeer veel moeite mee en leggen het Europees juist vaak tegen iedereen af. De vorm van de dag wordt bepalend of we wel of niet de CL gaan halen, zo liggen de kaarten nou eenmaal.

          2. Remco425

            Inderdaad Bobby. En vergeet niet dat zij ook blij zijn met Ajax. Zij hadden ook Porto, ManCity, Villareal etc kunnen loten. En 2e in Rusland is erg knap, die competitie is gewoon een stuk beter dan de Nederlandse.

          3. BobbyHaarms

            Daarom zal Ajax ook in absolute topvorm moeten verkeren Remco. Zijn ze net zo slap als vd week dan kan het zomaar 3 of 4-0 voor die gasten worden. Een hoop mensen denken hier allemaal nog veel te gemakkelijk over maar Ajax is allang Ajax niet meer.

      3. PvL020

        Ik denk dat we zeker wel dat we dit goed gaan scouten, daar hebben we de mesnen wel voor

  1. Teuntje

    Ken ze niet, maar hen niet het idee dat dit een slechte loting is.
    Alhoewel…als we zo spelen als tegen PAOK wordt het toch weer billen knijpen

  2. RonJ64

    Niet onderschatten, wonnen met 0-2 bij Anderlecht, dus wordt Focus,Focus en niet dat ruksysteem van Bosz. Dan komt t goed ? ?⚪️. # WZAWZDB

    1. Indojood

      Rusland wordt geregeerd door gangsters en ultranationalistische extremisten. Het communisme is ingeruild voor fascisme. Savage nation.

  3. Rinus

    For sure goede loting, maar lees net iets te vaak hier dat het moet kunnen, niet onderschatten etc.etc. Nr. 2 van Rusland die Anderlecht er uit knallen, Ik heb nieuws:
    Wij zijn de underdog!

    1. Indojood

      Dat hoor je toch altijd, die clichés. Waken voor onderschatting, etc. Ik zeg, de bal is rond, het is 11 tegen 11, er kan van alles gebeuren want het blijft voetbal.

  4. Gianni

    Moeten we eerst een spits erbij halen en hopen dat sanchez achterin kan spelen voor een beetje meer strijd

  5. beni

    Vergeet het maar, heel ander kaliber dan die Grieken dit Ajax stelt niks voor het was de laatste 4 jaar niks en nu weer niet. Meer dan de helft kan je overboord kiepen en dat is misschien het beste en gewoon opnieuw beginnen. Maar ze willen hun knip niet trekken dus vergeet het maar.

  6. -buitenkantje rechts-

    Geen ongunstige loting lijkt me.. Gewoon weer 2 wedstrijden overleven.. Meestal vervelende ploegen met vervelende stadions en vervelend publiek.. Wordt gewoon vervelend..

  7. Niels1983

    Eindelijk een keer een loting die niet tegenvalt maar ze moeten het wel nog even waarmaken kom op boys

    1. beni

      Heb je die Grieken zien spelen was helemaal om te huilen denk je nu echt dat die Russen nog slechter zijn. Hou op, ga er maar vanuit dat het over is of we moeten weer mazzel hebben.

  8. KBouter

    Iedereen lijkt tevreden met deze loting. Weten ze ook dat Ajax al 4 x tegen een Russische ploeg heeft geloot en nog nóóit gewonnen heeft?

    1. -buitenkantje rechts-

      Alle 4 wedstrijden tegen Spartak Moskou.. Tijd om de statistieken wat recht te trekken..

      1. Indojood

        Die van 1998 was ik bij. We werden aardig weggecounterd. Toch is dat type voetbal wel verdwenen daar. Rusland was een van de zwaksten op een toch al zwak EK. Ook daar wordt het niveau door de vele buitenlanders omhoog getild.

  9. -buitenkantje rechts-

    Rostov minst gepasseerde defensie in Rusland.. Slechts 20 tegendoelpunten in 30 wedstrijden.. We kunnen dus wel een badass gebruiken voorin..

  10. Amoebe

    Wat positief mensen…..misschien zijn ze in rusland ook wel erg content met de loting ?

  11. JohnDoe77

    We hadden het duidelijk slechter kunnen treffen! Nadeel; dit is typisch zo’n naam waar we door uitgeschakeld kunnen worden door onderschatting…

  12. Indojood

    Ik had een voorkeur voor Young Boys. Basel is daar al jaren heer en meester, de nr. 2 staat daar een straatlengte achter, al weet ik niet hoe goed ze werkelijk zijn. Wat maakt het ook uit. Ze moeten het maar laten zien en wij moeten ze massaal steunen. Nu eerst Sparta uit.

  13. Niels1983

    Nu deze tegenstander bekend is zou balotelli een vent moeten zijn en tekenen en uitspreken ik schiet ajax naar de cl

  14. Niels1983

    Young boys heeft shaktar uitgeschakel is geen verkeerde prestratie shaktar doet het altijd goed in de cl met al die brazilianen

  15. Germain

    Fysiek en conditioneel ijzersterke ploeg. We moeten het winnen met intellect en techniek, dus kom op jongens laat zien hoe goed we kunnen voetballen. Kop op borst vooruit en keihard werken.

  16. Vakje129

    Niet te voorbarig is een lastige tegenstander. De spitsen van deze club hoef je niet zulke kansen tegen zoals tegen PAOK

  17. Iamsterdam2015

    Gelukkig weten wij wel dat dit ook een zware hindernis kan worden… Tenmisnte de meeste hier. Deze tegendtander is beter dan PAOK en we weten dat die tegenstander ons bijna de kop heeft gekost. Ik moet het nog maar zien en ZEKER in deze vorm!!!!

  18. BobbyHaarms

    Ik hou rekening met de EL. Ajax moet 2x in absolute bloedvorm zijn om de CL te halen. Klinkt misschien lachwekkend wat ik zeg, maar zo zijn de feiten als je ons Europese gepruts van de laatste jaren ziet. Elke tegenstander maakt het ons vandaag de dag gewoon heel moeilijk.

      1. BobbyHaarms

        Klopt Rinus, helemaal mee eens! Het is toch eigenlijk om je rot te schamen want…wij zijn Ajax!!! Tsja…

  19. Iceman

    Ja daar heb je een punt BobbyHaarms maar men Roept bij Ajax altijd hard op wij gaan europesche overwinteren en zo van wij hebben geleerd van onze fouten en wij zijn nu wat wolwassener dan vorige seizoen maar toch gaan we de boot in en meestal tegen tegenstanders die een laagvlieger is in eigenland. Maar goed zo kan wel even door gaan maar wij gaan het zien.

    1. BobbyHaarms

      Als ze er idd nog eens wat van zouden leren dan kan ik er nog vrede mee hebben Iceman. Maar zowel Europees als in de competitie bewijzen ze keer op keer het tegenovergestelde aan ons en dit komt ook mede doordat de kwaliteit van je elftal jaarlijks minder en minder wordt. Je zal waar nodig zeer gericht moeten inkopen en je talenten inpassen op de posities achter je vaste basisspelers. Hoop gewoon dat ze ons dit seizoen onder Bosz eindelijk positief gaan verrassen.

Comments are closed.