Nieuwe grasmat Arena bevat tien procent kunstgras

arena_gras

De Amsterdam Arena krijgt vandaag een nieuwe grasmat en dat is dit keer een andere mat dan de voorgangers. Ajaxlife weet te melden dat de nieuwe mat uit tien procent kunstgras zal bestaan. Voor de stabiliteit en dichtheid zijn er kunstgrassprieten aan toegevoegd. In diverse Europese stadions, waaronder Estadio Santiago Bernabéu  ligt al eenzelfde soort grasmat die een langere houdbaarheid moet garanderen. De grasmat in de Arena was aan vervanging toe nadat er de afgelopen weken diverse evenementen hebben plaatsgevonden in het stadion. Aanstaande dinsdag zal Ajax de mat bespelen als het uitkomt in de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki.

Bron: Ajaxlife

Related posts

41 Comments

    1. BobbyHaarms

      Als dit maar niet het begin vh einde is. Voetbal hoort gespeeld te worden op echt gras!

      1. Ajax nr 1

        Dit Is inderdaad de realiteit BH zal niet lang meer duren voordat het allemaal kunstgras Is. Vooral als het geld blijft kosten want in geld uitgeven hebben de bobo’s een hekel aan.

        1. BobbyHaarms

          Ja en geld blijft het zeker kosten Ajax nr 1 want er gaan elk jaar weer tig nieuwe velden in dat stadion dus ja…je snapt nog steeds niet dat de knappe koppen hier niet over nagedacht hebben midden jaren 90..

  1. heleen92

    Vitesse heeft toch ook zoiets? Laten we hopen op een goede grasmat dinsdag!

        1. 11Younes11

          1. Lees het dan niet.
          2. Reageer dan ook niet.
          3. Het is wel degelijk belangrijk, want de mat waarop je speelt heeft invloed op het voetbal.

          1. Indojood

            Vind wel dat Litmanen moet blijven reageren. Hij signaleert en diagnosticeert geheugenverlies en aandoeningen aan de ogen op afstand via het internet. Kunnen we ons voordeel mee doen, 11younes11. ?

  2. Geroldkohlen

    eigenlijk van de zotte dat een club als ons aller Ajax, niet eens een goede grasmat kunnen leggen! we horen toch gewoon op gras te spelen!

    1. -buitenkantje rechts-

      Komt omdat wij een evenementenhal hebben en geen stadion Gerold..

  3. Dincowboy

    Ajax altijd voorstander geweest van echt gras toch ??? En daar komr zo snel een eind aan denk ik dan

  4. Indojood

    Niet de schuld van Ajax maar van de architecten van dit vreselijke stadion. Weet nog goed, de directeur toen die vertelde dat het veld zou worden gemonitord vanuit een weerbureau zodat ze meteen de juiste behandeling konden adviseren om zodoende de kwaliteit van het gras te waarborgen. Overigens is een mengeling van kunstgras en echt gras redelijk gangbaar als echt gras en deze verhouding is prima. Veld in Madrid ziet er altijd strak uit.

  5. Wembley71

    Godverdomme houdt nu nooit op hier, eerst verkwansel je het logo, daarna pleur je het shirt in de uitverkoop met die kutstrepen en loop je in half Arsenal shirt en nu deze kutkul weer! Probeer dit eens bij Man. United of bij een andere Engelse club dan kraait de rebellie! Hou toch een keer op om spastisch te proberen aan te klampen aan de Europeese top! Zijn we niet, nooit geweest overigens, en zullen we ook nooit zijn. De successen die we hebben gehaald waren met een status als een veredelde amateurclub en vooral met een prachtig shirt en met, of zonder, een echt smoelwerk erop!!!!

    1. Indojood

      Begrijp je helemaal maar Engeland is het slechtste voorbeeld. Speelballen van oliesjeiks, Russische en Aziatische cronies en de supporter koopt slaafs elke jaar een nieuwe shirt van over de £ 100. De rebellie komt van een gropeje FC United of Manchester supporters maar dat mag geen naam van rebellie hebben. Voor echte supportersmacht moet je naar Boca Juniors en River Plate maar dat is weer het andere uiterste.

      1. Velibor

        Zon macht wil je niet hebben hier want die lui die zijn hardstikke gestoord!

        1. Indojood

          Weet ik wel maar het is fascinerend. De leiders van Boca Juniors barra brava, Rafa di Zeo en Mauro Martin zijn in een vete verwikkeld zoals je alleen op Sicilië ziet. En hun aankomst bij River Plate voor de uitwedstrijd wordt gewoon live op TV uitgezonden!

  6. -buitenkantje rechts-

    Het Ajaxspel is gebaat bij een goede grasmat.. Is toch beschamend dat bij het aantrekken van een sprintje de plaggen om je oren vliegen.. Als hierdoor de kwaliteit van de grasmat verbeterd vind ik het prima?

    1. In memory of J.C.

      Je moet ook de bal het werk laten doen, je moet niet gaan rennen. Gekkie 🙂

  7. Michielafca

    Vind het belachelijk dat een club van ons formaat geen fatsoenlijk veld kan neerleggen.

  8. Mijn Club

    Ik vind het nog veel erger dat Ajax niet in staat is goede spelers binnen te halen. Ons niveau, da’s pas triest. Neem eens een voorbeeld aan due gasten in E’hoven !!

    1. -buitenkantje rechts-

      Laten we eerst de start vd competitie en voorronde CL wedstrijden afwachten voordat we met de ? omhoog naar PSV gaan wijzen..

      1. In memory of J.C.

        Tering nog goed gespeld ook 🙂 Ik dacht toch echt commiteren haha

  9. paulvos

    Afwachten maar, we gaan het allemaal meemaken, met of zonder kunstgras (10%) , met of zonder nieuwe kannonen, met of zonder CL, met of zonder EL, met of zonder strijden voor kampioenschap. het is vooralsnog onduidelijk,maar hopen wel dat het met mooi aanvallend voetbal gebeurd.

  10. AJAX 2001

    In 2009 kregen onze grasmeesters nog een prijs voor beste grasmat, en waarom kunnen ze het nu niet meer?
    Moeten ze hier nou sirrieus ku(nst)gras voor gebruiken

      1. BobbyHaarms

        Niet alleen het gras, in De Meer was alles top. Misschien niet zo professioneel als tegenwoordig maar het had magie. En dat heeft de Arena nooit gehad, hooguit met Ajax-Twente de kampioenswedstrijd van enkele jaren terug.

Comments are closed.