September eerste plaatsing staanplaatsen en uitbreiding Zuid 1 onder andere met stuk demping gracht

amsterdam_arena

Op zuid eerste ring (F-Side) zullen lopende dit seizoen enkele veranderingen plaatsvinden waarbij onder andere een groot deel van VAK 410 de verhuizing naar de eerste ring zuid zal maken. Allereerst komen er 97 extra plekken – aan de bovenkant van het vak – die in augustus klaar moeten zijn. Daarnaast zal een groot middengedeelte van vak 127 omgebouwd worden tot staantribune waarbij een speciale constructie zal worden geplaatst met nieuwe stoelen, zo weet Ajaxlife te melden. In september zullen er ongeveer tweehonderd stoelen in de safe standing-constructie geplaatst worden waarna men hoopt aan het eind van de winterstop het betreffende vak te hebben voorzien van de gehele constructie. 

Tevens laat Ajax weten dat er goed overleg is geweest om iedereen van VAK 410 de kans te geven om op Zuid te komen staan. Momenteel moesten namelijk veel supporters uit VAK 410 een plek zoeken elders in het stadion en dat was uiteindelijk niet de bedoeling van de verplaatsing. Hierdoor zal de gracht op Zuid verkleind worden waardoor er vier rijen extra bijkomen die 402 supporters een plek geven op Zuid. Over de definitieve oplevering kan Ajax nog geen duidelijkheid geven omdat men afhankelijk is van leveranciers en de hedendaagse bureaucratie (papierwerk , veiligheid etc.). Waarschijnlijk wordt alles in november-december afgerond.

Bron: Ajaxlife

Related posts

66 Comments

  1. Yarive

    Mooi, hopelijk komt er weer een lekker sfeertje op zuid met een deel van 410 erbij ?

    1. De seijs

      Nou mij benieuwen Hoe het eruit komt te zien. Hoop dat het meer op een echt stadion begint te lijken. Het moet het mooiste stadion van Europa worden. Dus er moet nog wel wat veranderd worden. Maar we zijn op de goede weg. Ga zo Door ajax.

      1. Yarive

        Grachten dicht gooien, de hoeken dicht en zuid dichter op het veld, dan begint het er al op te lijken, mooiste stadion van Europa zal het niet worden hoor 😉 Dit ding kan nooit tegen een Vélodrome van Marseille o.i.d. op

        1. HURBIE

          Zal een verbetering zijn ook voor de sfeer
          Maar had dat al niet klaar moeten wezen bij de start van het seizoen METEEN JOHAN CRUIJFF ARENA

          1. BobbyHaarms

            Johan Cruijff Stadion vind ik persoonlijk nog mooier klinken.

            Maar al geef je dit stadion een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding.

          2. HURBIE

            Voel me er ook na al die nogsteeds niet thuis Bobby
            De Meer was als eenJAS
            De ARENA als een DWANGBUIS

      1. woody79

        nee maar voor het geval dat. of het wordt zo oogstrelend attractief spel dat iedereen wilt staan, kunnen ze alle stoelen eruit laten ?

  2. Indojood

    Het beste zou zijn om dit stadion plat te gooien en een nieuwe te bouwen zoals Juventus heeft gedaan. De ArenA symboliseert de verloren identiteit van Ajax.

  3. -buitenkantje rechts-

    We weten allemaal wel wat we graag veranderd zouden zien.. Ik vind het al heel positief dat ook de directie hier mee aan de slag gaat. Wat ik belangrijker vind is het voetbal dat komend seizoen op de mat wordt gelegd.. Krijgen we weer het echte Ajaxspel te zien dan kan het mij niet schelen of ik zit.. sta of lig..

    1. -buitenkantje rechts-

      Over mat gesproken.. Een goede grasmat.. Ook niet onbelangrijk bij voetbal..?

    2. BobbyHaarms

      Het is het komplete plaatje BR en dat mis ik. Bij mooi voetbal hoort ook een mooie sfeer, mooi stadion, en een supportershome (is de directie hier ook hard mee bezig?) De hele sfeer rondom en in de Arena stinkt naar de commercie, het begint al als je aankomt met dat foeilelijke logo. De spelers die Ajax groot hebben gemaakt (lees: Johan) zijn achteloos opzij gezet en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een goed Ajax begint bij de koffievrouw en eindigt op het veld met Ajaxwaardige voetballers. Maar alles daar tussenin is verziekt door de commercie en het geld.

      1. -buitenkantje rechts-

        Je moet ergens beginnen Bobby.. Anders kan he het beste optie Indojood doen.. Alles afbreken en opnieuw beginnen. Dat gaat niet gebeuren.. Dus dan maar stapje voor stapje.. Beginnen met statribunes.. hoeken dicht.. Publiek dichter op het veld.. Maar het belangrijkste vind ik het vertoonde spel.. Onder FdB is de vervreemding begonnen.. Mensen herkennen zich niet meer in het Ajaxspel. Blijven weg en gaan zich ergeren.. Als het Ajaxspel weer terug komt worden randzaken verl minder belangrijk.

  4. In memory of J.C.

    Ik weet wel wie ik naast me wil hebben staan …… voor ffies 🙂

    1. Ajax nr 1

      Jij kan beter ergens in een hoekje alleen gaan staan Imojc ;-)) Amsterdamse humor

    2. De seijs

      Hahahaha voor dat eenkeer met je ogen kan knipperen lig je met je bolle reet in de gracht. Hahaha 🙂 🙂

      1. In memory of J.C.

        Jij hebt echt geen idee wie je tegenover je krijgt he onweijs. Nu lach je nog. Ik zou zeggen ….. neem de gok.

    3. bloedgroep AFCA

      helemaal waar…kan het niet vaak genoeg zeggen….against modern football….voetbal is een spel geen beurs speeltje

      1. De seijs

        Hahaha ik was al een keer op je feestje maar het (feest) varken kwam niet opdagen. Zegt genoeg.:-) 🙂

        1. In memory of J.C.

          Weet ik. Met z’n drietjes. Dapper. Ietwat (z)ielige figuurtjes. Heb het kenteken nog doorgekregen van de auto waarmee jullie waren.

          1. De seijs

            Hahahaha met z’n 3e? Hoe kom je erbij. En kenteken Door gekregen? Hahaha Ik kwam met de trein! Je liegt je bedreigd je lult maar wat man. Ik begin nu echt te geloven dat je zo’n verschrikkelijk iel mannetje bent dat wanneer het gaat waaien en je naar buiten gaat je schoenen vol lood gooit. man man man wat een fantast ben jij. En dat lood in je schoenen daar heb jij wel vaker last van denk ik zo.:-)

          2. Ajax nr 1

            Je kan met jullie ook geen Amsterdams geintje maken hé. Gelijk weer ruzie make. Zo zie je maar dat die Amsterdamse geintjes niet zo leuk zijn.

          3. De seijs

            Hee Ajax nr 1 met mij kan jij echt wel geintjes maken. Vind ik juist super leuk. En of Het nu Amsterdamse geintjes zijn,of nou wat dan ook ik vind het prima. Ik zou zeggen ga er vooral mee Door. ?

  5. In memory of J.C.

    Kijk Ajax nr 1, weet je wat Amsterdamse humor is: iemand voor jan lul met de trein naar een lokatie laten komen waar ik nog nooit geweest ben en ook niet ken en die je telkens weer bovenop de kast kan krijgen. Hij gaat zover dat hij fam. van mij erbij haalt etc. Elke keer lukt het weer.

      1. In memory of J.C.

        Overigens de sheaf toss heb ik werkelijk diverse keren gedaan. Af en toe ook stukje waarheid 🙂

        1. De seijs

          Wat ik zeg je liegt en je bedriegt. Er zijn maar heel weinig mensen die jou nog serieus nemen .Neem ik aan. En de waarheid laat me niet lachen dat jij dat woord kent!!!! Bal gehakt 🙂 🙂

        2. Ajax nr 1

          Dat is Rotterdamse humor Imojc.Geen lef en moed alleen op afstand een grote bek. Maar zoek het maar lekker uit saampjes.

          1. In memory of J.C.

            Shit, verkeerde opvoeding gehad van twee ras Amsterdammers. Apart.

    1. In memory of J.C.

      Komt ook nog wel een derde keer Indojood. Kan niet missen bij saucijsje. Is zo makkelijk.

  6. De seijs

    Hahahaha ik kan er ook nog een.Een leugenaar en bedrieger verkoopt zijn eigen moeder nog! 🙂 🙂

    1. HURBIE

      Het is voor mij allemaal leuk om te lezen ,maar vinden jullie niet dat je dit met ze tweeën kunnen bepraten op WHATS APP

      1. In memory of J.C.

        Helemaal gelijk maar hij geeft zijn nummer niet 🙂 Heb geen ander social media van die snuiter.

  7. BobbyHaarms

    Jongens als jullie mekaar nog eens “innig” gaan ontmoeten….geef dan ff een seintje. Offer voor jullie graag een zaterdagavond op ?

    1. In memory of J.C.

      Misschien is er in Hillegom wel een goede lokatie 🙂 zowel per trein als auto goed bereikbaar.

      1. In memory of J.C.

        En anders wedstrijdje sheaf toss op de middenstip vooeafgaand aan eersre thuiswedstrijd. Lijkt me best geinig. Saucijsje aan mn hooivork over de doellat mikken haha. Doe ik mijn kilt voor aan hoor.

          1. De seijs

            Hoop voor je dat er geen wind staat. Anders moet je je schoenen weer volproppen met lood. Maar ach dat ben jij natuurlijk gewend. Ik zie je al staan hand in hand met je moeder op de middenstip.:-)

          2. In memory of J.C.

            Laat ik zeggen dat ik dan maar hoop dat jij mijn moeder snel zal ontmoeten. Geeft een hoop rust hier. Net ook je idiote reactie gelezen op Duarte. Je bent nog veel simpeler van geest dan gedacht.

    2. De seijs

      Ik was daar waar jij had afgesproken. Ik nam de moeite om naar Jou verzamel plek te komen. Jij was de gene die mij uitnodigde nogmaals ik was er. Maar jij was er niet. imojc en nu daag jij me weer uit. Maar je maakt ook iedere keer hier op het forum mij belachelijk dat ik er was en dat het voor jou Amsterdamse humor is om iemand voor de gek te houden. Met andere worden ik vertrouw je niet meer want jij komt je afspraken niet na.Een hoop blabla en iedere keer je maar schoon praten en je verbergen dat het Amsterdamse humor is. Jij bent geen kerel jij bent een miezerig vuil mannetje. Die zijn afspraken niet na komt. In goed Nederlands jij bent niet te vertrouwen.

      1. In memory of J.C.

        Je maakt het steeds leuker dat je er zo met open ogen ingetuind bent. Ik geniet hier, echt. Doe mijn moeder de groeten. Het was een heel lieve vrouw.

  8. Johan

    Ben heel blij met 410 in vak F, gaat ons aller ajax minimaal 6 punten meer opleveren.

    1. De seijs

      Dan lijk jij niet op je moeder. Ik ga er vanuit dat zij haar afspraken wel na kwam. Kan jij nog een puntje aan zuigen !

      1. In memory of J.C.

        Joh, seijsje, kappen nou. Ik blijf in een lachstuip over zoveel onbenulligheid. Back to Ajax

Comments are closed.